2024. szeptember 23., hétfő

Blogturné extra - A másik Bennet lány


Jane Austen talán legnépszerűbb regényének számos folytatást, átgondolást alkottak az elmúlt kétszáz év során; Elizabeth és Mr. Darcy szerelmét számtalanszor papírra vetették vagy épp vászonra vitték. Ismerjük Lydia és Mr. Wickham viharos házasságát, és Jane vonzalmát Mr. Bingley-hez. Mi történt a harmadik, középső nővérrel, Maryvel? Vajon tényleg vénlányként élte életét, mint ahogy azt a Büszkeség és balítéletből sejthetjük? Tartsatok a Blogturné Klub bloggereivel, s ismerkedjetek meg a másik Bennet lány történetével. A turné végén tiétek lehet a könyv egy példánya a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából.




Kedvcsináló idézetek


"Valójában nincs olyan helyzet, ami jobban vall tartós érzelmekről, mint az, amikor két ember szó nélkül is képes jól érezni magát a másik mellett."

"A boldogságunk rajtunk múlik.
Ismerős volt a mondás. Már annyiszor olvasta, még az idézetes könyvébe is bemásolta. Ám ahogy ismét eszébe jutott, rájött, hogy még soha nem gondolt bele abba, hogy mit jelent igazán."

"Ha olyan szerencsés lennék, hogy azzal a férfival lehetek, akit szeretek, az egyszerű élet sem lenne számomra egyhangú és hétköznapi."

"A szíve becsapta, a helyét tehát az elméje fogja átvenni. Ezentúl az esze, nem pedig az érzései fogják irányítani és megmondani neki, mit tegyen. Többet kell gondolkodnia, kevesebbet éreznie. Ilyen módon nem tesz több kárt sem magában, sem másokban."

"Szomorú igazság, hogy ha egy ifjú hölgynem olyan családból származik, ahol hozomány vár rá,jobban teszi, ha szépnek születik. Már a helyzet is meglehetősen balszerencsés, ha bájosnak bájos, csak éppen pénztelen, ám ha sem vagyona, sem szépsége, nehéz életnek néz elébe."

"Nem ugyanolyan csak szemlélni az eseményeket, mint részt venni bennük. Valamiről így biztosan lemaradsz."

"Csak önismereten keresztül tudhatjuk meg, hogy őszinte boldogságban van-e részünk. Csak akkor, ha ismerjük önmagunkat, amikor megvizsgáljuk és megértjük az erősségeinket és a gyengeségeinket, amikor kellően őszinték vagyunk beismerni, hogy mire vágyunk az élettől, csak akkor van esélyünk elérni a boldogság állapotát."

"Úgy vélem, mindenfajta érdeklődés intellektuális és személyes jellegű is egyben. Hogyan tudhatnánk, hol kezdődik az egyik, és hol ér véget a másik?"

"Minden érzés mögött húzódik valami ok. Az erőfeszítésnek mindig arányban kell lennie az elérni kívánt céllal."

"Igaza volt az anyjának. Hiányzott belőle a ragyogás, és még csak szépnek sem lehetett nevezni. Egy darabig csak bámult a tükörbe, abban bízva, hátha felfedez valami élénk jellemvonást, valami rejtett értéket, ami miatt talán mégiscsak szépnek láthatják. Amikor semmire nem jutott, megfogta a szék támláján lógó kendőjét, és óvatosan a tükörre terítette. Könnycsepp gördült végig az arcán, de nem törölte le."




Nyereményjáték


A könyvhöz kapcsolódóan természetesen a Büszkeség és balítélet világában maradunk, és Jane Austen regényéhez és annak adaptációihoz kapcsolódóan találtok kérdéseket az egyes állomásokon. Az Austen-kedvelőknek biztosan a kisujjában lesznek a válaszok. Irány Pemberley!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Melyik bálon táncolt először Lizzy és Mr. Darcy a Büszkeség és balítéletben?



Nézzetek be a többi állomásra is


09/18 Szembetűnő 
09/23 Dreamworld - Idézetek
09/24 Olvasónapló
09/26 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése