2014. január 7., kedd

Bane krónikák 2. rész - A szökevény királyné


Cassandra Clare & Maureen Johnson: A szökevény királyné 

Kiadó: Könyvmolyképző
ISBN: 9789633736838
Oldalszám: 55 oldal
Fordító: Kamper Gergely

Fülszöveg:
A halhatatlan boszorkánymester, Magnus Bane, azon kapja magát, hogy a királyi családot igyekszik kimenteni a francia forradalom borzalmai közül – miután egy igencsak jóképű gróf belerángatta a zűrzavarba. Mondani sem kell, a merész szökéshez egy láthatatlan ballonra is szükség lesz…

Saját véleményem:
A Mi történt Peruban? novella után kicsit tartottam attól, hogy a többi kötet is ahhoz hasonló lesz, mint stílusra, mint felépítésre - több, különálló történet -, de szerencsére kellemes meglepetés ért, ugyanis ez a rész, teljes egészében egy történetet dolgoz fel.

Magnus a 18. századi Franciaországban tölti napjait, élvezi az életet, és a divatot, mely meglehetősen közel áll ízléséhez, színeiben, és fazonjában egyaránt. Az országban mindezalatt javában tombol a hőlégballon iránti rajongás, és, hogy pont Magnus maradjon ki ebből? Kizárt. Ám terveit az időjárás keresztülhúzza, így kénytelen csalódottan, és egy vámpírbálba szóló meghívóval hazatérni.
Míg kellemesen fürdőzik, megjelenik otthonában egy svéd gróf, aki különleges kívánsággal áll elő. Arra kéri, hogy segítsen neki megszöktetni a királyi családot, élükön Marie Antoinette-tel. És hogyan is mondhatna nemet Magnus, ha egy kék szemű, fekete hajú, meglehetősen vonzó férfi kéri? Természetesen sehogy.

Ezen a köteten már kezdetben is érződött, hogy teljesen más lesz, mint a perus. Az első pillanattól kezdve megvolt az a plusz esszencia, amitől Magnus valóban Magnus. Fogalmam sincs, hogy ez min múlik, egyszerűen vagy jelen van, vagy nincs, olyan, mint maga az érintett férfi. Rejtély.
Továbbá külön kiemelném a kor- és a helyszínek leírását, mert végre nem színházi díszletként funkcionáltak, hanem tüzetesebben is megismerhettük őket. Tetszett a park leírása, akárcsak Magnus színes öltözékei, vagy maga a palota.  És ugyanez igaz a különböző helyszíneken megjelenő hangulatra is. Ebben főként a kezdés volt erős.
Sajnálom, hogy a végére az írónő(k) kifogy(tak)ott a szuszból, mert maga a varázslat, valamint a vámpírbál, és az azutáni rész (direkt nem akarok spoilerezni) összecsapottabbra sikerült. Szerintem azt bővebben, és érdekfeszítőbben is ki lehetett volna fejteni, mert így egy picit olyan volt, mintha ott lebegett volna a szem(ük)e előtt az a bizonyos oldalszám, amin nem léphet(tek)ett túl.
Ettől eltekintve nekem sokkal jobban tetszett ez a kötet. Újfent előjött Magnus komorabb énje, de azért még mindig a bohókásabb és humoros oldala volt a dominánsabb, ez pedig számtalanszor megmosolyogtatott. Nem egyszer azon kaptam magamat, hogy hangosan nevettem egy-egy tettén vagy mondatán.
Összességében tehát azt tudom mondani, hogy akiket elrettentett a Peru, azok adjanak Magnusnak még egy esélyt, mert nem fogják megbánni. Rajongóknak pedig kötelező!


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Magnus
Kedvenc jelenet: Magnus ruhái, és a fürdőzős rész
Negatívum: a királynős varázslat és a hőlégballon
Borító: 5/2,5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése