GYIK

 Gyakran ismételt kérdések


Kapcsolatfelvétel

Bármilyen kérdéssel, kéréssel, észrevétellel kapcsolatban az alábbi fórumokon vagyok elérhető. Igyekszem mindegyiket sűrűn nézni, de az e-mail esetében meglehet, hogy kell néhány nap, amíg észreveszem, vagy reagálok, így, ha sürgős, vagy gyors választ szeretnétek, akkor inkább a facebook oldalon, ask-fm-en, vagy itt, a blogon, hozzászólásban tegyétek.

e-mail: dreamworld.books.blog@gmail.comE-book, letöltések, illegális tartalmak

Kérlek titeket, hogy az oldalon semmilyen illegális tartalmat ne kérjetek (könyv-, film letöltési linkek, stb.) vagy osszatok meg, mert egyrészt törvénybe ütközik, másrészt nem fogok válaszolni, harmadrészt törlöm az ilyen jellegű hozzászólásokat. Ugyanez vonatkozik a privát kérésekre is. 
Elhiszem, hogy nem mindenki tudja beszerezni a könyveket, mert drágák, de ebben az esetben menjetek el a helyi könyvtárba, ahol legális módon kikölcsönözhetitek őket. Vagy kérjétek kölcsön az ismerőseitektől. Vagy regisztráljatok a molyra, ahol már rengetegféle utazókönyvre feliratkozhattok. Értékelési rendszer

Mint ahogyan azt láthatjátok, pontokat/számokat használok a könyvek (és borítók) értékelésére. Ám attól, hogy XY könyve 5 pontot kapott, még közel sem biztos, hogy felér egy Cassandra Clare történettel - a szememben. 
Pontozásnál igyekszem figyelembe venni az adott könyv kategóriáját, hogy mennyire felelt meg annak, vagy mennyire tűnt ki; illetve írónként is más és más elvárásaim vannak. Képtelenség egy L. J. Smith-t George R. R. Martinnal összehasonlítani. Ha így tennék, bizony nagyon kevés könyv lenne 4-5 pontos.
Attól, hogy valaki nem Martin, még igenis írhat szórakoztató, élvezetes történetet, ami ugyanúgy megérdemli a jó pontot. Tehát minden nézőpont kérdése. A legfontosabb elvem, hogy nem hasonlítgatok össze könyveket.

5 pont - imádom, mindenkinek ajánlom, kedvenc típusú regények
4,5 pont - nagyon jó, szerethető, de valami icike-picike dolog hiányzott, nem stimmelt
4 pont - tetszik, élvezetes, de kellene hozzá még egy csipetnyi fűszer
3,5 pont - nem volt rossz, de kifejezetten jó sem
3 pont - egyszerolvasós, közepes
2 pont - éppen csak, hogy nem akartam falhoz vágni
1 pont - felejtsd el, szörnyű! Mi az a Blogturné Klub?

A Blogturné Klub az általunk szervezett blogturnékban résztvevő blogok közös fantázianeve. Ez a mi kis csapatunk, mind könyves vagy legalábbis könyvekkel is foglalkozó bloggerek vagyunk. Mind rajongunk az olvasásért, a könyvekért és mindannyiunknak van már blogos tapasztalata, sokan már személyesen is ismerjük egymást. Így egy olyan csapat született, ami elég sokszínű ahhoz, hogy a blogturnék érdekesek és változatosak legyenek, mégis jól tudunk együtt dolgozni és szépen kiegészítjük egymást. 
A Blogturné Klubról és a blogturnékról bővebben a közös blogunkon olvashattok, amit ide kattintva érhettek el. Hol találom a blogturnés bejegyzéseidet?

A blogturnés bejegyzéseknek egy külön menüpontja van a felső menüsávban. Erre, illetve a blogturné címkére kattintva megtekinthetitek az összes eddigi turnés értékelésemet.Ajánlhatok könyvet?

Igen, szívesen fogadok minden kérést. Ha van olyan könyv, amiről a jövőben szeretnétek értékelést olvasni, akkor egészen nyugodtan lehet bombázni címekkel. Azt viszont nem garantálom, hogy mindet teljesítem is.Magánkiadású könyveket olvasol?

Én magam is próbálkozom írással, ezért nem vagyok ellene az ilyen könyveknek. Ráadásul akadnak köztük gyöngyszemek is. Az oldalon már négy ilyet is találhattok. Olvasol recenziós könyveket?

Igen. Leginkább a blogturné keretein belül, de természetesen azon kívül is akadnak ilyen jellegű olvasmányaim.


(folyamatosan bővül)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése