2013. december 9., hétfő

Emily Snow - Elemésztve


Emily Snow: Elemésztve

Kiadó: Ulpius
ISBN: 9789632548678
Oldalszám: 316 oldal
Fordító: Laik Eszter

Fülszöveg:
Sienna hosszú idő után visszatér gyerekkora helyszínére, Nashville-be, mert a számára oly kedves otthon, ahol nagyanyja felnevelte, veszélybe került. A házat bármelyik pillanatban elveszíthetik, mert egy bírósági döntés miatt elárverezték.
Sienna Nashville-ben szembesül vele, hogy a ház új tulajdonosa nem más, mint az ünnepelt, szexi rocksztár, Lucas Wolfe.
Lucas fontos szereplője volt két éve az életének, ám a róla őrzött emlékek korántsem szépek. Az új találkozás lesújtja a lányt, csakhogy ezzel együtt felébred benne a végzetes vonzalom is a férfi iránt, amely sokkal erősebbnek bizonyul, mint Sienna hitte volna. Lucas üzleti ajánlattal áll elő egy alku formájában: ha a lány hajlandó mindenben az ő szabályai szerint játszani tíz napig, megmentheti a házat. Lucasnak azonban egyetlen cél lebeg a szeme előtt, ami mit sem változott régi találkozásuk óta: megkapni Siennát, és elérni, hogy a lányt eleméssze a szenvedély. Siennát szinte felőrli a dilemma: megadja-e magát az egyre ellenállhatatlanabb kísértésnek, vagy tartva magát a fogadalmához megmentse a házat, és ezzel közös boldogságukat nagyanyjával.
Lucas egyre eltökéltebben halad a célja felé, és Siennának fogytán van az ideje, hogy meghozza élete legfontosabb döntéseit…

Saját véleményem:
Sienna külső szemmel egy átlagosnak mondható fiatal lány. Los Angelesben él legjobb barátnőjével, biztos munkája van, amit még ráadásul szeret is, csakhogy a felszín alatti réteg - és a múltja - közel sem mondható átlagosnak. Szülei elváltak, anyja börtönben ül drogkereskedelem miatt, öccse pedig alig áll szóba vele egy tartozás miatt, amit nem fizetett vissza a nővérének. És, ha mindez nem lenne elegendő, akkor ott van Lucas Wolfe, az ismert rocksztár is, aki évekkel ezelőtt roppant csúnya módon tette ki a lány szűrét, mert az nem volt hajlandó belemenni a bilincses játékba.
Egy nap azonban sokkoló telefonhívást kap testvérétől: nagymamájukat ki akarják lakoltatni otthonából.
Sienna csapot-papot otthagyva Nashville-be repül, hogy vigaszt nyújtson az idős asszonynak, és, hogy mellette legyen. Arra viszont legrosszabb rémálmában sem számított, hogy az új tulajdonos nem más lesz, mint az a bizonyos Lucas Wolfe. Hiába próbál elbújni, és bízni abban, hogy a férfi nem ismeri fel, mert Lucas nagyon is tisztán emlékszik rá, az egyetlen nőre, aki ellent tudott mondani neki. Éppen ezért egyezséget ajánl lánynak. A kérdés csak az, hogy Sienna számára mi a fontosabb: nagymamája boldogsága, vagy a saját szívének épsége?

Óriási lendülettel vágtam bele a történetbe, mert egyrészt imádon a New Adult kategóriás regényeket, másrészt a borító és fülszöveg is nagyon egyben volt. Ráadásul rengeteg helyen olvastam azt, hogy A soha határához és a Heti csajhoz hasonlítják, amik nálam kedvencekké avanzsáltak. Csakhogy ez nem igaz. Az Elemésztve teljesen más. Inkább mondanám NA-sított  erotikus regénynek, mint szimplán New Adultnak, mert jóval több benne az 18 pluszos tartalom, mint a többi ilyenben.
Sienna karaktere igazán tetszett. Aranyos, szerény, de belevaló csaj volt, és ehhez még hozzájött az is, hogy Johnny Depp rajongó, tehát a közös pontot már az elején megtaláltam vele. És külön megörültem a problémás családi hátterének, mert jó alapnak tűnt.

"A lakótársammal totálisan különbözőek vagyunk, de egy közös pont mégiscsak van az érdeklődésünkben: a fantasy-filmek és -könyvek, na meg… Johnny Depp."

De ahogy Lucas bekerült a képbe, minden megváltozott. Siennából egy összezavarodott lány lett, aki hol a cérnaszálakat húzogatta a ruháján, hol a melltartójában vagy bugyijában történő dolgokkal foglalkozott, és naphosszat másra sem tudott gondolni, mint Lucasra és a vele való együttlétre.
Értem én, hogy szerette és kívánta őt, na, de azért a nap 24 órájában? Ha valaki annyira szerelmes, akkor nem csak a másik testi adottságairól ábrándozik. Persze nincs azzal gond, ha meg-megfordul ilyen a fejében, de Lucas belső értékeiről vagy egyéb tulajdonságairól egyetlen szó sem esett. Így valahogy nem tudtam elhinni, hogy ez tényleg őszinte és igaz szerelem. 
Lucas viszont biztos, hogy sok női olvasó szívét megfogja dobogtatni bár nálam nem járt sikerrel, mert teljesen hidegen hagyott. Én igazából akkor tudtam őt kedvelni, amikor megmutatta a sebezhető énjét, mert bár az esetek jelentős részében egy vérbeli rosszfiú, igazi rocksztár, aki nem veti meg az élvezeteket, mégis van egy gyengédebb oldala, amiről szívesebben olvastam volna többet. Nagyon tetszett, ahogy a megtört vagy összeomlott Sienna mellett kiállt és biztatta, olyankor nagyon emberi volt.
Az viszont nem tetszett, hogy sokszor úgy kezelte a lányt, mint egy játékszert, akit kénye-kedve szerint mozgathat, vagy megalázhat.
Ezzel szemben Lucas volt az, akin jobban éreztem, hogy szereti Siennát, és nem csak testileg vonzódik hozzá. Képes volt tűzön-vízen átmenni érte, de akár még a saját boldogságát is feláldozni. És az a dal... irtó aranyos volt!

"Soha nem akartam még senkit így védelmezni, mint téged. Soha nem akartam még… – Megremeg, lehunyja a szemét egy pillanatra. – …ennyire valamit, pedig annyi minden el tud rontani…"

Minden negatívuma ellenére olvastatja magát, és beszippantja az olvasót. Azt vettem észre magamon, hogy noha akadtak olyan momentumok, amik idegesítettek, valamiért mégsem tudtam letenni, és tulajdonképpen még néha tetszett is. Továbbá külön kiemelném az Alice kávézót, mert bár jelentéktelen, mégis roppant ötletes, és egyszer én is szívesen elmennék oda, ha létezne.
Ami a cselekményszálat illeti, azt nagyjából az a 10 nap alkotja, ami a szerződésben meg volt szabva. Ezalatt bepillanthatunk egy rocksztár életébe, megtudhatjuk, milyen árnyoldalai vannak, és, hogy mi zajlik a színpad mögött, valamint figyelemmel kísérhetjük egy lány lelki vívódását a racionális és irracionális döntés között. Vagy, hogy pontosabban fogalmazzak az ész és a szív harcát.

"– Elhatározással és reménnyel háborúkat nyertek (...)."

Összességében tehát azoknak ajánlom, akik szeretik az erotikusabb hangvételű regényeket, vagy egy könnyed kikapcsolódásra vágynak.
Nem mondom azt, hogy hasonlít egy bizonyos szürke könyvhöz, mert azt nem olvastam, így nincs összehasonlítási alapom, helyette inkább csak ennyit írnék - amiből szűrje le mindenki, hogy mennyire azonos a két téma: szex, bilincs, fenekelés, selyemkendő, szerződés, dominancia. 


Pontszám: 5/3
Kedvenc szereplő: Tori
Kedvenc jelenet: a dal
Negatívum: indokolatlanul sok és erőltetett káromkodás
Borító: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése