2019. április 9., kedd

Blogturné extra - A tolvaj lánya




A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg Jeff Wheeler Királyforrás sorozatának második része március végén. A tolvaj lánya kilenc évvel később veszi fel a fonalat, a főhőseink immár 17 évesek. Owen Kiskaddon még mindig hűséges Severn királyhoz, akinek azonban rendkívül megosztott a hírneve, és rengeteg ellensége akad. A fiatal fiú egyre több titok, cselszövés és olyan játszmák kereszttüzében találja magát, amelyeket még nem tud teljesen kiismerni, miközben az Evie iránt táplált gyengéd érzelmei is összezavarják. Ha kíváncsiak vagytok, hogy mi a véleménye a könyvről a blogturnéban résztvevő bloggereknek, akkor tartsatok velünk, és játsszatok a könyvért.




Top10 idézet


"Csak azt gyűlöljük, amit nem értünk egészen."

"– Van hír az unokájáról? – kérdezte Owen reményteli hangon.
– Azt üzente, hogy ő majd megvédi északot, ha az atabyrioniak betörnek, amíg mi Occitania seregeivel vagyunk elfoglalva. Szerintem azt reméli, hogy erre csakugyan sor kerül. Irigy rád, amiért előbb vehetsz részt csatában, mint ő.
Owen elmosolyodott a gondolattól. Szinte látta maga előtt a lányt. Ilyenkor mindig különös izgatottság fogta el, mintha pillan-gók hada járt volna táncot a hasában. Maga sem tudta, hogy a harc miatti aggodalom, vagy az Evie utáni vágyódás okozta."

"– Owen Kiskaddon, miért nem vagy hajlandó megcsókolni? – kérdezte Evie olyan halkan, hogy csakis ő hallhatta. Szinte suttogott. – Próbáltam egyértelmű lenni, de vagy makacskodsz, vagy nem akarod.
Owen arca lángba borult, és a gyomra úgy fickándozott, akár egy fedélzet deszkáján vergődő hal.
– El sem tudod képzelni, mennyire akarom – bukott ki belőle.
– Ez megnyugtató – mondta szárazon a lány. – Legalább nem arról van szó, hogy nem akarod. De akkor eddig miért nem tetted?
– Miért kell ezt megbeszélnünk? – kérdezett vissza Owen. – Mert lány vagyok, és a lányok szeretnek a csókolózásról beszélni – vigyorgott pajkosan"

"Már régen rájött, hogy királyok és koronák játszmáiban sosem csak két fél áll egymással szemben – mindig vannak figurák, amelyek a háttérben megbújva várják a pillanatot, hogy maguk is a táblára kerüljenek."

"– Nem tudom, melyik a nagyobb sértés – kezdte monoton hangon –, hogy az ura úgy gondolja, megvásárolhat minket egy csata-téri győzelemmel... vagy hogy egyáltalán azt hiszi, meg lehet minket vásárolni. Különösen azok után, hogy épp az apja bérelte fel a kém-szolgálatunk korábbi vezetőjét a meggyilkolásomra gyermekkoromban."

"Gyakori tévhit, hogy a királyságok meghatározott területek szigorúan kijelölt határokkal. Egy királyság lehet akár egy város is, de akár egy egész földrészre is kiterjedhet. Sok múlik a vezető képességein és becs-vágyán. A gyenge uralkodók elveszítik földjeiket, míg az erősek újakat foglalnak. A krónikás dolga pedig megemlékezni a történelem nagyjairól. Hiszen a nagyok alakítják az események folyását – ők a fogaskerekek a szerkezetben."


"Az életben nem mindig azt kapjuk, amit érdemlünk, vagy amit akarunk. De a jellemünk az által formálódik, hogy mit kezdünk az ilyen csapásokkal."

"– Hercegi vér vagyok – morogta. – Akkor mész el, ha én azt mondom.
Dunsdworth társa erre a szemét forgatta, de nem szólt. Owen látta a fiú arcán a megvetést. Felvigyázó lehetett, nem pedig barát.
Owen összevonta a szemöldökét, és egyik ujjával megérintette az ajkát.
– Nem te vagy lord Dundifej?
– Minek neveztél?! – dühöngött Dunsdworth eltorzult arccal.
– Dundormány? – találgatott tovább Owen. – Nem is, Dunsdtrotty! Eszembe jutott! Tudtam, hogy ismerlek. Elnézést, uram, hogy nem ismertelek meg hamarabb."

"Az ember azt hiszi el, amit hinni akar."

"– Akkor itt maradsz? – kérdezte Owen némi rosszindulattal.
Evie erre sértetten nézett rá.
– Nem érted. Szeretek utazni és új helyekre eljutni. Nem azért jövök ide, hogy itt maradjak. Látni akarom Occitaniát, Genevart, Pisant is. Látni akarom a helyeket, amikről korábban csak olvastam. – Összekulcsolta a karját a melle alatt, előredőlt és nagyot szippantott a levegőből. Owenben nagy volt a kísértés, hogy megragadja a lány derekát és tréfásan meglökje.
Körülnézett, és amikor látta, hogy senki nem figyeli őket, engedett a kísértésnek.
A lány meglepetten és ijedten kapott levegőért, majd Owenhez fordult és karon ütötte.
– Ez nem volt szép! – mérgelődött. – Azt hittem, kiesek!
Owen képtelen volt visszatartani a nevetést, amitől Evie még dühösebb lett, és újból megütötte.
– Hagyd abba! Ne legyél gyerekes! Már nem vagyunk nyolcévesek. És ha kiesek?
A fiú a könnyeit törölgette.
– Mindig kíváncsi voltál, milyen lehet leugrani egy vízesés tetejéről. Most nem is vagyunk olyan magasan. – Szörnyű vagy! – korholta, de az arcán megint ott volt a mosoly, az a kedves, meleg mosoly, amely úgy hatolt Owen szívéig, akár egy ballistából kilőtt dárda"




Nyereményjáték


A legtöbb fantasy könyvhöz hasonlóan a Királyforrás világához is készült térkép, amiket általában a könyvek elején találhatunk meg. Mostani játékunk során arra leszünk kíváncsiak, hogy vajon a térképek alapján felismeritek-e az adott könyvsorozatot. Minden állomáson találni fogtok egy térképet, a feladat pedig annyi, hogy beírjátok a könyvsorozat szerzőjét és nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába.Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

04/01 Könyvvilág
04/03 Nem félünk a könyvektől
04/05 Sorok Között
04/07 Deszy könyvajánlója
04/09 Dreamworld (extra állomás)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése