Dreamworld

2024. július 6., szombat

Elizabeth Hoyt - Színlelt szerelem

 
A General Press kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Greycourt sorozat második kötete Színlelt szerelem címmel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják, miként bimbódzik ki sötét titkok árnyékában a szerelem egy alattomos kényszerházasságban.
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát.
 
 
Elizabeth Hoyt: Színlelt szerelem
 
Kiadó: General Press
ISBN: 9789634529064
Oldalszám: 376 oldal
Fordító: Frei-Kovács Judit

Fülszöveg:
Az ambiciózus és ravasz Gideon Hawthorne az egész életét annak szentelte, hogy felküzdje magát a legnagyobb nyomorból. Az elmúlt tíz évben Windemere herceg ügyeit intézte, a legveszélyesebb feladatokat is kérdés nélkül hajtotta végre. Most azonban Gideon készen áll arra, hogy kilépjen a herceg szolgálatából, és végre csak a saját üzletével foglalkozzon. Az aljas Windemere azonban még egy utolsó feladatot bíz rá – a jutalom pedig nem más, mint az unokahúga, Messalina Greycourt keze. A szellemes és gyönyörű Messalinának minden ujjára jut egy kérő, ezért is döbben meg, amikor a herceg könyörtelenül házasságra kényszeríti Hawthorne-nal. A lány szökést tervez, Gideon pedig alkut ajánl neki, cserébe azért, hogy a nő segít neki bekerülni az előkelő társaságba. A kezdeti harag ellenére azonban Messalina szeme előtt napról napra jobban feltárul a férfi igazi jelleme, és egyre halványul a fejében a szökés terve.

Saját véleményem:
Elizabeth Hoyt neve számomra egybeforrt a történelmi romantika zsánerével. Pontosan tudom, hogy amit egy ilyen jellegű olvasmánytól várok, azt nála nagy eséllyel megkapom. Így hát izgatottan vetettem bele magam A Greycourt család sorozatának második kötetébe, mely egy izgalmakban bővelkedő, kényszerházasságon alapuló románc a 18. század derekán. 

"Messalina olyan volt számára, mint egy csillag, ami után sóvárgott az ember, bár soha nem érhette el (...)."

A Greycourt sorozatot egy több család életét meghatározó tragédia köti össze, ám ez a szál ezúttal olyan jelentéktelennek mondható, hogy azok is nyugodtan kezükbe vehetik a Színlelt szerelmet, akik nem olvasták az első részt. Mindössze egy levelezésekben kicsúcsosodó barátság jelenti a hidat a részek között, míg a jelenlegi történet középpontjában Messalina Greycourt és nagybátyja ördögi kinézetű pribékje, Gideon áll. 
Messalina egy okos, erős, függetlenségre vágyó nő, aki nem vágyik másra, mint arra, hogy fogja a megtakarításait és húgával karöltve új életet kezdjen, távol utálatos nagybátyja uralmától. Ám mielőtt ez megtörténhetne, a férfi magához hívatja, s ellentmondást nem tűrően közli vele, hogy még aznap este részt kell vennie saját esküvőjén, a férje pedig nem más lesz, mint Gideon. Messalina a körülmények dacára tiltakozik, kérők sokaságát utasította már el, köztük sokkal jobb partikat is, mint a nyomornegyedből származó férfi, de mindhiába. A legnagyobb kedvezmény, amit ki tud csikarni, egy alku Gideonnal, aki a valódi házasságért, a nő rangjáért és vagyonáért cserébe megígéri, hogy egy hónapig nem nyúl hitveséhez, és amellett, hogy visszaadja annak megtakarításait, a hozomány egy részét is átadja számára, továbbá maguk mellé veszik Messalina húgát is. 
A történet pikantériáját Gideon sok éve tartó plátói szerelme szolgáltatja, aki azóta epekedik leendő arájáért, mióta tizennégy éves korában meglátta a lányt. E vágya egyben gyengesége is, amit főnöke, Windmere hercege azonmód kihasznál, ahogy Gideon bejelenti kilépési szándékait. Hawthorne ugyanis szeretné maga mögött hagyni múltját, felhagyni azokkal a kegyetlen küldetésekkel, amikkel a herceg folyamatosan megbízza, de az általa elkövetett bűnök könnyen bitófára juttathatják, így amikor főnöke egy utolsó megbízással látja el, kénytelen beleegyezni. Annál is inkább, mert a jutalma Messalina keze. 
De vajon lehet-e jövője egy olyan házasságnak, ami alkukon és kényszeren alapul? Vagy Gideon képes lesz bebizonyítani szíve hölgyének, hogy a szerelme többet ér a függetlenségnél?

Gondolom, mindannyian sejtitek a választ, a zsáner nem igen szokott e téren meglepetéseket okozni. De valójában nem is ez a lényeg, hanem a boldogságig vezető út, ami Gideon és Messalina esetében éles szóváltásokkal van kikövezve. A ravasz és ambíciózus Gideon, valamint a szellemes és határozott Messalina izgalmas párost alkot, kapcsolatuk hangulatát pedig nagy mértékben meghatározza a kezdeti harag és ellenállás, ami szép lassan perzselő szenvedéllyé alakul, s a szökési kísérletek ábrándjai szertefoszlanak.
Nehéz a zsánerben újat mutatni, de Hoyt még mindig a történelmi romantikusok koronázatlan királynője, a kényszerházasság pedig egy jó alap. Akárcsak az a fordított felállás, melyben a férfi főszereplő rendelkezik viszonzatlan érzésekkel és a nő vágyik függetlenségre. De akár ide sorolhatnánk a rangbeli különbséget is, mint extra fűszert, tekintve, hogy míg Messalina úri körökben nevelkedett, addig újdonsült férje az utcán, egy olyan negyedben, ahol a kegyetlenség és a gyilkosság mindennapos. E társadalmi különbség, illetve a másik megértése rengeteget ad a történethez. Na meg persze ott van az a titokzatos megbízás is, amit Gideonnak végre kell hajtania ahhoz, hogy kiléphessek a herceg kötelékeiből és végre saját vállalkozására koncentrálhasson.

Mindent egybevetve, ha nem is tökéletes a Színlelt szerelem, igazán élvezetes, könnyed kikapcsolódást nyújtó olvasmány. A zsáner rajongóit egészen bizonyosan szórakoztatni fogja, pláne Gideon és Messalina párbeszédei.


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Gideon, Messalina
Kedvenc jelenet: a főszereplők szóváltásai
Negatívum: valami pici pluszt hiányoltam
Borító: 5/5
Sorozat: A Greycourt család #2, önállóan olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani blogturnénk minden állomásán Elizabeth Hoyt egy-egy sorozatának magyar címét kell összeállítanotok a közreadott, megkevert betűkből – segítség képen a szavak számát jelöljük zárójelben -, majd beírni a rafflecopter megfelelő rubrikájába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


(2) ACEEEGGHIIKLÓRRT




Nézzetek be a többi állomásra is

06/24 Angelika blogja
06/28 Betonka szerint a világ
07/02 Olvasónapló
07/06 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése