2016. december 2., péntek

Jennifer Probst - Keresd mindörökké



Megjelent a Libri Kiadó jóvoltából Jennifer Probst legújabb könyve, a Keresd midörökké. Már az előzőekben megismert Arilyn és Stone Petty rendőr kap főszerepet ebben a vicces és romantikus történetben, de visszatérnek régebbről jól ismert karakterek is. Gyertek és tudjatok meg többet a könyvről és játsszatok velünk!


Jennifer Probst: Keresd mindörökké

Kiadó: Insomnia 
ISBN: 9789633108918
Oldalszám: 443 oldal
Fordító: Babits Péter

Fülszöveg:
Arilyn Meadows az a lány, aki szinte mindenhez ért: jógaoktató, önkéntes állatmentő, stresszkezelési terapeuta, szabadidejében pedig imádott nagyapját gondozza. E számtalan elfoglaltság mellett nem marad ideje, hogy megtalálja álmai pasiját. Egy nap igencsak félreérthető pózban rajtakapja jógi barátját egy csinos tanítványával, ekkor úgy dönt, a jövőben nem teszi ki a szívét ilyen megrázkódtatásnak, és nem keresi tovább a Tökéletest. Önkéntes száműzetésbe vonul, és elvállalja, hogy vigyáz Kate kutyájára, amíg a barátnője nászúton van. Eközben új páciens jelentkezik nála: Stone Petty rendőrt indulatkezelési terápiára küldték a felettesei. Stone-ból sugárzik a férfiasság és a rosszfiús vonzerő, de Arilyn keményen ellenáll: őt aztán nem veszi le a lábáról egy tüzes pillantás vagy egy szexi vigyor.
Mi van, ha az Igazi akkor csönget nálunk, amikor szabadságra küldtük a szívünket? Jennifer Probst a Milliárdosfeleségek sorozattal világszerte bebizonyította: ő a női olvasók új kedvence. Okos nők, erős férfiak, túlfűtött vágy és csipetnyi humor ez Probst sikerének receptje.

Saját véleményem:
A Keresd... sorozat az én nyugi szigetem. Bármelyik kötete kerüljön is a kezembe, tudom, hogy néhány órányi kikapcsolódásban lehet részem, mert Jennifer Probst karakterei elszórakoztatnak és megmosolyogtatnak majd. Ez most sem történt másként, a varázslat negyedszer is működött, pedig az alap nagyjából ugyanazt a szisztémát követte, mint korábban.

Arilyn, a Társszerzők harmadik hölgyeménye igazán sokrétű: jógaoktató, stresszkezelési terapeuta és önkéntes állatmentő. Természetéből adódóan harmóniára törekszik, mind testét, mind környezetét vagy éppen párkapcsolatát illetően. Ám amikor rajtakapja jógi párját egy másik nővel, összeomlik. Hirtelen megkérdőjeleződik benne minden: érdemes-e a szeretetre? miért vele babrál ki az élet, amikor annyira jó és spirituális életmódot folytat? És egyáltalán... öt évet pazarolt el valaki olyanra, aki mindvégig átverte. Végül szívét megkeményítve úgy dönt, munkába menekül, az új stresszkezelési csoport pedig pont kapóra jön számára.
A csapat egyik tagja Stone Petty rendőr lesz, aki álmában sem gondolta, hogy egy elcseszett nap végül pokoli programba torkollik. Miután a férfit túlkapáson kapják, főnöke stresszkezelési programot ír ki számára, hogy híres indulatosságát orvosolják. Stone számára mindezzel talán nem is lenne gond, ám amikor rádöbben, ki lesz az oktatója... komolyan elgondolkozik a kilépésen, ugyanis Arilyn már korábban is megdolgoztatta tűrőképességét.
Az alapfelállás tehát megint nagyon különleges és szürreális: egy vega, spirituális, jótét lélek és egy a hús- és mindenféle egészségromboló dolgot imádó, indulatos, morgolódó zsaru. Hiába járjuk ugyanazt a táncot, a páros eltérősége újfent rengeteg izgalmas és mókás percet ígér. Annál is inkább, mert mindkettejükben az van túltengésben, amire a másiknak szüksége lenne.

Sherry Gammon trilógiájánál már találkoztam egy zsaru-jógaoktató párossal, így nagyjából sejtettem, mindez mennyi lehetőséget rejt magában, és azt kell mondanom, Jennifer Probst bőségesen kiaknázta, amit lehetett. Kezdetben ugyan A akaratossága egy egészen csöppnyit soknak érződik, de a körülményeket tekintve érthető túlbuzgósága, és egyébként is... Stone-nal remek párost alkotnak. A kémia pedig ennél tökéletesebb nem is lehetne.
Arilyn és Stone önállóan is szerethető, érdekes karakter, gond nélkül elviszik hátukon a történetet, ám a Keresd mindörökké nem lenne az, ami, a többi páros nélkül. Annál is inkább, mivel ez a kötet lezárja a négy barátnő sztoriját.
És ha már itt tartunk, hatalmas köszönet az írónőnek, hogy ilyen gyönyörűen keretbe foglalta a négy részt, és a romantika mellett kellő időt szentelt a barátság fontosságának bemutatására. Hisz bár a Szex és Verily Carrie-je, Samanthája, Mirandája és Charlotte-ja egyenként is megkapta a maga sztoriját, a háttérben mindig óriási támaszai voltak egymásnak.

A Keresd mindörökké méltó folytatása elődjeinek: szórakoztató, humoros és nagyon csajos. Minden kikapcsolódni vágyó, romantikus lelkű nőnek csak ajánlani tudom. De a hozzám hasonló állatbarátok is imádni fogják, mivel Arilyn önkétessége révén régi és új négylábúak is felbukkannak, hogy megmelengessék a szívünket. És hát hogyan is állhatnánk ellen Robertnek, a piros cipőket rágcsáló terriereknek, vagy a tündéri csivavának, aki még egy kemény rendőrt is térdre kényszerít?
A sorozat rajongóira egyébként más csemegék is várnak egy bizonyos fa vagy akár az epilógus képében. Ó, és emlékeztek arra a buta varázskönyvre?
Ps.: Alig várom, hogy Izzy könyvét is a kezemben tarthassam!


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Arilyn, Stone, Ken, Nate, nagypapa, Robert és Pinky
Kedvenc jelenet: epilógus
Negatívum: picit lassú kezdés
Borító: 5/4
Sorozat: Keresd... 4. része, de önállóan is olvasható




Playlist


1. Coldplay – Sky full of Stars
2. Sam Smith – Stay with Me
3. One Republic – Secrets
4. One Republic – Feel Again
5. Kings of Leon – Use Somebody
6. Fade Into You – Nashville CD
7. Zedd (feat Foxes) – Clarity
8. Matchbox 20 – Overjoyed
9. Rob Thomas – Mockingbird
10. Maroon 5 – Maps
11. Beyonce – Halo 
12. Cher/Peter Cetera – After All
13. Fleetwood Mac – Silver Springs
14. Whitney Houston – I Have Nothing
15. Olly Murs ft. Flo Rida – Troublemaker




Nyereményjáték


Főhősünk, Stone Petty a rendőrök sztereotípiáját festi le, Arilynnel ellentétben, aki egészséges életmód és béke híve, ő gyorséttermeket részesíti előnyben és nem törődik egészségével.
Mostani játékban Stonehoz hasonlóan rendőröket keresünk. Minden állomáson találtok egy híres filmes rendőrről, rendőrpárosról képet és ki kell találnotok a film címét. Kis segítség, hogy egyik film sem mai darab.
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

12/01 Dreamworld

1 megjegyzés: