2024. június 4., kedd

Blogturné extra - Nick & Charlie


Térjünk vissza a Heartstopperből ismert szerelmesekhez, Nickhez és Charliehoz! Ebben a rövid kötetben Nick egyetemre meg, Charlie pedig a Truham Gimnáziumvégzős tanulója marad - vajon hogy érez ezzel kapcsolatban az elválaszthatatlan páros?Tartsatok bloggereinkkel, és ne felejtsetek el játszani se, hiszen a turné végén egy szerencsés olvasónk megnyeri Alice Oseman Nick ​és Charlie című kötetét!




Kedvcsináló idézetek


"Néhány dolog szebb, ha csak nekünk szól."

"– Nem a te hibád.
– Nem, de… – rázza meg a fejét – …ti vagytok Nick és Charlie.
Nevetek.
– És ez mit jelent?
– Ez… – Ő is nevet, idegesen kifújja a levegőt. – Ti… Ezt nehéz elmagyarázni. Ha bizonyíték kellene a lelki társak létezésére, mindenki titeket választana."

"– Szóval, vettem neked csokoládét – mondom, amikor kicsivel később szétválunk. Előveszem az Oreo Dairy Milk szeletet a zsebemből, remélve, hogy nem olvadt meg túlságosan a melegben.
– Ó, ember! – megragadja és feltépi a csomagolást. – Ez az. Ezzel most megpecsételted az egyezséget. Gyakorlatilag házasok vagyunk."

"Minden rendben lesz."

"Azt hiszem, csak azért készítette ezeket, mert emlékezni akart arra, hogy milyen volt. Milyen most az életünk. Egymás házában lazulni, sétálni menni, együtt enni, együtt aludni. Unalmasnak hangzik, de közben annyira csodálatos."

"Múlt éjszaka egy csomó dolgot elfelejtettem. Például tisztességes embernek lenni."

"– Shannon küldött? Azért jöttél, hogy felszámold a mulatságunkat?
– Technikailag, igen.
– Megteszed?
– Nyilvánvalóan nem.
Harry bólint.
– Sokra fogod vinni, haver. Sokra fogod vinni."

"– Miért én vagyok a párkapcsolati szakértő? Soha nem volt még párkapcsolatom.
– Te okos vagy. Angol irodalmat tanulsz az egyetemen.
– Az angol irodalom teljesen hasznavehetetlen a való világban, Nicholas. Teljesen hasznavehetetlen. Higgy nekem! Chaucer és John Donne nem fog segíteni neked ebben."

"– Miénk a legunalmasabb kamaszkapcsolat.
– A legunalmasabb kamaszkapcsolat? – hadarja Sai. – Láttad már magatokat? Minden egyes nap egymással lógtok, és valahogy még nem akartátok megölni egymást. Elkezdtetek rendszeresen egymás házában aludni az iskolai éjszakákon. Képesek vagytok kommunikálni egymással csak a pillantásotokkal! Higgy nekem, társasjátékoztam mindkettőtökkel!"

"Ha megpróbálod rákényszeríteni, hogy olyan dolgokról beszéljen, amikről ő nem akar, még kevesebb az esélye, hogy végül elmondja neked."




Nyereményjáték


A Könyvmolyképző kiadónak hála bele is tudtok olvasni Nick és Charlie történetébe, és azt javasoljuk, hogy tegyétek is meg, ugyanis az egyes állomásokon feltett kérdésekre megtaláljátok benne a válaszokat! A helyes választ szokás szerint a rafflecopter megfelelő rubrikájába várjuk.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Milyen koncerteket nézett Charlie tanulás helyett?



Nézzetek be a többi állomásra is

05/31 Csak olvass!
06/04 Dreamworld ~ extra
06/07 Spirit Bliss Sárga könyves út
06/10 Könyv és más
06/13 Hagyjatok! Olvasok!
06/16 Dreamworld
06/19 Utószó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése