2019. április 19., péntek

Blogturné extra - Üveg hercegnő


Ki szereti a jó kis mesefeldolgozásokat? Hát most itt egy újabb!
Az Éjféli bált már sokan ismerhetitek, és végre megérkezett a várva várt folytatás. Rose után Pipacs hercegnőé a főszerep, és egy furcsa párválasztó csereprogramé. Tartsatok velünk Ti is Bretonba, ahol újabb titkok és átkok várhatnak ránk.
És ha ügyesek vagytok, még a könyv egy példányát is megnyerhetitek!




Idézetek


"– Szükséged lesz báli ruhákra – erősködött Rózsa.
– Eszem ágában sincs bálokba járni – vetette ellen Pipacs. – Talán még magadat is sikerül meglepned – szólt közbe Galen. – Barátokkal leszel körülvéve, bálokba akarsz majd járni velük"

"Pipacs megint csak kénytelen volt nemet mondani a táncra, bal karját felemelve mutatta, hogy nem fityeg táncrend kesztyűbe bújtatott kezének csuklóján.
– De az én kedvemért bizonyára kivételt tesz – duruzsolta egy herceg fia, és flörtölve rebegtette szempilláját a hercegnőre.
– Talán belement valami a szemébe? – Pipacs igyekezett aggodalmas arckifejezést ölteni.
– Ööö… nem. – A fiatalember megszégyenülten elhátrált, Pipacs pedig igyekezett leküzdeni a szívébe hasító bűntudatot."

"Könnyű kijelenteni, hogy nem a világ vége, ha az ember lánya úgy dönt, hogy nem óhajt táncolni egy bálban, gondolta Pipacs, de a bálterembe érve már egészen más fényben tűnik fel a helyzet"

"– Jól érzi magát? – Egy magas fiatalember észrevette, hogy Pipacs megborzong, ezért odasietett hozzá. „Mindenki csak Dickonnak szólít” Richard volt, a Thwaite házaspár, vagyis a házigazdák tizennyolc esztendős, barátságos fia.
– Éppen füstölt hal és véreshurka járt a fejemben – bökte ki Pipacs gondolkodás nélkül, majd végtelenül ostobának érezve magát az ajkába harapott.
Dickon döbbenten hátralépett. – Értem. Már attól féltem, hogy esetleg unatkozik itt egyedül üldögélve, de a jelek szerint remekül el tudja szórakoztatni magát."

"Titkon Pipacs pontosan tudta, hogy esze ágában sincs elmenni a maszkabálba. Semmi sem lehet ugyanis rémesebb, mint amikor idegenek veszik körül az embert, még idegenszerűbb maszk mögé rejtőzve, rideg tekintetük mereven bámul ki az utálatos, érzéketlen arcokból…"

"- (...) Tapasztalatból tudom… mi történik, amikor az ember olyan alkut köt, amit nem volna szabad… csak hogy teljesüljenek a vágyai."

"A lány szája sarka fanyar mosollyal felfelé görbült, majd ruhája ráncaiból előhúzott két törött üvegdarabot. Lehajolt, és a lábára illesztette őket, akárcsak egy kirakós játék darabjait.

– Köszönöm – hálálkodott a hercegnek. – Olyan bosszantó, amikor az ember elhagy egy fél pár cipőt."

"– Mindig van esély a menekülésre, csak ki kell várni a megfelelő pillanatot."




Nyereményjáték


Mostani játékunk nem lesz túl nehéz, de azért van benne egy kis csavar. Minden állomásunk megosztunk egy-egy idézetet olyan regényből, aminek az alapját legalább részben valamilyen mese adta. A megfejtésben NEM a könyv címét várjuk, hanem a meséét (vagy az egyik meséét), ami ihlette.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.


"Henry mindig is tudta, hogy a lány más, de ő maga is mindig különbözőnek érezte magát másoktól. Henry úgy gondolta, talán együtt is különbözhetnének."




Nézzetek be a többi állomásra is

04/13 Sorok között
04/15 Olvasónapló
04/17 Deszy könyvajánlója - Borító
04/19 Dreamworld - Idézetek
04/21 CBooks
04/23 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése