2017. október 23., hétfő

Erin Watt - Papír hercegnő



A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg idén ősszel a Papír hercegnő című könyv. Ella és a Royal család története elképesztően izgalmas, a new adult rajongók garantált kedvence lesz! Ha szeretnétek ti is az élmény részese lenni és megnyerni a könyvet, akkor tartsatok a turné 8 bloggerével!


Erin Watt: Papír hercegnő

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN:
Oldalszám: 360 oldal
Fordító: Sándor Alexandra Valéria

Fülszöveg:
Egy ​lányról, aki sztriptízbárból és benzinkútról kerül fényűző villába és menő gimibe jut, miközben igyekszik hű lenni önmagához.
Ella Harper nagy túlélő, született optimista. Egész életében városról városra költözött szeleburdi anyjával, küzdött a megélhetéséért, és végig hitt benne, hogy egy napon majd kimászik a gödörből. De az édesanyja halála után végképp egyedül marad.
Egészen addig, amíg meg nem jelenik Callum Royal, aki kihúzza Ellát a szegénységből, és elcipeli a luxuspalotájába az öt fia mellé, akik viszont utálkozva fogadják. Mindegyik Royal fiú karizmatikus személyiség, de egyik sem olyan magával ragadó, mint Reed Royal: a srác, aki eltökélte, hogy visszaküldi Ellát a nyomorba, ahonnan jött.
Reed nem tart igényt Ellára. Azt mondja, nem tartozik közéjük.
Talán igaza van.
Gazdagság. Fényűzés. Megtévesztés. Ella új és ismeretlen világba csöppen, és ha a Royal palotában is életben akar maradni, kénytelen lesz felállítani a saját szabályait.
Ella percek alatt eljut a szegény árva sorstól az amerikai álomig… De tényleg könnyebb az utóbbiban élni?
Kövesd a sorsát te is és éld át egy különleges világ örömét, bánatát!

Saját véleményem:
Ne nevessetek ki, de amikor megláttam a borítót, abban a hitben éltem, hogy egy Párválasztó-féle történet rejlik mögötte, úgyhogy némileg meglepett, amikor kiderült, hogy nem. Annyira, hogy majdnem vissza is táncoltam, csak hát a blogturnés lányok olyan belső marketinget nyomtak neki, aminek képtelenség volt ellenállni.
Sokáig azonban nem értettem, mire fel a nagy hype, miért olvadozik mindenki a Royal fiúktól, akik semmivel sem bizonyultak jobbnak egy kőbunkó ősembernél. Sőt, ha valaki azzal jött volna, hogy néhány órán belül Reed Royaltól lesz kocsonyás a lábam, és nyálcsorgatva fogok epekedni érte... kiröhögöm. Én kis naiv...
Na, de ne szaladjunk ennyire előre.

A történet központi figurája Ella, aki világ életében keményen dolgozott a pénzért, a megélhetésért és úgy unblock az életben maradásért. Hogy alapvető szükségleteit biztosítani tudja, fiatal kora ellenére sztriptízbárokban lép fel. Ám egy nap megjelenik Callum Royal, aki nem csak, hogy azt állítja, Ella (ismeretlen) apjának legjobb barátjaként megszerezte a lány feletti gyámságot, de még el is rabolja őt, és magával viszi luxuspalotájába, ahol öt morcos fiú fogadja.
Egy alku fejében Ella úgy dönt, Callumnál marad és szembenéz ádáz mostohatestvéreivel, az elit magánsuli vezérhímjeivel, akik ezt követően mindent elkövetnek, hogy a sárba tiporják, megalázzák és olyan messzire kergessék, amennyire csak lehetséges.
És amikor azt mondom, mindent, azt szó szerint értsétek. A Royal fiúk nem tökölnek, a kedvesség írmagja sem mutatkozik bennük, ha a családjukról van szó, bárkin és bármin átgázolnak. Valódi rosszfiúk, nem megszelídítésre váró álompasik.
Én a magam részéről (eleinte) rettenetesen megvetettem őket - főleg a vezérüket, Reedet. Így utólag viszont azt mondom, bravúros húzás volt a szerzőpáros részéről, hogy a gödör aljáról építették fel karaktereiket, megmutatva - vagy legalábbis sejtetve - legsötétebb oldalukat, azt, hogy mivé lettek az életüket beárnyékoló családi tragédia után.
Rengeteg rosszfiú karakterrel találkoztam eddigi olvasmányaim során, mégsem emlékszem, hogy lett volna olyan, aki vállaltan, mentegetőzések nélkül ki lett volna kiáltva rossznak. Elle és Jen azonban egyetlenegyszer sem kertel, mindvégig helyén kezeli a srácokat, míg sérelmeiket nem, mint mentséget társítják hozzájuk. És az a legszebb az egészben, hogy ezek a fránya Royalok még így is képesek eladni magukat; a mélyből hihetetlen magasságokba törnek.

A történet javarészt mégis inkább Ella beilleszkedésére fókuszál, arra hogy miként képes megküzdeni az elé gördülő akadályokkal, és hogyan válik árvából családtaggá.
Az út rögös, több fronton is helyt kell állnia, de szerencsére Ella tökös csaj. Bátran kiáll magáért, egyenrangú félként száll csatába a Royalokkal és a suli elkényeztetett diákjaival egyaránt. Csodalatos, sziporkázó karakter, éles a nyelve - nem egy nebáncsvirág típus. Lazán visszavág az istenként tisztelt Royaloknak, ha úgy hozza az élet.
Imádtam őt, azt, ahogyan az őt érő gúnyolódásokat előnnyé kovácsolta, és mindenkinek beintett, aki bántotta.

A Papír hercegnő egyébként rettentően olvasmányos. A szerzőpáros stílusa önmagában is páratlan, de a megannyi bonyodalom, fordulat, jellembeli változás, szenvedély letehetetlenné varázsolja. Egyszerűen nem lehet félretenni, hogy majd holnap olvasom tovább, mindig van valami, ami csak még egy fejezetet kíván. Pedig rengeteg klisé van benne, és szerintem nincs olyan NA téma, ami itt ne bukkanna fel, kezdve a függőségektől, az agresszión át, a családi traumák legváltozatosabb formájáig. Hogy a luxusban élő, elkényeztetett tinik féktelen életviteléről és istenkomplexusáról már ne is beszeljünk. Mégis működik. Ne kérdezzetek miért vagy hogyan, de működik. A guilty pleasure tipikus példája.

Elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretik a pörgős, titkokkal és fordulatokkal teli, tini botrányokkal tarkított szappanoperákat. Vagy azoknak, akik nem félnek kísérletezni, mert bár a Papír hercegnő világa elsőre nagyon csilivili, a felszín alatt azonban igenis kemény.


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Ella, Reed, Easton
Kedvenc jelenet: jachtos, pompon bemutatós
Negatívum: Ella állandó áradozása Reed külsejéről
Borító: 5/5
Sorozat: A Royal család 1. része




Nyereményjáték


Ella beköltözik a Royal családba, akiknek már a nevük is királyi jelentéssel bír, így a nyereményjáték során is magasra emeljük a lécet: a világ leggazdagabb embereit keressük! A feladatotok nem más, mint a leírások alapján kitalálni, hogy kiről van szó, és a nevüket beírni a rafflecopter dobozba. 
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Az Inditex textilipari vállalat és a Zara divatárumárka alapítója, vagyona 71,3 milliárd dollár.




Nézzetek be a többi állomásra is

10/09 Kelly&Lupi olvas
10/11 Deszy Könyvajánlója
10/13 Insane Life
10/15 Könyvvilág blog
10/17 Angelika blogja
10/19 Sorok között
10/21 CBooks
10/23 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése