2018. október 15., hétfő

Elle Kennedy - The Goal



A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából megjelent a kedvelt Off-Campus sorozat negyedik, és egyben befejező része, melyben a négy szexi hokis lakótárs utolsó tagját és izgalmas titkát is megismerhetjük. Tarts velünk a 8+1 állomásos blogturnénkon és mutasd meg, hogy igazán ismered az Off-Campus karaktereit és nyerd meg a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét.


Elle Kennedy: The Goal - A cél

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634574217
Oldalszám: 432 oldal
Fordító: Barthó Eszter

Fülszöveg:
A lány mindig eléri a célját…
A végzős Sabrina James már látja maga előtt az egész jövőjét: lediplomázik a Briaren, brillíroz a Harvard jogi karán, aztán szerez egy jól fizető állást valami menő cégnél. Szeretne kilépni nyomorúságos múltja árnyékából, ezért sem ideje, sem energiája nincs egy jóképű hokisra, aki hisz abban, hogy létezik szerelem első látásra. John Tuckerrel csupán egyetlen tüzes – ám meglepően gyengédre sikerült – éjszakát tervez, de néha egy éjszaka is elég, hogy az ember élete fenekestül felforduljon.
De a játék egyre bonyolódik.
Tucker hisz a csapatjátékban, meggyőződése, hogy az legalább olyan fontos, mint az egyéni teljesítmény. A jégen nem keresi a reflektorfényt, de amikor huszonkét évesen apa lesz, nem hajlandó a háttérben maradni. Már csak azért sem, mert a leendő anya gyönyörű, okos és hihetetlenül izgalmas. A gond csak az, hogy Sabrina James nem adja könnyen a szívét, és a lobbanékony, barna szépség túl makacs, hogy segítséget fogadjon el. Ha Tucker meg akarja szerezni álmai nőjét, meg kell győznie, hogy bizonyos célokat csak együtt érhetnek el.

Saját véleményem:
Nincs olyan ember, aki az előző kötet vége után (Tucker apa lesz! A baba anyukája pedig nem más, mint Sabrina, az a Sabrina, akit Dean utál) ne vetette volna rá magát a folytatásra, jómagam mégis keserédes érzelmek közepette vágtam bele az olvasásba. Mert bár elérkezett A cél, de ez egyben a négy jóbarát történetének végét is jelenti - spin-off ide vagy oda.
Sajnos.
Imádtam a srácokat, a humorral és szenvedéllyel fűszerezett történeteiket, az egymással és barátnőikkel alkotott egységet, és azt, hogy mindannyiuk életében megjelent egy olyan téma, amivel a velük azonos korosztályba tartozó olvasók azonosulni tudtak.
A The Goal ilyen szempontból kivétel, kicsit olyan, mint az elválás előtti utolsó sulis napok, amikor még együtt van a csapat, de már mindenki a jövőre koncentrál.

"- Találd már ki, mit akarsz, drágám. Most akkor rajongjak érted vagy vegyelek semmibe?
Mindkettőt! Mindkettőt akarom, és éppen ez a probléma."

John Tucker csendes szürkeségével mindig is kilógott a csapatból, akárcsak Sabrina, aki a korábbi kötetek női főszereplőivel ellentétben, negatív figuraként jelent meg. Épp ezért volt annyira meglepő, hogy szülők lesznek. Méghozzá együtt. A negyedik kötetben mégsem a babatémáé a központi szerep, sokkal nagyobb hangsúly kerül a szülők életszemléletére. (Maga a történet egyébként viszonylag hosszú időszakot ölel fel, részben az előző résszel párhuzamosan halad (egy-egy vicces utalást tesz is Dean és Allie kapcsolatára), egészen Sabrina és Tucker megismerkedésének estéjéig ugorva vissza az időben.)
Nem véletlen a cím.
Sabrina - aki Dean állításával ellentétben közel sem a gonosz földi megtestesülése - egy rendkívül ambiciózus személyiség, minden álma, hogy kitörhessen a mélyszegénységből, s menő ügyvédként stabil anyagi hátteret biztosíthasson magának. Ezért pedig mindent meg is tesz. Ahelyett, hogy pasigondokkal traktálná magát, főiskolai tanulmányaira koncentrál, életében semmi keresnivalója a felesleges drámának. Noha a testi örömöket nem veti meg, alapvető elve, hogy nincs második alkalom.
De mi van akkor, ha jön egy srác, aki nem csak az ágyban jó, de még a személyisége is megnyerő?

"- Ez van. A hokisoknak semmi esélyük nálam."

Tucker minden nő álma. Ha szexről van szó, valóságos bad boy, hálószobán kívül viszont kedves, rendes, romantikus, odaadó típus, egyszóval tökéletes férj alapanyag. Üde, s egyben pozitív színfoltja a történetnek, kár, hogy Sabrina markáns személyisége mellett elsikkad.
Őszinte leszek, a korábbi párosok esetében pont azt szerettem, hogy egységet tudtak alkotni, nem nyomták el egymást. Itt nem ez történt. Míg az egyik fél nagyon küzdött, addig a másik egyre csak taszította, holott rengeteg oldalt és szemforgatást spórolhattunk volna, ha Sabrina megkímél minket a felesleges drámázástól. Mert igen, a feminizmus és a céltudatos nő eszményképe szép és jó, de csak ésszerű keretek között.
Azt viszont nagyra értékelem, hogy Elle Kennedy A cél központi témájául a női karriert választotta, ez olyasmi, amiről beszélni kell. 

Ugyanakkor A cél nem azt adta, amit vártam. Hiányzott belőle az Off-Campus megszokott pimaszsága, a srácok és párjaik intenzív jelenléte, Tucker csöpögött, míg a stréber Jégkirálynőt sokszor lapáttal csapkodtam volna. A bevezető túl hosszúra nyúlt, a másik fele ellenben összecsapott lett, és a búcsú is olyan... mehhre sikeredett. Úgy látszik, nálam a teherbeesős-fiúbandás-utolsó részek elvéreznek (lsd. Stage Dive). Sajnálom.


Pontszám: 5/3
Kedvenc szereplő: Dean
Kedvenc jelenet: Dean-Allie utalások
Negatívum: Sabrina drámái, Tucker "szerelem volt első látásra" dumája
Borító: 5/5
Sorozat: Off-Campus #4, önállóan is olvasható




Nyereményjáték


Mivel a sorozat végéhez értünk, ideje elbúcsúzni a szereplőktől. Minden állomáson egy-egy főszereplőről találtok egy rövid leírást, ez alapján kell felismernetek és a keresztnevét a rafflecopter megfelelő sorába beírnotok. Az utolsó állomás viszont rendhagyó lesz, erre figyeljetek!
Ha figyelmesen követtétek a sorozatot eddig, a könyv 3 példányának egyike lehet a Tiétek!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


A lány, aki az unalmas pizzákat szereti.




Nézzetek be a többi állomásra is

10/08 Deszy könyvajánlója
10/09 Sorok Között
10/10 Angelika blogja
10/11 CBooks
10/12 Ambivalentina
10/13 Könyvvilág
10/14 Dreamworld
10/15 Kristina blogja
10/16 Never Let Me Go

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése