2021. augusztus 18., szerda

Amélie Wen Zhao - Blood Heir



A Maxim Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Amélie Wen Zhao debütáló regénye, A vér hercegnője. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere bemutatja Ana, a vér-affin és a cirillai alvilág fondorlatos vezérének, Ramson Sebesnyelvnek veszélyekkel teli kalandját, melynek egyetlen célja van: a bosszú.
Tartsatok velünk ezen az árulással és vérrel teli úton, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.
 
 
Amélie Wen Zhao: Blood Heir - A vér hercegnője
 
Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789634992639
Oldalszám: 416 oldal
Fordító: Szűr-Szabó Katalin

Fülszöveg:
A cirilliai birodalomban elnyomják és megalázzák az Affinokat. Természetellenesnek és veszélyesnek tartják legkülönbözőbb adottságaikat, melyekkel a környező világot uralják. És Anasztácija Mihajlova hercegnő szörnyű titkot hordoz. Halálos vér-affinitása átokként kíséri az életét, amit emiatt kénytelen volt eddig a palota falai mögé rejtőzve élni. Amikor Ana apját, a cárt meggyilkolják, a lány világa összeomlik. Az uralkodó halálával hamisan őt vádolják, ezért kénytelen elmenekülni a palotából, és csakis úgy tisztázhatja magát, ha felkutatja az apja gyilkosát. De a palota falain kívül Cirillia nem olyan, mint amilyennek hitte. Elterjedt a korrupció, és egy nagyobb összeesküvés van folyamatban, ami már az egész világot fenyegeti. És csak egyetlen ember elég korrupt, hogy segítsen Anának az összeesküvés végére járni, és ez nem más, mint Ramson Sebesnyelv. Ramson, a cirilliai alvilág fondorlatos bandavezére baljós tervet dédelget, bár könnyen lehet, hogy e tekintetben méltó ellenfelére talál Anában, ugyanis megeshet, hogy ebben a történetben maga a hercegnő a legveszélyesebb játékos mind közül.

Saját véleményem:
Az év egyik legjobban várt megjelenéseként is fémjelezhetném a Blood Heirt, mely nem is érkezhetett volna jobbkor hazánkba, mint most, a nagy Grisa-láz közepette. Amélie Wen Zhao regénye ugyanis mind hangulatában, mind pedig oroszos beütésében hasonlóságot mutat a Leigh Bardugo által megteremtett világgal - ám az egyezések sora ennyivel véget is ér.

"A választás a kiváltságosoké és a hatalmon levőké. Amikor valakinek egyik sincs, akkor csak egy marad, a túlélés."

A vér hercegnője egy meglehetősen eseménydús, ravaszsággal, titkokkal és váratlan fordulatokkal átitatott történet, melynek középpontjában a bosszú áll. Ana, Cirillia egykori hercegnője tizenegy holdhónapon át tervezgeti, hogyan végezzen apja, a király gyilkosával, terve megvalósításához azonban szüksége van az alvilág fondorlatos vezérére, Ramson Sebesnyelvre. Miután Anának sikerül kiszabadítania a palotában raboskodó gazfickót, alkut köt vele, s közösen erednek a lány által keresett alkimista nyomába. 
Útjuk zord tájakon, félelmetes lények által lakott vidékeken, gazfickókkal és gyilkosokkal övezett városokon át vezet - utóbbiak viszont komoly veszélyt jelentenek Anára. A hercegnő ugyanis affin (mind közül a leghatalmasabb: véraffin), egy üldözött, kizsákmányolt és rabszolgasorba kényszerített nép tagja; a hozzá hasonlóakat kivégzik vagy élethosszig tartó rabszolgaságra ítélik. S ha mindez nem lenne elegendő, Ana minél közelebb kerül céljához, annál borzasztóbb dolgokra jön rá: Cirilliát korrupt emberek irányítják, a nemesség elismert tagjai valójában alvilági üzérek, akik olyasmiket tesznek az affinokkal, amiktől minden jóérzésű polgár gyomra felfordulna, ráadásul a palota emberei sem azok, akiknek egykoron hitte őket. Bosszúja közepette egy sokkal hatalmasabb, egész Cirilliát érintő konfliktusba csöppen, miközben hol az életére törnek, hol elárulják, hol pedig újabb és újabb szerettét veszíti el. 

A Blood Heir tehát egy kimondottan pergő történet, mely folyamatosan ébren tartja az olvasó figyelmét. Mindemellett a szerző által megálmodott világ zordsága, romlottsága és különleges, oroszos atmoszférája is rengeteg érdekességet szolgáltat, akárcsak a regény mesélői: Ana és Ramson. Mind a ketten különleges, bosszú vezérelte karakterek, olyanok, akik nem félnek átejteni a másikat, hátba szúrni - szó szerint és képletesen is -,  vagy épp megmenteni, ha úgy tartja kedvük. Nem feltétlenül fehér vagy fekete skatulyába tuszkolható személyiségek, már csak azért sem, mert mindkettejük életét komoly tragédiák övezték, melyek kirakós módjára állnak össze a regény során, és adnak extra érzelmi löketet a cselekményhez. 
Mindent egybevetve, én imádtam ezt a könyvet! Megbabonázott, nem eresztett, és olyan mélyen hatott rám, amire én magam se számítottam. Bátran ajánlom minden fantasy kedvelőnek, aki szeretne egy igazán kalandos, jól felépített regényt olvasni, melyből a romantika ugyan hiányzik, ám akad helyette vér, politika, tragédia, mágia és számtalan csavar.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő:Ana, Ramson, May, Luka
Kedvenc jelenet: Ana és Ramson a báli hőesésben, illetve valakinek a halála és temetése
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: A vér hercegnője#1
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Ana, a Blood Heir hősnője különleges képesség birtokában van, ezért mostani játékunk során a hozzá hasonlóan kivételes hősnőké és képességeiké lesz a főszerep. Minden állomáson láthattok egy kérdést, két, hozzátartozó válaszlehetőséggel, nektek pedig nincs más dolgotok, mint eldönteni, melyik állítás igaz, majd annak a betűjelét beírni a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Milyen képesség birtokában van az Árnyék és Csont hősnője, Alina Starkova?
A) Árnyidéző        B) Napidéző




Nézzetek be a többi állomásra is

08/14 Kelly Lupi olvas
08/16 Deszy könyvajánlója
08/18 Dreamworld
08/20 Readinspo
08/22 Fanni’s Library
08/24 Könyv és más

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése