2020. október 3., szombat

Sabrina Jeffries - A szerelmes vikomt


A General Press Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Sabrina Jeffries legújabb regénye, A szerelmes vikomt. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja A herceg emberei negyedik kötetét, melyben ezúttal is a nyomozásé és a romantikái lesz a főszerep.


Sabrina Jeffries: A szerelmes vikomt


Kiadó: General Press
ISBN: 9789634523697
Oldalszám: 336 oldal
Fordító: Harcsa Henrietta

Fülszöveg:
Amikor Dominick Manton elveszíti az örökségét és a reményt, hogy a menyasszonya, Jane számára biztos jövőt nyújtson, megpróbál úgy véget vetni a jegyességnek, hogy a lány hírnevén ne essen csorba. Később az örökség mégis Domra száll, mivel bátyja özvegye, Nancy – Jane unokatestvére és közeli bizalmasa – nem szült utódot. Amikor Nancynek nyoma vész, Jane az egykori vőlegényét kéri meg, hogy kutassa fel. Dom tudja, hogy a múlt bűnei megbocsáthatatlanok – de most, hogy összefűzi őket a rejtély és a veszély, újraéleszthetik a régi szenvedélyt.

Saját véleményem:
Sabrina Jeffries egyike a kedvenc történelmi romantikus szerzőimnek. Szeretem ahogyan ír, a hangját, na és persze az általa életre keltett történeteket is. A herceg emberei sorozat pedig különösen kedves a szívemnek a maga nyomozós, testvéri kötelékes szálával, ami gyönyörű keretet ad az egyes részeknek külön-külön, és egyben is. 

"– Nagyon sok időre és erőfeszítésre van szükség, hogy az ember képes legyen megkülönböztetni a jókat a rosszaktól. De a jók igenis léteznek, csak tudni kell, hogy hol keresd őket."

A szerelmes vikomt során (ami önálló kötetként is élvezhető) kulcsfontosságú szerep jut a családi háttérszálnak:
Amikor a múltban Dom úgy döntött, mostohatestvérei pártjára áll, vérszerinti bátyja megfosztotta őt rangjától és vagyonától. Dominicnak emiatt akkoriban muszáj volt meghoznia élete legnehezebb döntését, s eltaszítania magától vagyonos menyasszonyát, hogy a lány ne egy nincstelen senki mellett tengődjön szegényen.
Tizenkét év elteltével azonban - miután a kegyetlen báty életét veszíti, örökös hiányában - Domra száll a rang és az örökség... csakhogy egykori szerelme ekkora már egy másik férfi menyasszonya. A sors azonban újra egymás közelébe sodorja a régi szerelmeseket, Jane ugyanis exvőlegényét, a Manton Nyomozóiroda alapítóját kéri fel, hogy kerítse elő eltűnt unokahúgát.

Második esély sztori ez a javából, méghozzá nem is akármilyen! Sabrina Jeffries ezúttal egy igazán érzelmes, szenvedélyes végjátékra invitálja az olvasót, melyben mindkét főhős keményen küzd az érzelmeivel, a józan eszével és szíve vágyával, miközben nyomozgatnak az eltűnt unokahúg, Nancy után. Az után a lány után, aki nem csak a főhősnő rokona, hanem Dominic halott bátyjának özvegye is, eltűnése körül pedig számos rejtély akad.
A szálak felgöngyölítése érdekes, egyben roppant izgalmas dolgokat fed fel, egyszersmind teret ad arra, hogy ez a - kissé már túlságosan is - erkölcsös úriember ráébredjen, hogy önsanyargatás és önfeláldozás helyett néha nem árt önzőnek lenni, és bizonyos célok érdekében megfelelő lépéseket tenni. Jane pedig esélyt kap arra, hogy kiderítse, tizenkét évvel korábban miért is csalta meg őt kedvese, mi volt az indok, amiért lopott csókon kapta unokatestvérével.
A szerző azonban ezúttal is meglehetősen konok karaktereket keltett életre, olyanokat, akik nem adják könnyen magukat. Emiatt a történet néha lassúnak érezhető, ugyanakkor tele van tűzzel, és mókás adok-kapok szituációkkal - amikből a korábbi főszereplők sem maradhatnak ki. Na meg persze jól összegabalyított családi szálakkal, és olyan témákkal, amik nem sűrűn fordulnak elő hasonló típusú regényekben.

Mindent egybevetve tehát úgy gondolom, A szerelmes vikomt méltó lezárása a sorozatnak, egyben viszont egy olyan második esély sztori is, ami önállóan is megállja a helyét. A szerző olvasmányos stílusa, a karakterek szerethetősége, a szenvedély, humor, nyomozás, valamint a korhűség teszi igazán élvezetessé és letehetetlenné. Bátran ajánlom a zsáner rajongóinak, akárcsak az egész sorozatot.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Lisette, Dom, Jane
Kedvenc jelenet: ahogy Lisette leteremtette a bátyját
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: A herceg emberei #4, de önállóan is olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani blogturnénk valamennyi állomásán Sabrina Jeffries A herceg emberei sorozata hősnőinek neveit találjátok. A feladat kitalálni, mely hölgy, mely főhős karjai között leli meg a boldogságot, és a rafflecopter megfelelő sorába megírni nekünk az úriemberek teljes neveit.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!
 
 
Lisette




Nézzetek be a többi állomásra is

09/28 Angelika blogja
09/30 Betonka szerint a világ
10/02 Dreamworld
10/04 Könyvvilág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése