2024. március 22., péntek

Blogturné extra - Hogyan gyűlölte meg Elfhon királya a történeteket

 
Bár A levegő népe trilógia már véget ért, egy különleges kiegészítő kötet révén most ismét  visszatérhetünk Elfhonba, hogy ezúttal Cardan szemszögéből ismerhessük meg a történet néhány fontos momentumát, és azt is megtudjuk, hogy miért is vált olyan rideggé a későbbi nagykirály. A Könyvmolyképző Kiadó által megjelentetett, gazdagon illusztrált kötetet pedig akár te is megnyerheted, ha velünk játszol!




Kedvcsináló idézetek


"Dönt a sorsodról! – parancsolta Balekin, miután a Kietlen-kúriába hozta. De senki sem dönthet a saját sorsáról. Csak azt dönthetjük el, melyik úton megyünk tovább, azt nem tudhatjuk merre vezet."

"Az, hogy eljátszotta a gonosztevőt, az egyetlen dolog volt, amiben valaha is jeleskedett."

"– Egyvalami volt, ami tetszett abban, hogy hőst játszottam. Egyetlen jó dolog. Az, hogy nem kellett téged féltenem."

"A gonosztevők csodálatosak. Lehetnek kegyetlenek és önzőek, a tükör előtt illegethetik magukat, almákat mérgezhetnek meg, és lányokat ejthetnek csapdába üveghegyeken. Engedhetnek a legrémesebb vágyaiknak, bosszút állhatnak a legapróbb kihágásért, és mindent, de mindent elvehetnek, amit csak akarnak."

"– Azt mondtad, a történetek idővel változnak. És velük együtt a fiúk is. Mindketten mások vagyunk már, mint amikor legutóbb találkoztunk.
– Régen másra sem vágytam, csak arra, amit most felajánlottál. De már túl késő. Már túl sokat változtam."

"Hiába volt kudarcra ítélve a lány, Cardan irigyelte tőle azt a hitet, ami miatt kiállt elé és szembeszegült vele."

"Jude úgy néz rá. A palotában lévő iskolában egyszer sem látta az arcán ezt a kifejezést, mégis a legelső alkalommal rájött, hogy ez a lehető legigazabb énje.
Összeesküvő. Merész. Vakmerő."

"Végigtámolygott a folyosón, majd kibotladozott az épületből.
– Hercegem? – Az ajtó aggodalmasan ráncolta faarcát. – Ugye nem akarsz így elmenni itthonról?
– Ajtóm! – felelte Cardan. – Dehogynem.
Azzal leesett a lépcsőn."

"Szörnyetegekkel akar harcolni, és azt akarja, hogy Cardan legyen a szeretője, az a fiú, akinek korábban a meggyilkolásáról álmodozott."

"A lány különös ívű fülére lett először figyelmes. A kerek forma visszaköszönt az arcán és a száján is. Aztán az ötlött a szemébe, hogy a lány teste mennyire szilárd, mintha csak arra született volna, hogy a körvonala és a súlya helyet követeljen magának a világban."



Nyereményjáték


Ha hozzánk hasonlóan te is végigolvastad A levegő népe trilógiát, akkor mostanra bizonyára jól ismered a főbb szereplőket. Ezért most egy is karakterfelismerésre hívunk: írd meg nekünk a fan artokon látható szereplők neveit a Rafflecopter dobozban!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!





Nézzetek be a többi állomásra is

03/20 Utószó
03/22 Dreamworld – extra
03/24 Readinspo
03/26 Hagyjatok! Olvasok!
03/28 Dreamworld
03/30 Csak olvass!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése