2015. február 8., vasárnap

38 nap A lázadóig - Ismerd meg a szereplőket I.


Octavia Spencer - Johanna

1970. május 25-én látta meg a napvilágot az alabamai fővárosban, Montgomery-ben, hatodik gyerekként. Édesanyja szobalányként dolgozott.
Octavia 1988-ban végzett a Jefferson Davis középiskolában, majd két évig drámát tanult az Auburn Montgomery egyetemen, ahol sikeres tanulmányainak köszönhetően diplomát szerzett. Ezek után részt vett a Hosszú út hazáig c. film forgatásán, melynek főszereplője nem más volt, mint Whoopi Goldberg.
Színészként az 1996-os Ha ölni kell c. John Grisham regénye alapján készült adaptációban debütált, ahol egy nővért alakított olyan színészek mellett, mint Sandra Bullock, Matthew McConaughey, Donald Sutherland, Samuel L. Jackson vagy Ashley Judd (aki A beavatottban Natalie Priort formálja meg).
Karrierje innentől kezdve beindult, rengeteg moziban kapott szerepet. Többek között szerepelt a Csillagszóróban, A bambanőben, a Gagyi mamiban, Pókemberben, Tökös srácban, Doktor szöszi 2-ben, vagy a Beépített szépség második részében, csak hogy néhány ismertebbet említsek. A teljes listát ide kattintva megtaláljátok.
2012-ben megnyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Golden Globe díjat A segítségben nyújtott teljesítményéért. Később ehhez csatlakozott még egy BAFTA, valamint egy Oscar-díj is. 



Naomi Watts - Evelyn

1968. szeptember 28-án az angliai Shoreham-by-Sea-ben született, de anyjával Ausztráliába utazott 1982-ben, apja halála után (édesapja, Peter a Pink Floyd hangmérnöke volt). Nicole Kidmannel tanult színészetet Sydneyben.
Először televíziós reklámokban jelent meg, majd a Home and Away című drámasorozatban 1988-ban, Julie Gibson szerepében. Első kitörése az 1995-ös Tank Girl című filmmel történt, Jet Girlként.
2001-ben Watts főszerepet játszott David Lynch Mulholland Drive – A sötétség útja című filmjében. Alakítását több díjjal is jutalmazták. Naomi szerepeinek minősége és mennyisége nőtt a Mulholland Drive után, és szerepelt az igen népszerű amerikai filmben, A körben (a Kör című japán horror feldolgozása). 2004-ben pedig Oscar-díj jelölést kapott a legjobb színésznő kategóriában, a 21 gramm című filmben való alakításáért.


(forrás: imdb, starity, wikipedia)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése