2014. március 3., hétfő

Könyveső, avagy várható megjelenések





A. O. Esther: Gombnyomásra

Várható megjelenés: 2014. április
Kiadó: Decens
Oldalszám: ??? oldal

Fülszöveg (nem hivatalos):
A 19 éves Mia Milton élete fenekestül felfordul, amikor álmában megjelenik dr. Cohen, a halott tudós szelleme, és arra kéri, segítsen befejezni a munkáját, amely egy gombnyomásra megváltoztatja majd a világot...
2222-ben járunk, Manipura városában. A Föld igencsak megváltozott. A húsz évvel korábbi Dimenzióváltás után ugyanis látni kezdtek az emberek. Azóta is érzékelik egymás auráját, így nem titok többé, ki milyen ember – legalábbis rezgésszint tekintetében... A jók megalopoliszokba gyűlnek és energiafalakkal veszik körül magukat, a „rosszakat” pedig száműzik a vadonba. A fal egyik oldalán tengernyi luxus, csúcstechnológia és mesés körülmények, míg a másik oldalán középkori viszonyok és véres harcok várnak a túlélőkre, kit hova sorol az élet.
Mia tisztában van azzal, mit kockáztat, amikor sírt rabol és betörést követ el, mégis jeges zuhanyként éri a hír, miszerint kettős gyilkossággal vádolják. Menekülnie kell hát a rengetegbe, holott ártatlan. A sors Liam Blackwood, a fejvadász karjába sodorja, aki zsigerből gyűlöli a manipuraiakat, ráadásul súlyos adósság nyomja a vállát bajba került öccse, Russel miatt. Döntenie kell hát, hogy a becsületére hallgat, vagy biztosra megy és megszerzi minden idők legnagyobb vérdíját...
Ruby és Stella két fiatal lány, akik a vadonban, a Hobbs-birtokon élnek. Minden álmuk az, hogy szerencsét próbáljanak a csillogó nagyvárosban, ezért munkát vállalnak, ám hamar rájönnek, hogy a mesés aurák fénye súlyos titkokat rejt, de a felismerés későn érkezik, és a lányoknak küzdeniük kell, ha élni akarnak.
A vadonban eközben gyilkos mutánsok szedik az áldozataikat, akiket mesterségesen tenyésztett ki a katonaság, népesség-szabályozás gyanánt. Dylan, Mason és Liam gyerekkori jó barátok, akik a Hobbs-birtokon élők biztonságát vigyázzák, ám ők sem számítanak a lavinára, amit a Milton-lány kutatása eredményez, és ami mindannyiuk életére hatással lesz.
A halálesetek sorra követik egymást, és Mia egyre mélyebbre merül a látomásokkal teli rejtélybe, valamint a kinti, véres világba. Öl vagy megölik – ez a két lehetőség áll előtte, miközben a lánynak a saját, fojtogatóan sötét múltjával és a maga démonaival is meg kell küzdenie ...
Hőseink útjai ezúttal két, egymástól merőben más világba vezetnek, sok-sok izgalommal, könnyed romantikával és forró erotikával fűszerezve. Halálos összecsapások és könnyáztatta drámák követik egymást, de a csillagfényes éjszakák, a ropogó tábortűz füstös illata, az áfonyapálinka égető íze, a latin ritmusú fülledt tánc és a humor sem hiányzik a történetből.
Készen állsz Te is a nagy utazásra?




Helen Fielding: Bridget Jones naplója 3.  

Várható megjelenés: 2014. március 18.
Kiadó: Európa kiadó
ISBN: 9789630796958
Oldalszám: 448 oldal

Fülszöveg:
Jó ötlet-e letagadni a korunkat netes párkeresésnél?
Mihez kezdesz, ha a barátnőd hatvanadik születésnapja egybeesik a barátod harmincadik születésnapjával?
Szégyelljük-e magunkat, ha főnöztetünk, amikor az egyik gyerekünk tetves?
Tényleg twittel a Dalai Láma, vagy azt az egyik titkára csinálja helyette?
Lefeküdni valakivel két randi és hatheti sms-ezés után ugyanaz, mint férjhez menni két találkozás és hat hónapi levelezés után Jane Austen korában?
Efféle dilemmákon emésztődve csetlik-botlik Bridget Jones a szinglianyaság buktatói között…
És közben újra felfedezi a nőiségét – abban az életszakaszban, amelyet egyesek képesek az otromba és ósdi „középkorúság” szóval meghatározni.
Igen, bridzselők, Bridget visszajött – és bármilyen meglepő, közben felnőtt lett, legalábbis egy kicsit. Most ötvenegy éves, de a körülmények szerencsétlen alakulása folytán megint egyedül van, és két kisgyerekről is gondoskodnia kell, valamint mellettük is időt szakítani szexi fiatal fiújára.
Utolsó találkozásunk óta Bridget fölfedezte a Twittert (ő @JoneseyBJ), lecserélte a chardonnayt koktélra, és már nem önsegélyező könyveket olvas, hanem gyermeknevelési szakirodalmat. Persze, megint hebrencs kalandokba bonyolódik, de olykor – merjük kijelenteni? – mintha érzelmi érettségről árulkodna a viselkedése.
Igaz, továbbra is képes olyan kelekótyaságokra, mint egy balul végződő botoxoztatás.



Moskát Anita: Bábel fiai

Várható megjelenés: 2014. április 24.
Kiadó: GABO
ISBN: 9789636898861
Oldalszám: ??? oldal

Fülszöveg: Folyik a munka Bábelben, mert mindenki tudja: aki felhúzza a tornyot, azé a hatalom. Az építkezésnél használt ereklyék, amelyek egy másik világból származnak, kezdik felmondani a szolgálatot, a papság soraiban intrika üti fel a fejét és lázadással fenyeget. A próféta, aki a bábeli egyházat alapította, halott, a torony pedig a mi világunkból szólít magának új látnokot.
Dávid, a korábban festőként dolgozó fiatalember egy ideje látása fokozatos elvesztésével küzd. Zavaros vízióiból megtudja, hogy a torony vette el szeme világát, ezért Bábelbe utazik, de hamarosan belekeveredik az egyházon belüli hatalmi játszmákba. Arzén, a város új főpapja, próbál kitörni édesapja árnyékából, a reformoknak azonban nincs helye ott, ahol vérrel és testrészekkel áldoznak Bábelnek.
A bibliai Bábel történetére alapozott modern és kegyetlen regényben vallás és babona csap össze a racionalitással. Moskát Anita novellái után az elmúlt évtized egyik legizgalmasabb magyar fantasztikus könyvével jelentkezik.



Rachel Ward: Nem enged a mélység

Várható megjelenés: 2014. március 6.
Kiadó: Agave
ISBN: 9786155442445
Oldalszám: 240 oldal

Fülszöveg:Mi történik, ha valami szörnyű dolgot követtél el, de nem emlékszel rá?
Mi történik, ha nem tudod, hogyan hozhatnád rendbe az életed?

Amikor Carl kinyitja a szemét egy jéghideg tó partján, bátyjára éppen rácipzárazzák a hullazsákot. Carl kétségbeesetten kutat az emlékezetében: mi történhetett a vízben? Ám akármilyen kitartóan próbálkozik, semmire sem emlékszik. Aztán a mentőben az ismerősnek tűnő, gyönyörű lány rémülten sikoltozni kezd, amint megpillantja. Carl érzi, hogy a lánnyal együtt talán kideríthetik az igazságot, még mielőtt az szökőárként zúdul rájuk.


További várható könyvek:

- Cassandra Clare: Mennyei tűz városa (2014. nyár)
- Cassandra Clare: Árnyvadász kódex (2014. második fele)
- Cassandra Clare: Bane krónikák 3-4. (2014. Könyvfesztivál és Könyvhét)
- Stephanie Perkins: Lola and the Boy Next Door (2014. második fele)
- Sarah Addison Allen: The Peach keeper (2014. második fele)
- Susan Ee: World After (2014. második fele)
- W. Bruce Cameron. A Dog's Journey (2014. második fele)
- Marie Lu: Champion (2014. második fele)
- L. J. Smith: Titkos kör 1. (2014. április 24.)
- Jennifer L. Armentrout: Opál (2014. második fele) - fordításra vár
- Rachel Vincent: Alpha (2014. második fele) - fordításra vár
- Julie Kagawa: Iron Queen (2014. második fele) - fordításra vár
- Kim Harrington: Preception (2014. második fele)
- Mimi O'Connor: Shadowhunter Guide
- City of Bones Illustrated Movie Companion

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése