2019. március 2., szombat

Brittainy C. Cherry - Gravitáció



Brittainy C. Cherry negyedik Az vagy nekem kötete újabb szívszaggató, mégis gyönyörű történetet mesél el a szerelem gyógyító erejéről.


Brittainy C. Cherry: Gravitáció

Kiadó: Libri Kiadó
ISBN: 9789634334323
Oldalszám: 378 oldal
Fordító: H. Prikler Renáta

Fülszöveg:
Engem az érzelmeim vezéreltek, ő fásult volt és közönyös. Én álmodoztam, ő rémálmokban élt. Én gyakran sírtam, neki nem voltak könnyei.
Bár jégből volt a szíve, voltak röpke percek, amikor összekapcsolódott a pillantásunk és megláttuk egymás lelkében a titkokat, és amikor az ajka megízlelte a lelkemet mardosó félelmeket, én pedig magamba szívtam az ő fájdalmát. Néha még azt is elképzeltük, milyen lenne egymást szeretni, de a közénk furakodó, csúf valóság rendre a földre kényszerített minket.
Nem tudta, hogyan kell szeretni, és ugyanezt rólam is el lehetett mondani. Mégis… ha esélyt kapnék arra, hogy újra szerethessek, ismét őt választanám.
Még akkor is, ha tudnám, hogy fájni fog. Még akkor is, ha újra és újra földhöz vágna bennünket a gravitáció. Lucy és Graham szívbe markoló története megmutatja, milyen az, amikor a szavak már nem elegendők. Ami segíthet, az egy ölelés, amiben a lelkek érintkeznek, és egy tekintet, ami többet mond bármely szónál. Olyankor beszélnek igazán – azon a nyelven, amit a legjobban értenek.


Saját véleményem:
Brittainy C. Cherry minden egyes története valóságos lélekbonbon számomra. Szeretem, hogy a manapság egysíkúvá, s erotika központúvá korcsosuló New Adult tengerben ő az egyik, aki képes úgy nyúlni ehhez a zsánerhez, hogy megmutassa, puszta érzésekből is lehet izzó, mély tartalmat kreálni, olyat, ami az olvasó lelkéig hatol, és ehhez nem feltétlenül kell szex. 

"(…) a boldogság definíciója te vagy."

Az Az vagy nekem sorozat egymástól független részekből áll, mindössze egyvalami köti össze őket, mégpedig a négy elem: levegő, tűz, víz és föld. Ezek az elemek adják az egyes kötetek alappillérét, s valamilyen szinten meghatározzák annak tartalmát.
A Gravitációban, mint ahogyan azt a címe is sejteti, a föld kerül terítékre, ami a stabilitást, a biztonságra való törekvést, valamint az állandóság igényét jelképezi. S e hármassal nagyjából meg is kapjuk a történet legfőbb komponensét, vagyis azt, ami mindkét főszereplőnk életét meghatározza.

"Mikor szabadulsz meg végre a láncoktól, amelyekkel megbilincselted magad?"

Graham és Lucy jobban nem is különbözhetne egymástól. A zord sikerszerző, aki képtelen bármiféle érzelemre vagy annak kimutatására, éles ellentétben áll a nyílt, vidám természetű lánnyal, aki viszont minden egyes pillanatot megél: érez és szeret. Egyvalami közös csak bennük: a terheik. Mindketten súlyos csomagot kaptak az élettől, olyat, ami nagyban kihatott arra, mivé lettek. A történet során pedig gyönyörűen megmutatkozik, hogy egy-egy tragédia milyen befolyással lehet az emberre, s hogy mennyire egyénfüggő, miként dolgozzuk fel azt, hogy elhidegülünk és elfelejtünk érezni, vagy éppen ezer fokra kapcsolunk és megtanuljuk értékelni azt, ami van.
Graham és Lucy tehát tökéletes ellenpontjai egymásnak, ám kapcsolatuk épp emiatt lesz annyira elemi. Érzelmekkel teli utazás az övék, olyan, ahol a mosoly, az idő és a szeretet a legfőbb alkotóelem. Messziről indulnak, lassan csiszolódnak össze, ám minden egyes általuk megélt pillanat csodálatos. A legapróbb testi érintkezés nélkül képesek lángra lobbantani a szikrát.

"Ha úgy érzed, hogy zuhansz, csak engedd el magad. Én itt vagyok melletted, hogy elkapjalak."

A Gravitáció egyszerre szól családról, a szeretet gyógyító erejéről; három nővérről, elhagyatottságról és bizalomról, arról, hogy nincs olyan szív, melyet ne tudna valaki begyógyítani. Rendkívül mély utazás az emberi érzelmek legörömtelibb és legfájóbb szegleteibe, olyan, ami egyik pillanatban mosolyt csal az olvasó arcára, a másikban pedig könnyeket fakaszt. Minden egyes percét imádtam! Épp ezért szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy a borító senkit se tévesszen meg, ebben a történetben erotika maximum 2%-ban fordul elő, s Graham meztelen felsőteste helyett jóval hangsúlyosabb szerep jut annak, hogy a rideg férfi egyik napról a másikra ott találja magát egyedülálló apukaként, akinek egy koraszülöttről kell egyedül gondoskodnia, miután felesége elmenekült a gondok elől. Testépítés helyett kenguruzás, etetés, altatás és a pici életben tartása a legfőbb feladata - a regényírás mellett. Lucy pedig, a megpattant feleség eltitkolt húgaként kerül képbe, s mikor épp nem a virágboltjában dolgozik, a mogorva apukának igyekszik segíteni, még akkor is, ha az durván el-elutasítja.
Szívhez szóló, meseszép történet, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szeretne valami igazán tartalmasat olvasni!


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Lucy, Graham és a tanára
Kedvenc jelenet: nem lehet egyet kiemelni
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Az vagy nekem #4, de önállóan olvasható




Nyereményjáték


A blogturné állomásain található betűhalmazok elemeit helyes sorrendben rendezve az Az vagy nekem sorozat részeinek egy-egy főszereplője nevét olvashatjátok össze. A rafflecopter megfelelő sorába pedig azt kell beírnotok, hogy az adott karakter hányadik kötetben szerepelt.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


BKOORS ELRTY FFGIINR




Nézzetek be a többi állomásra is

02/23 Angelika blogja
02/24 Hagyjatok! Olvasok!
02/25 Never Let Me Go
02/27 Deszy könyvajánlója
02/28 CBooks
03/01 Zakkant olvas
03/02 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése