2015. július 19., vasárnap

Jennifer Probst - Keresd a tökéletest



A Libri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Jennifer Probst legújabb regénye, a Keresd a tökéletest, mely a Keresd... című sorozat második része. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere bemutatja Kennedy és Nate humorral és szenvedéllyel fűszerezett történetét.

2015. július 14-től mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok. Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Jennifer Probst: Keresd a tökéletest

Kiadó: Libri
ISBN: 9789633104514
Oldalszám: 380 oldal
Fordító: Babits Péter

Fülszöveg:
A Társszerzők Párkereső Ügynökség egyre népszerűbb Verilyben. A siker titka, hogy két barátnője és üzlettársa mellett Kennedy Ashe is hihetetlenül eredményesen végzi a munkáját. Álomrandikat szervez, és még a legfélénkebb ügyfelek is kivirulnak a kezei között. Sosem retten vissza a nehézségektől - még akkor sem, amikor Nate Ellison Raymond Dunkle-lel kerül szembe. Nem elég, hogy a férfi atomtudós, de ráadásul mérhetetlenül ellenszenves is. A magabiztosnak látszó Kennedy ugyanakkor a saját magánéletét tekintve tele van bizonytalansággal. Amikor ráébred, milyen sok bennük a közös Nate-tel, azonnal pánikba esik.
Vajon képes lesz hallgatni a szívére? Vagy félreáll, és hagyja, hogy Nate valaki más mellett találja meg a boldogságot?

Saját véleményem:
A regénnyel való kapcsolatom igazán viccesen indult, ugyanis sikerült véletlenül ezzel kezdenem a sorozatot, és mivel rögtön az első oldalakon annyira beszippantott a történet, hogy nagyjából a feléig letenni sem tudtam, meg sem fordult a fejemben, hogy valami bibi van.
Tulajdonképpen, ha nem kezdek képek után kutakodni, fel sem figyelek a gubancra. Ez két dolgot is bizonyít: 1) önállóan is olvasható és érthető a regény,  2) annyira élvezetes, hogy olvasás közben elmosódik körülötted a valóság, és nem létezik más, csak te meg a kezedben tartott könyv.

A Keresd a tökéletest egy igazán csajos, bármelyik évszakban könnyed kikapcsolódást nyújtó olvasmány, remek karakterekkel, vicces szituációkkal fűszerezve, melyre a gördülékeny, modern stílus teszi fel a koronát. Akár azt is mondhatnám, a romantikus irodalom műfajának Sex on the Beach koktélja.
Ezúttal a Társszerzők újabb alapítótagja, a divatmániás, állandóan tökéletességre törekedő Kennedy Ashe lép a reflektorfénybe, párjául pedig egy vérbeli kocka, külsejére igénytelen űrrepülő-mérnök szegődik. Ebből látható, hogy igencsak furcsa párossal lesz dolgunk, akik nagyjából ég és földnek tűnnek első pillantásra. Ám, ahogy megismerjük őket, az igazi, mélyre eltemetett, vagy éppen ki nem bontakozott énjüket, rájövünk, talán mégsem annyira mások.

"Vérbeli kocka, böhöm nagy fekete szemüveggel és loboncos pulihajjal. A Walmartból öltözködik, és narancssárga a bőre valami tévéshopos barnítókrémtől."

Ned évek óta a munkájának él, a párkapcsolat, mint olyan, nem ismeretes számára. Egy nap azonban megelégeli az egyedüllétet, és úgy dönt, kezébe veszi az ügyet, szerez magának egy feleséget mielőtt kifutna a családalapítás idejéből.
Sorra veszi és tanulmányozza a legtrendibb női magazinokat, elsajátítja az ott leírtakat, és mikor úgy érzi, kellő tudással vértezte fel magát, betoppan egy rapid randira... nem is akárhogyan! Barnítókrémtől narancssárgán, fehér köpenyben, melyen egy nagy kávéfolt virít, loboncos hajjal, béna szemüvegben. Bevallom, itt már igencsak felfelé görbült a szám sarka, ahogy elképzeltem az elegáns bárba belépő, csapzott férfit, aki úgy gondolja, tökéletes randipartner lehet bárki számára ezzel a megjelenéssel. De a java még csak ezután következett!
Szegény Ned, annak tudatában, hogy a magazinokban leírtakhoz hasonlóan viselkedik, sorra bántja meg a hölgyeket, sőt a legvégsőt még meg is ríkatja. Ekkor lép be a képbe a nett Kennedy, aki már-már füstöt okádva átvezényli a történtek előtt értetlenül álló pasit egy másik bárba, ahol jól kioktatja, majd némi beszélgetés után meglátja benne a tökéletes Társszerzők alapanyagot. Élete főművét.

Miután Ned beleegyezik a projektbe, Ken hiénaként veti rá magát, rögtön megtervezi az átalakítás menetét. Masszás, fodrászat, testmozgás, lazítás, ruhatárcsere és társaik alkotják a programot. De nem is az az érdekes, mi történik, hanem az, ahogyan történik. Ezeket a részeket hangosan nevetve, kicsorduló könnyek közepette olvastam. Szegény Nate (időközben eszközölnek némi becenév váltást) annyira szerencsétlenül veszi az akadályokat, és annyi mulatságos dolog történik vele, hogy azt nem lehet fapofával kibírni. Imádtam az őrült thai masszást, az áramos-nyakörves szerepjátékot, és még sokáig sorolhatnám, de nem akarok lelőni mindent. Olvassátok el, már pusztán ezekért a pillanatokért is megéri!
Az átalakítás azonban még valamire jó, mégpedig arra, hogy kiderüljön, az elhanyagolt külső alatt egy kocka félisten rejtőzik, akinek a lábai előtt akár nők százai is heverhetnének. De míg a külsőt hamar rendbe lehet tenni, addig a modor igényel némi időt. Pláne akkor, ha az alany meg van győződve arról, hogy nincs vele semmi probléma...
Ned egyébiránt egy fenemód szerethető figura, rengeteg rétege van. Hihetetlenül okos - de hát hogy is ne lenne az, ha űrrepülő-mérnök (mennyire király foglalkozása van már!) -, önzetlen, kissé naiv, ámde csupaszív pasi. És igen, teljes mértékben kocka.
Fejben tucatnyi számítást végez, mérlegel, mindent megtervez, és a hobbija egy végtelenül unalmasnak tűnő sport (amit én szívesen kipróbálnék), a golf. Alapjáraton egészen egyszerűen szemléli a világot, és az embereket; édesen ártatlan. Legalábbis a hálószobán kívül, mert ott... hűha, hát én soha nem gondoltam, hogy egy Nate-féle srácban ennyi vadság és szenvedély bujkálhat, de véleményem szerint magasan veri Slade-et (Keresd az alkalmat), továbbá igencsak higanyszál emelő. De hát miből lesz a cserebogár, ugye...

Mindezek fényében nem is csoda, hogy szép lassan Kennedy-t is megbabonázza. A nőt, aki hosszú-hosszú éveken át igyekezett a tökéletességre és a trendiségre törekedni, ezáltal kompenzálva múltbeli sérelmeit. Merthogy bár ez alapjáraton egy romantikus történet, ahol a főszereplők egymásra találásán van a hangsúly, úgy Kennedy, mint Nate múltjában vannak lidércek. Nate nem véletlenül van egyedül, Ken pedig szintén nem ok nélkül figyel oda már-már mániákusan étkezésére és öltözködésére, érzelemmentes életmódjáról nem is beszélve.
Véleményem szerint rengeteg pluszt adott mindkettejük karakteréhez az, amivel küzdöttek, amellett, hogy mind a kettő igen aktuális, és a hétköznapi életben sokszor előforduló probléma a ma emberénél. Lehet, hogy a testsúly miatti iskolai molesztálás, vagy a gyermekét magára hagyó szülő jelentette sebek eltörpülnek a manapság divatos, nagyobb volumenű elemek mellett, mégis nagy sebet tudnak ejteni az ember lelkében, olyat, ami felnőttként is kihathat rá.
Az viszont egy egészen különleges és csodaszép folyamat, ahogyan ez a két, eltérő módon sérült karakter hat a másikra, és meggyógyítja azt. Tetszett, ahogyan Ken felébresztette a Nate-ben szunnyadó férfit, és kicsit felrázta, míg ő lerombolta a tökéletességre törekedés igényét, és megtanította a nő számára azt, hogy bátran lehet önmaga, mert minden önsanyargatás nélkül, egyszerűbb emberként is élhet boldogan. Sőt! Azt meg már mondanom sem kell, hogy a kémia, és a hozzá társuló tiltott szerelem, milyen hőfokra emeli a történetet. Bár bevallom, egy-két alkalommal dühített Kennedy makacssága.
Mindezek mellett pedig akad még egy plusz, ami már-már visszatérő elem: a társaság. Még mindig nagy öröm a lányok barátságáról olvasni, talán épp hétköznapi bolondságuk, összetartásuk miatt, ami végett tulajdonképpen könnyen tudunk azonosulni velük. Ezek a pillanatok felidézik azokat a perceket, amikor mi magunk is összeülünk a barátnőinkkel. Éppoly őrültek, szabadak, vagy helyzettől függően nagyon is komolyak, bajtársiasak.

Összességében tehát ajánlom minden 16 év feletti hölgynek, aki egy igazán élvezetes, szenvedélyes, humoros, kicsit lökött olvasmányra vágyik. Jó lecke arra, hogy merjünk önmagunk lenni, mert sokszor a hibáinkban és azok lehetőségében rejlik a tökéletességünk. Vagy a boldogságunk.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Nate, Ken, Wolfe
Kedvenc jelenet: masszás és a nyakörves szerepjáték
Negatívum: Nate bátyja
Borító: 5/5




Kapcsolati térkép


A Keresd sorozat minden kötete más-más párról szól ugyan, valamilyen módon mégis egy csapatba, közösségbe tartoznak. A könnyebb átláthatóság kedvéért készítettem egy kapcsolati térképet (ami a későbbi könyvekkel természetesen még bővülhet), mely segítségével megnézhetitek, ki kivel és milyen kapcsolatban áll (vagy fog a jövőben).

Könyvek sorrendje:
#1 Keresd az alkalmat (Kate & Slade története)
#2 Keresd a tökéletest (Kennedy & Nate története)
#3 Searching for Beautiful (Genevieve & Wolfe története)
#4 Searching for Always (Arilyn & Stone története)
#5 Searching for You (???)


Nagyobb méretért katt a képre




Nyereményjáték


A történetben Kennedy mindent elkövet annak érdekében, hogy formába rázza a kissé szétszórt, randizásra totálisan alkalmatlan Nate-et. Ez a folyamat viszont több lépésből áll. Mostani játékunk során megismerkedünk a legalapvetőbbekkel.

Nektek nincs más dolgotok, mint követni a turné hét állomását - amelyeken a “Rázd magad formába!” ütemterv egy-egy lépéséhez illő kérdésekkel találkozhattok -, valamint válaszolni mindegyik kérdésre, hogy esélyetek nyíljon megnyerni a Libri kiadó által felajánlott Keresd a tökéletest könyvek egyikét. 
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.


6. lépés: Cseréld le a ruhatárad!
Jellemzően férfiak által viselt két- vagy háromrészes öltözet. A gombolástól függően beszélünk egy-, illetve kétsorosról. Különbséget teszünk a sportos és a klasszikus szabás között, továbbá attól függően, hogy milyen alkalomból viselik, megkülönböztetünk szabadidős, utcai, üzleti és városi, valamint reprezentációs fajtákat. Az aktuális évszaknak megfelelően van nyári és téli változat is. Mi ez?






Nézzetek be a többi állomásra is

07/14 Angelika blogja - Zenék a könyvben
07/15 CBooks
07/16 Szembetűnő - Bögre
07/17 Kristina blogja
07/18 Deszy könyvajánlója - Saját történet
07/19 Dreamworld- Kapcsolati térkép
07/20 Insane Life - Borítók

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése