2019. március 29., péntek

Elizabeth Hoyt - Édes csábítóA General Press jóvoltából hazánkban is megjelent Elizabeth Hoyt nagysikerű Maiden Lane sorozatának kilencedik kötete, az Édes csábító. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere bemutatja Asa Makepeace és Eve Dinwoody színdarabokat is megihlető románcát, mely egy újjászülető színház kulisszái mögött kap lángra.


Elizabeth Hoyt: Édes csábító

Kiadó: General Press
ISBN: 9789634522270
Oldalszám: 320 oldal
Fordító: Nagy Györgyi Eszter

Fülszöveg:
Hogy fér meg két dudás egy csárdában?
A szigorú, pedáns és takarékos Eve Dinwoody feladata, hogy szemmel tartsa a bátyja, Montgomery hercegének a befektetéseit. Amikor azonban London legnépszerűbb színházának, a Harte Vigadójának a pénzügyeit veszi a kezébe, az intézmény irányíthatatlan igazgatójával, Asa Makepeace-szel is szemben találja magát.
A színház tulajdonosaként az olykor trágár és vakmerő Asának már így is eléggé meggyűlik a baja az öntelt színésznőkkel és énekesekkel, ráadásul a közelgő újranyitást valaki mintha szándékosan meg akarná hiúsítani. Az olyan krajcároskodó aggszüzekre, mint amilyen Eve, pedig végképp nincs ideje, és nem is hagyhatja, hogy egy arisztokrata nő parancsolgasson neki... akármilyen vonzónak is találja.
Az Asával folytatott heves viták ellenére Eve nem adja fel, hogy a Harte Vigadóját sikererre vigye. Ám minél jobban próbálja irányítani az öntörvényű igazgatót, annál nehezebb kivonnia magát a csábító férfi nyers vonzereje alól. Le sem tagadhatnák a köztük izzó szenvedélyt - amit kioltani a legnagyobb baklövés lenne!
Elizabeth Hoyt Maiden Lane-sorozatának kilencedik kötetében két sok szempontból különböző ember egymásra találásáról olvashatunk. Szerelmük a kulisszák mögött született, de szenvedélyes történetük a színpad legizgalmasabb darabjaival is versenyre kel.

Saját véleményem:
Ha történelmi romantikusra vágyom, Elizabeth Hoyt az egyik legbiztosabb választásom, történeteiben megfelelő arányban keveredik szenvedély, kaland és rejtély, mindazt nyújtva, amit ettől a zsánertől várok.
A Maiden Lane sorozat kilencedik - ugyanakkor önállóan is olvasható - kötetében sincs ez másként, a szégyentelen Valentine Napier herceg mostohahúga, Eve Dinwoody, és a nála kilenc évvel idősebb Asa Makepeace bőségesen gondoskodik róla, hogy mindhárom pont ki legyen pipálva.

"– Magának a színháza a mindene.
(...)
– Igen – felelte. – Ez a táplálékom, az italom, a levegő, amit beszívok."

A regény legnagyobb erőssége egyértelműen a karakterek különbözőségében rejlik. Míg Asa erőteljes, szenvedélyes, bohém férfi, akiről ösztönösen süt a nyers szexualitás, addig a kissé csúnyácska Eve visszahúzódó, csöndes, rendszerető típus, olyan, aki annyira retteg a férfiak érintésétől, hogy életét aranykalitkában, testőre óvó felügyelete alatt éli... Egészen addig, míg bátyja üzleti megbízása révén (nevezetesen Val a színház újjáépítésének fő anyagi támogatója), a herceg vagyonának kezelőjeként, kapcsolatba nem kevereredik a színházigazgatóval.
A páros kezdeti ellenszenve, ismertségük mélyülésével újult fordulatot vesz, s akarva-akaratlanul formálni kezdik egymást; mi több, Asa egyenesen céljául tűzi ki a lány falainak lerombolását. Olyannyira, hogy a színház újjáépítésével, valamint a sorozatos szabotázsokkal tarkított bonyodalmak közepette a testiség mibenléte válik a cselekmény legfőbb elemévé.

"– Mondja, Miss Dinwoody, szeretné tudni, hogy én mit látok, amikor magára pillantok?
(...)
– Egy bátor nőt látok, aki szenvedélyre vágyik, de nem bízik – talán magában? Vagy másokban? – A fejét ingatta. – Nem tudhatom... – A férfi lassan előrehajolt, mire Eve a legszívesebben elhúzta volna a székét tőle. – De azt hiszem, titokban hatalmas tűz ég a nőben. Talán most még csak parázslik, pislákol a sötétben, de ha fát dobnak arra a parázsra... – Lassan elmosolyodott. Már-már veszedelmesen. – Komoly tűzvészt okozhat..."

Az Édes csábító érzéki utazás a testiség világába, kendőzetlen őszinteséggel mélyed el a szexualitás rejtelmeiben. Viccesebben úgy is fogalmazhatnék, tankönyv szüzeknek - merthogy lényegében pontosan erről van szó: a nőbolond Asa tőle szokatlan figyelmességgel, lépésről-lépésre igyekszik lerombolni Eve korlátait, s olyasmit tanítani neki, amire az egyszerre vágyik és retteg. Ezt könnyű lenne öncélú szexnek nevezni, ám ebben az esetben sokkal több tartalom rejlik az erotikus tartalmak mögött (melyek leginkább a könyv második felére jellemzőek), mint azt gondolnánk.
Természetesen rejtélyből és kalandból sincs hiány, Eve múltjának kiderítése, valamint a sorozatos színházi balesetek garantálják az izgalmat, nem is beszélve, a háttérben - mintegy a következő részre felkészítőként - futó szálról.

Mindent összevetve, az Édes csábító aranyos, könnyed, romantikus történet. Tagadhatatlanul megvannak a maga hibái, például az erotikus jelenetek nyelvezete itt-ott kissé túl modern, a vége elkapkodott, és - számomra - Eve nyitottsága sem túl reális, mégis szórakoztató. Az apróbb bakik ellenére nagyon szerettem olvasni. Jó volt végre elmélyedni a Harte Vigadójának történetében, megismerni a szenvedélyes Asát, és Miss Dinwoody-t, aki már az előző részben felkeltette a figyelmemet.
Bátran ajánlom azoknak, akik szeretik a történelmi romantikát. Én pedig alig várom, hogy végre Val kerüljön rivaldafénybe...


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Asa, Eve, Jean-Marie, Henry
Kedvenc jelenet: Asa és Jean-Marie beszélgetése; a reggel, amikor a szobalány leejtete a tálat
Negatívum: lsd. fentebb
Borító: 5/4
Sorozat: Maiden Lane #9, de önállóan is olvasható
Extra


forrás: Elizabeth Hoyt
Nyereményjáték


A történet során központi szerepet játszik a Harte Vigadójának újranyitása, így mostani játékunk során magyar színházakat keresünk.
Minden állomáson találtok egy képet, mely alapján ki kell találnotok, melyikre gondoltunk, és a teljes nevét beírni a rafflecopter megfelelő sorába, majd várni, hogy Fortuna rátok mosolyogjon.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Nézzetek be a többi állomásra is

03/25 Olvasónapló
03/26 Könyvvilág
03/27 Angelika blogja
03/28 Betonka szerint a világ…
03/29 Dreamworld
03/30 Insane Life

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése