2024. május 9., csütörtök

Lynn Messina - Gyalázatos megtévesztés

Beatrice Hyde Clare kisasszony ismét nyomozni kezd, mikor szó szerint a lábai elé hullik a lehetőség és a holttest. Lynn Messina szórakoztató és izgalmas történetét a Pioneer Books hozta el a magyar olvasóknak, és ha velünk tartotok blogturnénkon, lehetőségetek lesz megnyerni a Kiadó által felajánlott könyv egy példányát.
 
 
Lynn Messina: Gyalázatos megtévesztés
 
Kiadó: Pioneer Books
ISBN: 9786156644244
Oldalszám: 320 oldal
Fordító: Kiss Viktória

Fülszöveg:
Beatrice ​Hyde-Clare kisasszonynak esze ágában sincs nyomozásba fogni, amikor előtte esik össze holtan egy earl a London Daily Gazette ajtajában. Igaz ugyan, hogy már sikeresen megoldott egy gyilkossági ügyet, de egyrészt a nyomozás nem úri kisasszonyhoz méltó foglalatosság, másrészt dolgozzanak meg végre a pénzükért a mihaszna újságírók is. Ráadásul megvan a maga gondja, miután egy ártatlan füllentéséből családja egy egész szerelmi történetet fabrikált. Nem, semmiképpen sem keveredik bele ebbe a nevetséges ügybe.
Csakhogy a szerencsétlen uraság hátából kiálló tőr nyugtalanítóan ismerősnek tűnik. Bea így nemsokára már a British Museumban kutat, miközben kezdenie kell valamit nyugtalankodó családjával és a kotnyeles Kesgrave herceggel. A bosszantóan arrogáns és jóképű férfi ugyanis illetlen figyelmet tanúsít a gyilkosság iránt – vagy inkább egy félénk vénkisasszony lenne az érdeklődése tárgya?
A Beatrice Hyde-Clare kisasszony esetei sorozat második része tökéletes elegye a fergeteges humorral vegyített klasszikus kriminek és a régi vágású romantikának.

Saját véleményem:
Az első rész könnyedsége után nem is volt kérdés, hogy folytatni akarom-e Bea történetét.

"Ha az ember lánya férfinak adja ki magát, az gyakran rejteget váratlan csapdákat."

Noha a Gyalázatos megtévesztés a sorozat második kötete, mégis olvasható önállóan. Persze az elsőt sem érdemes kihagyni, de ha mégis ez történne, aggodalomra semmi ok, a szerző szépen összefoglalja a fontosabb tudnivalókat. 
A második rész egyébként négy hónappal az előző vége után játszódik. Beáék családja immár visszatért Londonba, ahol az unokahúga második szezonjára készül, miközben maga Bea azon tépelődik, milyen lavinát indított el korábbi hazugságával. A lány ugyanis azért, hogy információkat szerezzen valakitől, azt állította, hogy szerelmi viszonyba bonyolódott egy sebhelyes arcú ügyvédbojtárral. Mindez azonban elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy nevelőszülei újra reménykedni kezdjenek, s újult erővel vágjanak bele a párkeresésbe - immár sokkal lentebb adva igényeiket. Bea, hogy elejét vegye a nagyobb káosznak, úgy dönt, felad egy gyászjelentést képzeletbeli szeretője kapcsán, csakhogy azzal nem számol, hogy ismételten egy hulla keresztezi útjait. A lány hiába szeretne kimaradni a nyomozásból, a holttestet hátából kiálló tőr valahonnan ismerősnek tűnik számára. 

A Gyalázatos megtévesztés egy ízig-vérig cozy mystery könyv, ami könnyedsége, humorossága dacára nagyon is komoly témát jelenít meg, méghozzá a nők alulértékeltségét. 
A régensség kor az a kor, amikor a nők szülni, hímezgetni és teázgatni voltak jók, s úgy vélték, nem nekik való a műveltség. Bea pedig az engedelmes, szerény és meglapuló személyisége mellet kiváló elme, olyan nő, aki sokat olvasott, művelt és képes használni az agyát. Csak hát nincs könnyű dolga neme miatt. Nem úgy, mint Kesgrave pökhendi hercegének, aki előtt úgy nyílnak meg az ajtók, hogy voltaképpen semmit sem kell tennie érte. Bea számára pedig pont kapóra jön a Herceg, így olyan kapuk tárulnak ki előtte, amikre nem is számított. 
Ahogy korábban említettem, ezúttal is előkerül egy holttest, s noha Bea megfogadta, többször nem kezd magánakcióba, intézzék csak az erre kijelölt emberek a nyomozást... De mégsem tud ellenállni neki. Vajon hol látta Bea a halott hátaból kikandikáló tört? És ami ennél is fontosabb: ki férhetett hozzá?

Szívből ajánlom, ha szeretnétek egy izgalmas, humoros, hangulatos, gordülékeny regényt olvasni, olyat, amiben tökéletes megfér egymás mellett az évődő romantika és a nyomozás. 


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Bea, Kesgrave hercege, kiskutya
Kedvenc jelenet: spoileres lenne
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Beatrice Hyde-Clare kisasszony esetei #2
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Nyomozókat keresünk! A turné minden állomásán egy-egy rövid leírást találtok egy olyan ismert karakterről, akit a könyvek lapjairól vagy filmekből ismerünk. A ti feladatotok az, hogy a karakter nevét beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


"Népszerű, sok epizódot megélt bűnügyi televíziós sorozat Angela Lansbury főszereplésével, aki egy krimi regényíró és amatőr nyomozót alakít."




Nézzetek be a többi állomásra is

05/04 Betonka szerint a világ…
05/06 Olvasónapló
05/08 Dreamworld
05/10 Szembetűnő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése