2018. február 18., vasárnap

A. Meredith Walters - Fény az éjszakában



"A szerelem attól különleges, hogy ha szinte bele is halna az ember, mégis képes begyógyítani a sebeket. És az éjszaka mélyén mindig ott ragyog a fény."


A. Meredith Walters: Light in the Shadows - Fény az éjszakában

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634570110
Oldalszám: 392 oldal
Fordító: Somogyi Eszter

Fülszöveg:
Hogyan tovább, amikor úgy érzed, vége az életednek? Maggie sosem hitte, hogy újra látja Clayt. Ezért inkább igyekszik újra összerakni régi életének darabjait, még ha úgy is érzi, nem bízhat meg senkiben. Megpróbál továbblépni, előre, ahogy Clay kívánta. Clay nem képes elfelejteni Maggie-t, bár erőszakkal elszakította magát tőle, hogy megkaphassa a segítséget, amire mindennél jobban szüksége van. És most gyógyul… apránként. De a szíve még mindig a lányé, akinek az életét köszönheti. Amikor egy váratlan tragédia újra egymás mellé sodorja a fiatalokat, többé semmi nem olyan, mint azelőtt. Csakhogy vannak dolgok, amik sosem változnak. Lehetséges átformálni a sötétséget, ami kis híján elnyelte őket, és elérni végre, amire mindketten vágynak? Létezik vajon a boldogság két ember számára, akik ennyit küzdöttek már, csak hogy együtt legyenek? Vagy a félelem és a démonaik örökre elszakítják őket egymástól?

Saját véleményem:
Három év, pontosan ennyi telt el azóta, hogy megismerkedtem Maggie és Clay történetének első felvonásával.
Három év, ami alatt rengeteget változott az ízlésem, és az egyre szaporodó (NA) regények tengerében jócskán megfakultak az emlékeim. Két dolgot kivéve: emlékszem, mennyire szerettem az Utánad a sötétbét, és hogy mennyire megbabonázott a borongós hangulata.
Ám egy folytatásnál, főként ha az ilyen sokára érkezik, mindig fennáll a rizikó, hogy vajon tudja-e hozni az elődje színvonalát. NA sorozatokra ez hatványozottan érvényes.
Mindezek fényében némileg félve és vakon vágtam bele az olvasásba, de szerencsére hamar visszatértek rég elfeledett emlékeim, A. Meredith Walters pedig épp oly' zseniális, mint régen.
A hangulat, ha lehet, még kiélezettebb, míg Clay és Maggie kapcsolatának próbatétele rettentő emberien és életszagúan jelenik meg. Boldogan konstatáltam, hogy a szerző megmaradt a realitás talaján és nem áldozott fel mindent a szerelem oltárán. Hagyta, hogy karakterei megélhessék önnön problémáikat.
Talán épp ez az, ami miatt annyira jól működik az egész. Clayék kapcsolata, vagy talán pontosabb úgy fogalmaznom, szerelme, rettentő emberi a szó minden értelmében. Gyönyörű, ugyanakkor fájdalmas, s épp úgy vannak mélypontjai, mint szédítő magaslatai. Mindehhez pedig hozzáadódik Clay mentális betegsége, és az, ahogy Maggie feldolgozza azt, és annak hozadékait - például az elválást.

Morbid módon szinte lubickoltam Clay részeiben, imádtam, hogy beleláthattam a fejébe, és testközelből tapasztalhattam, mi mindenen esik át fizikai, lelki és mentális értelemben. Hatalmas pozitívum, hogy A. Meredith Walters úgy kezelte és mutatta be a betegségét, ahogy. Minden cukormáz és kapkodás nélkül.

Alapvetően Maggie részei is rendben vannak, többségében nála sincs gond a hitelességgel, mégsem tudom azt mondani, hogy a szívemhez nőtt. Bizonyos megnyilvánulásaival nem igazán tudtam mit kezdeni.
Párosként viszont tökéletesek a maguk tökéletlen módján.
Ritka, sőt könyves viszonylatban szerintem példátlan is, hogy egy szerelem attól válik méllyé, hogy teret enged valami másnak, és nem akar mindenre megoldás lenni. Jelen van persze, de semmit sem ír felül. Ez pedig egy igen érdekes, s nem kevésbé egyedi alappillére, vagy ha úgy tetszik, üzenete a regénynek.

Hiába féltem tehát a folytatástól, végkimeneteltől függetlenül, örülök, hogy megszületett, hisz így válik teljessé az a szívszorítóan gyönyörű folyamat, ami az első részben útjára indult. Úgyhogy ha azt szerettétek, semmiképp ne hagyjátok ki ezt se.
Az Utánad a sötétbe egy nagyon érdekes, és sok tekintetben az átlagtól jócskán eltérő NA sorozat.


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Clay
Kedvenc jelenet: volt pár
Negatívum: a háromszögek
Borító: 5/5
Sorozat: Utánad a sötétbe 2. része




Nyereményjáték


Mostani turnénkon a pszichés betegségekkel foglalkozó regények és szerzőik nyomába eredünk. Az állomásokon közreadott betű halmazokból egy-egy könyv címe állítható össze. Segítségképpen még a magyar kiadót, és a megjelenés évét is megadjuk. Nektek pedig az írók teljes nevét kell beírnotok a nyereménydoboz minden egyes sorába.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


Libri 2015 ~ ÁHOV ELTT ADERUY




Nézzetek be a többi állomásra is

02/14 CBooks
02/18 Dreamworld

1 megjegyzés: