2015. május 26., kedd

Stephanie Laurens - Breckenridge vikomt, a megmentő



„… a Cynter hölgyek nagyon félelmetes erőt képviselnek.”
– Stephanie Laurens: Breckenridge vikomt, a megmentő

Az Cynster nővérek trilógia első része nem mindennapi kalandokat tartogat...


Stephanie Laurens: Breckenridge vikomt, a megmentő

Kiadó: Gabo
ISBN: 9789636899240
Oldalszám: 496 oldal
Fordító: Bozai Ágnes

Fülszöveg:
Tisztelettel meghívunk mindenkit Heather Cynster menyegzőjére, de előtte még elrabolják, veszélybe kerül és Breckenridge vikomt vakmerő módon megmenti. 
Heather Cynster elhatározta, hogy a londoni báltermekben felkutatja saját hősét, aki képes őt annyira levenni a lábáról, hogy feleségül menjen hozzá, ezért kilép a biztonságos világából, és bátran elmegy egy estélyre. 
De az ígéretes férjvadászatot megzavarja a közbelépő Breckenridge vikomt, aki menteni szeretné a lányt a botránytól, és emiatt még nagyobb veszélybe sodródik, amikor egy titokzatos úr elraboltatja Londonból. Az elszánt Breckenbridge pedig bebizonyíthatja Heathernek, hogy ő az igazi hőse, akit annyira keresett.

Saját véleményem:
A történelmi romantikusok műfajában még nagyon kezdőnek számítok, sajnos nem sokhoz volt ezidáig szerencsém, de amihez igen, azt nagyon szerettem - és egyre inkább otthonosan érzem magam a műfajban. 
A legtöbb esetben - tudom, hogy nem kéne, mert hát a belső a lényeg, blabla - a borítók szoktak eltántorítani az olvasástól. Biztos láttátok már azokat az olcsó, erotikus pózokban tetszelgő, festményszerű párokat, ahol a férfiak izmai csak úgy duzzadoznak... Na, ilyen esetekben szoktam azt mondani, hogy kösz, nem. Ellenben Stephanie Laurens Cynester nővérek trilógiájának magyar kiadására elég csak ránézni, hogy egyből beinduljon a borítómániások nyálelválasztása. Bevallom, jómagam is így figyeltem fel rá, aztán a fülszöveg is meggyőzött arról, hogy minket az ég is egymás teremtett, szóval bumm, így került a kezembe Breckenridge vikomt, a megmentő. Mármint a könyv. Bár azért a drága vikomt ellen sem tiltakoznék, ha megkeresne... Na, de nem ez a lényeg, hanem a történet.
A fülszöveg nem árul zsákbamacskát. Rögtön az első mondatból kiderül két fontos részlet is, ami nem baj, mert hát nem a végkifejlet a lényeg, hanem az odáig vezető út, ami bizony elég rögös. 

A regény egy roppant hatásos prológussal indít, mely kellően felpiszkálja az olvasó fantáziáját, és milliónyi kis kérdőjelet varázsol annak buksija köré. Ám nem marad sok idő ezen rágódni, ugyanis az események gyorsan felpörögnek, amikor az egyik kétes estélyről hazatartó Cynster lányt, Heathert elrabolják. Ezzel egyidejűleg megkezdődik az őrült hajsza, mivel az egésznek akad egy szemtanúja, Breckenridge vikomt személyében, aki azonnal a hölgy nyomába ered.
Csakhogy nem egy egyszerű elrablásról van szó, annál jóval komplikáltabb az ügy, és amikor erre főhősnőnk is rájön, igen merész dologra szánja el magát. Úgy dönt, nem szökik meg fogvatartóitól, inkább némi puhatolózással megpróbálja kideríteni, milyen okok állnak a - családjára is kiható - dolgok hátterében, illetve, hogy kihez és milyen szándékkal viszik. Ebben pedig társává avanzsál a jóképű vikomt, aki állandóan követi Heatheréket, s akihez a lány éjszakánként ki-kiszökik, hogy elmondja, mit sikerült kiderítenie. 

A kalandos utazásnak köszönhetően számos kisebb-nagyobb, skót települést barangolunk be, melyek nem csupán gyönyörű háttérelemként szolgálnak, de rengeteg izgalmat is tartogatnak. Én a magam részéről rettentően imádtam a regény ezen részét. Volt egy különleges hangulata a napközbeni vándorlásnak, és az esti megállóknak. Különösen az utóbbiaknak...Mindehhez pedig társult a több nézőpont, ami még színesebbé és érdekfeszítőbbé varázsolta az egészet. 

Heather személyében egy igazán talpraesett, okos lányt ismerhetünk meg, aki egyfelől őrült, másfelől viszont igazán bátor. Tipikus önfejű hősnő - én éppen ezt kedveltem benne. Hihetetlenül leleményes leányzó, már ami a faggatózást illeti. Zseniális módon próbál egyről a kettőre jutni elrablóinál. Természetéből adódóan pedig szédületes párost alkotnak a nála idősebb, jóképű, sötét hajú, erős, elszánt vikomttal.
Óriási pluszpont az írónőnek, hogy adott teret a szerelem kibontakozására. Noha kezdettől megvolt a szikra Heather és Breckenridge között, az elrablással és a nyomozással sikerült úgy szövögetnie a szálakat, hogy a kapcsolatuk elemről-elemre építkezzen, így az olvasó valóban érezhette a köztük feszülő kémiát, és a kialakuló szerelmet.
Mellettük azonban volt még valaki, aki - főként - a történet első felében igen fontos volt, ő pedig nem más, mint az a nemes, aki elraboltatta a lányt. Nos, ő egy igen érdekes karakter, azonban több tekintetben is jókora homály övezi.  És ha másért nem is - de -, már pusztán miatta is kíváncsi lennék a folytatásokra, mivel az ő szála az, ami átível a trilógián.

Attól a ponttól, hogy a sorozatot összefűző bonyodalmat elhagytuk, egészen új dolog került a fókuszba: a romantika. 
Eleinte nagyon édes és szórakoztató volt a vikomt és a lány közti huzavona, azonban egy idő után nekem sok volt a dráma. Rengeteg oldal épült azokra a kérdésekre, hogy szeret, nem szeret? Kimondja, nem mondja? Hozzám jön, nem jön hozzám? Egy bizonyos pont után már csak szerettem volna összekötni őket, és rájuk ordítani, hogy adjanak már lentebb a makacsságukból, félelmeikből, vagy az elveikből. Ami viszont nagyon is működött köztük, az a kémia. És mint történelmi romantikusból, innen sem hiányozhatott a sok testiség. Az általam olvasott regényekkel ellentétben azonban itt egész finoman fogalmazott a szerző. Tehát ez senkit ne tartson vissza. Nekem, aki nem kedveli a sok nyers erotikus tartalmat, teljesen emészthető volt.

Összességében tehát én nagyon élveztem a Cynster nővérek történetének első részét, ajánlom mindenkinek, aki kedveli a történelmi romantikusokat, vagy csak valami kalandos, izgalmas, romantikus, szórakoztató történetre vágyik. 
Gyönyörű tájak, érdekfeszítő titkok, remek mellékszereplők, perzselő szenvedély, és egy csipetnyi boszorkányság - ez mind megvan a Breckenridge vikomt, a megmentőben. Engem megvett a folytatásra, alig várom, hogy beszerezhessem!


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Breckenridge, Heather, titokzatos nemesünk, és a gyerekek
Kedvenc jelenet: a vallomás
Negatívum: a sok szenvedés
Borító: 5/5




Borítók







Nyereményjáték


Heather és Breckenridge kalandos útjuk során számos kisebb - nagyobb skót településen megfordultak. Játékunkban arra kérünk titeket, hogy a közreadott képek alapján nyomozzátok ki a helységek neveit.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyerteseknek 72 órán belül válaszolniuk kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

 


Nézzetek be a többi állomásra is

05/20 Angelika blogja - Kedvenc jelenet
05/22 MFKata gondolatai - Ékkövek
05/24 Deszy könyvajánlója - Gretna Green
05/26 Dreamworld - Borítók
05/28 CBooks

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése