2024. szeptember 11., szerda

Blogturné extra - Sorsfonalak


Aki kicsit is szereti a görög mitológiát, annak ez a könyv kihagyhatatlan. Io a Sorsistennők leszármazottja testvéreivel együtt. A Moirák leszármazottai a társadalom egy kirekesztett rétegét képzik, hiszen ők hozzáférnek és rendelkeznek a legbecsesebb dolog felett, magát az élet fonalát képesek módosítani. Ez a könyv egy magával ragadó történet, melyben Io egy olyan bűncselekmény sorozat nyomába ered, amely során elvágott fonalú nők követnek el gyilkosságokat. Az Ő feladata rájönni, ki állhat a háttérben, és miért teszi.




Kedvcsináló idézetek


"Köss egy csomót, szokták mondani, és tudni fogja, hogy még küzdesz. 
A Sár lakói megtoldják egy második sorral: Köss ezer csomót, és még így is elvágja."

"– Na és, csajszi, mennyire rossz a helyzet? Csak annyira, hogy a kezdőbetűit firkálgatod a naplódba, vagy annyira, hogy mindjárt szétrobban a szíved?"

"Mindent tudott arról, milyen nehéz lehet felülvizsgálni valakinek a hűségét. Ízekre szedni azokat az embereket, akiket szeretsz, és eldönteni, hogy ami megmaradt, azt megérte-e szeretni. "

"Könnyű leragadni a lidérc megjelenésénél és zavart gondolatainál, és elkönyvelni ezt az ügyet a 'ne tegyél keresztbe egy nőnek' kategóriába. De az utolsó szavai ezek voltak: Hadd lássák a fegyveredet, mondták. Hadd lássák, mi vár rájuk."

"– Mire céloztál, Nico?
– A fejére.
– Mit találtál el?
Mély csend.
– A mellkasát."

"– Megyünk is valahová? – kiáltott előre Rosának. – Vagy csak úgy futunk?
– Mondd meg te! Nézz hátra!
– Tudod, hogy szemüveg nélkül nem látok olyan messzire.
– Akkor hol van a szemüveged?
Io loholt a barátja után.
– A zsebemben. Tényleg van időnk arra, hogy megálljak és felvegyem?"

"A tények a következők: van egy halott ember, egy elszakadt életfonal, egy élettelen gyilkosnő. Az őrület volt az egyik magyarázat. De az asszony azt mondta: vannak bűnök, amik nem maradhatnak büntetlenül. Ez volt az indíték, akármennyire is rejtélyesen hangzik."

"– Szerintem az emberek, akiket szeretünk, tudnak kegyetlenek lenni. A szeretetünk nem menti fel őket. És nem is szabadna."

"– Már tucatszor elmondtam: nem vagyunk barátok – jegyezte meg Chimdi. – Hogy hívod akkor azokat a srácokat, akik állandóan körülötted vannak, akikkel együtt iszogatsz és nevetgélsz?
– Azokat a bizonyos srácokat? Úgy hívom őket, hogy Idióta Egy és Idióta Kettő."

"Az összes apró pillanat, amit megosztott a fiúval, a gyengédség, a rossz viccek, a testük egymáshoz préselődve egy apró alvókapszulában. A határozott tekintete, ahogy azt mondta: Bármit is akarsz, én benne vagyok. És most, Amos kijelentése. Lehetséges volt, hogy Edei – még csak gondolni sem tudott rá anélkül, hogy ne feszengene – tényleg kedveli őt?"
 
 


Nyereményjáték


A játék során nincs más feladatod, mint kitalálni, mely híres görög alakokra gondoltunk, és beírni a helyes megfejtést a Rafflecopter megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Kronosz és Rheia fia; a tenger legfőbb istene



Nézzetek be a többi állomásra is

09/07 Milyen könyvet olvassak?
09/09 Könyv és más
09/11 Dreamworld - Idézetek
09/13 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése