2024. szeptember 6., péntek

Nathan W. Pyle - Furcsa planéta


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából a Furcsa planéta kis űrlényei most már könyvalakban is szórakoztathatnak minket. Ezúttal öt bloggerünk mondja el a véleményét nektek erről a cuki kis képregényről, és természetesen a turné végén ti is nyerhettek egy példányt belőle.
 
 
Nathan W. Pyle: Furcsa planéta
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635978823
Oldalszám: 144 oldal
Fordító: Winecker Ágnes

Fülszöveg:
Távoli világ? Talán nem is annyira, mint gondolnánk.
Már az Apple TV-csatornán is tobzódik! 1. díjas a Goodreads Award Humor kategóriájában. Bájos és szellemes. Ideális ajándék szeretteidnek és magadnak. Szerezz ragyogó perceket!
Ess neki, és dobd fel vele a napod!

Saját véleményem:
Olykor jól esik a lelkemnek egy-egy könnyedebb olvasmány vagy képregény. Utóbbi esetében kiváltképp szeretem az olyanokat, amik ironikusak, szarkasztikusak, humorosak, vagy egyszerűen csak görbe tükröt tartanak elénk. Nathan W. Pyle gyűjteménye pedig éppen ilyen. 

"Az élet tele van kellemetlen érzésekkel.
Meg kell őket tapasztalnod, hogy felismerd az igazán rosszakat."


A szerző munkássága teljesen ismeretlen volt számomra, egészen mostanáig elkerültek a bolygónkra tévedt, nagyfejű, mindent tudományosan analizáló idegenek és az őket övező hype. Fogalmam sem volt, mire számítsak a kötettől, és sajnos a totál értelmetlen fülszöveg sem igazán vitt közelebb a megoldáshoz, így mondhatni, vakon vágtam bele az olvasásba... És hogy őszinte legyek veletek, sokáig nem is igazán tudtam hova tenni ezt az egészet. 
A Furcsa planétának nincs bevezetője, nem derül ki, hogyan kerültek ezek a nagyfejű, emberi életet átvevő idegek a bolygónkra, mi több, az egésznek története sincs. Vagyis a gyűjtemény ebben az esetben teljes mértékben helytálló: minden egyes képregény egymástól független, önálló kis sztori, ami az idegen létforma szemén és rácsodálkozásán keresztül próbálja bemutatni életünk egyszerű, hétköznapi dolgait, mindazt, amit mi alapnak veszük. 
A Furcsa planéta szereplői görbe tükröt tartanak elénk hétköznapi szokásaink, hagyományaink, érzéseink, tetteink kapcsán, hol egészen új megvilágításba helyezve a számunkra oly' egyértelmű dolgokat, hol kissé kikarikaturozva azt. Ez önmagában vicces, izgalmas és elgondolkodtató, ugyanakkor kell hozzá idő, hogy az ember megértse, átszellemüljön,  és felvegye a ritmusát, mert elég darabos.
Bevallom, bennem némileg ambivalens érzések keringenek: jó volt más szemszögből tekinteni az olyan egyszerű dolgokra, mint a napégés, alvás, bizalom, viszont valahogy végig azt éreztem, hogy kívül maradok. Nem szippantott úgy be, ahogyan vártam. Számomra egy kicsit túl nyers, kifejtetlen maradt az egész. 

Mindent egybevetve maradt bennem hiányérzet, viszont ha szeretitek az egyszerű kis történeteket, amik hol viccesek, hol pedig komolyak, akkor érdemes tenni vele egy próbát. Nagy előnye, hogy gyorsan olvasható.


Pontszám: 5/3
Kedvenc szereplő: -
Kedvenc jelenet: kutyás
Negatívum: -
Borító: 5/4
Sorozat: Furcsa planéta #1
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Ezúttal híres képregények kockáit találhatjátok elrejtve az állomásokon. Keressétek meg ezeket, és írjátok be a Rafflecopter-doboz megfelelő helyére az adott képregény címét.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!




Nézzetek be a többi állomásra is


09/03 Könyv és más
09/04 Szembetűnő 
09/05 Spirit Bliss Sárga könyves út – Extra
09/06 Dreamworld
09/07 Spirit Bliss Sárga könyves út
09/08 Hagyjatok! Olvasok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése