2024. július 2., kedd

Sue Lynn Tan - A Holdistennő lánya


A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelent Sue Lynn Tan nagysikerű sorozatának nyitókötete, A Holdistennő lánya. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Hszing-jin varázslatos történetét, melyben ősi kínai mitológia fonódik össze romantikus fantasy-vel.
Kövessétek a turné állomásait, ismerjétek meg ezt a lélegzetelállító regényt, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.
 
 
Sue Lynn Tan: A Holdistennő lánya
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN:
Oldalszám: 448 oldal
Fordító: Gáspár Enikő

Fülszöveg:
A ​kínai holdistennő legendája megelevenedik.
A holdon nevelkedett Hszing-jin nem sejti, hogy a Mennyei Császár elől rejtőzködik, aki száműzte az anyját, amiért ellopta a Halhatatlanság Elixírjét. Amikor az a veszély fenyegeti, hogy létezésére fény derül, kénytelen elmenekülni az otthonából. Egyedül, képzetlenül és rettegve indul útnak a Mennyei Királyságba, a csodák és titkok földjére. A személyazonosságát álcázva megragadja a lehetőséget, hogy a trónörökös mellett tanuljon, elsajátítsa az íjászatot és a mágiát, miközben egyre erősebbé válik a vonzalom a császár fia és közte.
Anyja megmentéséért Hszing-jin veszélyes küldetésre indul, amikor azonban árulás és tiltott mágia fenyegeti a birodalmat, meg kell küzdenie a kegyetlen Mennyei Császárral is az álmaiért. A Holdistennő lánya egy varázslatos sorozat nyitókötete, amely az ősi kínai mitológiát szövi bele egy romantikus fantasytörténetbe.
TikTok-szenzáció, egyre növekvő rajongótáborral. #BookTok, #OlvassEgyJót
Hagyd, hogy magával ragadjon!

Saját véleményem:
Néhány évvel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy a közeli jövőben falni fogom az ázsiai mitológián alapuló könyveket - egész egyszerűen azért, mert távol állt tőlem ez a kultúra. Ám Axie Oh A lány, aki a tenger alá esett c. regénye óta előszeretettel válogatok az ilyen típusú olvasmányok között is, pláne akkor, ha a bookstagrammerek körében olyan mértékű figyelem összpontosul egy műre, mint A Holdistennő lányára. Nem is beszélve a lélegzetelállító borítójáról, ami mellett aztán tényleg nehéz elmenni.

"– Bizonyos sérülések egy életre belénk égnek. Részei lesznek annak, akik vagyunk, és átformálják azt, amivé válunk"

A történet alapjául a kínai holdistennő legendája szolgál, ám a valódi fókusz Csang-o titokban született lányán, Hszing-jinen van, akinek létezése önmagában is bűn. Miután Csang-o ellopta a Halhatatlanság Elíxirjét, a Mennyei Császár büntetésből a Holdra száműzte, mit sem sejtve arról, hogy az asszony hasában ott növekszik gyermeke. Csang-o ezt követően persze mindent elkövetett annak érdekében, hogy biztonságban nevelje fel Hszing-jint, évek múltán mégis menekülni kényszerül. Ám ahelyett, hogy a lány a számára kiválasztott biztonságos menedékbe jutna, épp az ellenség udvarában, a Mennyei Királyságban köt ki. Szegényes ismeretei ellenére sikerül munkát szereznie, s saját bőrén tapasztalva a világ kegyetlenségét, egyre fentebb emelkedik. Szeme előtt egyetlen cél lebeg, mégpedig az, hogy felszabadíthassa édesanyját.
Az álmai felé vezető út rögös, Hszing-jinre megannyi kaland és küldetés vár, de társra lel a császár fiában, Li-vejben, aki mindvégig kiáll mellette és segíti, ahogy tudja. 

Sue Lynn Tan története több szempontból is különleges. A szerző egyrészt ötletesen osztotta ketté a világot Halhatatlanok és Halandók között, térben egymás fölé helyezve el őket, másrészt a zsánerhez képest szokatlanul eseménydús cselekményt álmodott meg. Ennek ellenére nem lehet csak úgy átrohanni rajta, ahhoz, hogy az ember igazán, szívvel-lélekkel megértse és befogadja az üzenetét, idő kell. Amennyiben esetleg olvastatok már ázsiai mitológián alapuló regényt, akkor ti magatok is észlelhettétek már azt a szokatlanul nyugodt, magasztos, bölcsességet árasztó hangulatot, ami a kultúra sajátja, és ami lecsendesedésre inti az olvasót. S pont ezen erények azok, amik magukat a karaktereket is jellemzik, hisz Hszin-jin önnön kitartása, szorgalma, céltudatossága és tisztasága által, hosszú évek munkájával éri el azt a karakterfejlődést, aminek mi magunk is szemtanúi lehetünk. Ahogy fiatal, naiv kislányból előbb szerelmes lány, majd pedig bátor, mindent feláldozni kész harcos válik.
Szerettem a karakterét, az utat, amit bejárt, és ahogy saját tapasztalataiból építkezett, saját hasznára fordítva minden sérelmet-fájdalmat, amit át kellett élnie. Ezek a megpróbáltatások tették napról napra egyre erősebbé.

Mindent egybevetve úgy vélem, hogy A Holdistennő lánya egy izgalmas és varázslatos sorozatkezdő kötet volt. Ha kedvelitek a különleges kultúrákat, az izgalmas világfelépítést, rajongtok a mitológiákért és a különféle teremtményekért, valamint a romantikát sem vetitek meg, akkor ajánlom Sue Lynn Tan regényét.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Hszin-jing
Kedvenc jelenet: -
Negatívum: valami pici fűszer hiányzott belőle
Borító: 5/5
Sorozat: A Mennyei Királyság #1
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során a holdisteneké és holdistennőké lesz a főszerep. Minden állomáson találtok egy összekevert betűhalmazt, melyet helyes sorrendbe rakva megkapjátok egy ókori isten/istennő nevét, nektek pedig nincs más dolgotok, mint ezt beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


AHI




Nézzetek be a többi állomásra is

06/23 Dreamworld - Idézetek
06/25 Readinspo
06/27 Könyv és más
06/29 Hagyjatok! Olvasok! - Borítómustra
07/01 Dreamworld 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése