2020. február 12., szerda

Alessandra Torre - Black Lies


Alessandra Torre: Black Lies - Sötét hazugság

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789639708822
Oldalszám: 370 oldal
Fordító: Hetesy Szilvia

Fülszöveg:
Létezhet szerelem, ha minden csak hazugság?
Brant:
Huszadik születésnapján már milliárdokat érő cég tulajdonosa. Három éve vagyunk együtt. Négyszer kérte meg a kezem. Négyszer kosaraztam ki.
Lee:
Füvet nyír, ha éppen nem háziasszonyokat döntöget. Nemcsak a keze és a szája ügyes, hanem a szerszáma is. Majdnem két éve futok utána. Azt nem tudom, hogy vajon tud-e róla, hogy ez így van.
Két férfit szeretek. Két férfival szeretkezem. 
Csak tessék, ítélj el! Fogalmad sincs, hogy mivel jár a szerelmem.
Ha azt hiszed, hogy már hallottál ilyen történetet, akkor tévedsz.

Saját véleményem:
Alessandra Torre munkásságával a Hollywoodi mocsok révén kezdtem el megismerkedni, de be kell vallanom, már sokkal korábban felfigyeltem rá. A Sötét hazugságok azóta piszkálta a fantáziámat, mióta megjelent, ám a végső lökést egyértelműen az adta meg, amikor véletlenül beleszaladtam a létező legnagyobb spoilerbe vele kapcsolatban.

"Szerelem. Micsoda őrültségekre tudja rávenni az embert!"

A Sötét hazugságok más, mint hasonló kaliberű társai. Amellett, hogy mocskos, pimasz és szexi, van benne egy akkora csavar, amitől garantáltan leesik az olvasó álla. Egy olyan csavar, ami akkor is izgalmas, ha az ember tudja a titkot, és akkor is, ha nem.
Ahogy fentebb említettem, nekem sikerült lespoilereznem még idő előtt a dolgot, ám mindez nemhogy lohasztotta volna a kedvemet, még inkább feltüzelte azt. Tudni akartam a miérteket, hogyanokat, azt, hogy a szerző mennyire tudott bánni egy olyan horderejű dologgal, mint ami Layana és a két srác közötti szerelmi háromszög alapját képezte. Alessandra Torre azonban kellő érzékenységgel és érzékiséggel nyúlt a témához, annyira finoman, egyszersmind érzelmesen ábrázolva egy nem mindennapi szituációt, hogy a főhősnőhöz hasonlóan én magam is majd' ketté szakadtam olvasás közben.
Ritka az olyan szerelmi háromszöggel dolgozó regény, ami hiteles tud maradni. Jómagam Johnny Depp bölcsességében hiszek, miszerint, ha az első szeretted volna, nem csaltad volna meg. De - és ez egy hangsúlyos de - vannak kivételek. Az élet néha furcsa dolgokat képes produkálni, olykor minden erkölcstelensége ellenére elfogadhatóvá válik, ha egy nő egyszerre két férfit szeret, és két férfival bújik ágyba, miközben majd' belehal a fájdalomba, amit ez az őrjítő állapot okoz számára. Tudom, elég nehéz ezt most elképzelni, de épp ebben rejlik a könyv sajátossága. Kimozdítja az olvasót a komfortzónájából, darabokra tépi, és aztán még jól meg is tapossa.

Szóval, ha unjátok már a kissé elcsépelt erotikus sztorikat, ámbár szívesen olvasnátok a zsánerben valami igazán egyedit és kiemelkedőt, akkor bátran ajánlom a Sötét hazugságokat. Már csak azért is, mert Alessandra Torre rendkívül tehetséges szerző. Mestere a lebilincselő, érzéki, izgalmas és érzelmes történeteknek, ezúttal pedig fordulatokból sincs hiány.
A Sötét hazugságok egy mindenre elszánt, bátor és okos nő szerelmi vívódását írja le, számára két kedves, ám jellemükben totálisan különböző férfi között. Míg a számítógépzseni, jól szituált Brant az odaadó férfitípust jeleníti meg, addig a pokróc Lee, állandó felajzottságával a tökéletes szeretőét. A kérdés az, mi van, ha ők ketten együtt alkotják azt, amire minden nő - és legfőképpen Layana - vágyik?


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Layana, Brant és Lee
Kedvenc jelenet: spoileres lenne
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat:-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése