2019. július 15., hétfő

Emma Chase - Felséged szolgálatában


Emma Chase: Felséged szolgálatában

Kiadó: Álomgyár
ISBN: 9786155875168
Oldalszám: 318 oldal
Fordító: Seres Noémi

Fülszöveg:
Ellie évek óta szerelmes a királyi testőrbe, akiről úgy gondolja, soha még csak észre sem vette őt. Ellie azt hiszi, Logan számára ő csak a munkája része - a királyi család tagja, akit esküje szerint megvéd.
Logan St. James nem épp törvénytisztelő családban nőtt fel, de a tetoválásait és sebhelyeit ma már elegáns egyenruha fedi. Jóképű, hűséges, bátor, ügyes kezű... és más testrészeit is jól használja.
Bárkit megkaphatna, Logan azonban csak egyetlen nőre vágyik. Éveken keresztül figyelt rá, védelmezte. Még mindig róla álmodozik, érte feláldozná akár az életét is. De a csodaszép Ellie Hammond nem az ő súlycsoportja.
Mindenki ismeri a testőrök szabályait: soha ne kalandozzon el a figyelmed! Soha ne téveszd szem elől! És soha ne ess szerelembe!

Saját véleményem:
A kiadó jobban nem is időzíthette volna a kötet megjelenését, hisz nyáron szeret az ember könnyed, szórakoztató olvasmányok társaságában időzni. És hát mi felelhetne meg jobban ezeknek a kritériumoknak, mint egy üdítően édes tündérmese, mely a brit királyi család életéből és egyéb kultikus alkotásokból merít?
A Felséged szolgálatában az első kötetben megismert páros húgának és testőrének történetét dolgozza fel, némi drámával és humorral fűszerezve.

"Testőr. Igazi nagymenő. A legvonzóbb srác, akit valaha láttam - és ebbe beletartoznak a regényhősök, a filmsztárok, külföldiek és hazaiak egyaránt. Ő a tökéletes keveréke a kisfiúsan helyes, a veszélyesen vonzó és a kínzóan rejtelmes típusnak."

Ellie karakterének ihletőjéül egyértelműen Pippa Middleton szolgált, aki épp úgy nővére hercegnéi rangra emelkedése révén került rivaldafénybe, mint fiatal hősnőnk. Ám Pippától eltérően Ellie élete hamar Több, mint testőr-beli fordulatot vesz, mikor Nicholas herceg úgy dönt, a meglehetősen vad és naiv sógornője mellé testőröket rendel, köztük Logan St. Jamest.
Logan és Ellie között pillanatok alatt lángra kap a szenvedély, ami a lány korának, valamint újdonsült társadalmi pozíciójának köszönhetően sokáig kimondatlanul feszül közöttük, nem is beszélve a testőrök szabályáról, miszerint tilos beleszeretni a védett személybe.

"De a szerelem... tudatlan voltam e téren. A világ még soha nem lökött elém ilyesmit, idegen volt ez az érzés." 

A páros speciális helyzetéből adódóan kapcsolatuk szakaszosan épül fel. A történet során - főként a regény első felében - rengeteg időbeli ugrás történik, rövidebb-hosszabb jelenetsorok által kapunk betekintést abba, miként is fejlődik hónapok-évek során testőr és védence viszonya, hogyan reagálnak az őket érő impulzusokra, legyen szó vizsgákról, költözésről vagy éppen egy új párkapcsolatról.
A maguk nemében ezek a kis életszakaszok, vagy ha úgy tetszik, mérföldkövek, rendkívül aranyosak és voltaképp szükségesek is, ám tagadhatatlanul zavaróak. Na nem nagyon, csak egy kicsit.
Az áttörést a jelenhez való megérkezés hozza, amikor is Ellie elhagyja lakhelyét és követi állapotos nővérét Wessco-ba, ahol újabb bonyodalmak várnak rá és az egész csapatra, merthogy bizony ebben a kötetben a régi kedvencek is tiszteletüket teszik - igen hangsúlyos mértékben.
Bevallom, engem egyáltalán nem zavart, hogy az akciót jelképező - egyéb tekintetben teljesen felesleges -, zaklatós szál Ellie nővéréékhez tartozott, mint ahogyan az sem, hogy az örök tréfamester, Henry is jócskán sziporkázott. Sőt! Megerősítette a királyi család által képviselt összetartást-összezárást a maga bensőséges hangulatában.

"A férfiaknak nem szabad habozniuk. Az olyan férfiaknak, mint amilyen én vagyok, nem szabad. Főleg nem akkor, ha egy ilyen nőről van szó."

Természetesen azért romantikából sincs hiány. Az Ellie és Logan közt kialakuló kapcsolat lassan formálódó, ám annál szenvedélyesebb. Hiába kell sokat várni a tényleges beteljesülésre, a hangulat érintések nélkül is fülledt. A kimondatlan, egyben tiltott érzések pattanásig feszítik a húrt, s olyan heves vágyódást generálnak, ami majdhogynem felemészti a párost. Nagyon intenzívek együtt, és erre különböző jellemük is jócskán ráerősít. Logan a nyugodt, megfontolt, lojális, nagybetűs férfi, míg Ellie hebrencsebb, ösztönszerűbb, és jóval vidámabb típus - amivel nem kevés fejfájást okoz testőrének.

Összességében bár a Felséged szolgálatában kicsit alulmúlja az első két részt, szerethető. Szórakoztató, szexi és fiatalos.
Kiszámítható? Cukormázas? Igen. Ugyanakkor rendkívül üdítő és lélekmelengető. Néha kellenek az ilyen típusú tündérmesék. Szóval, amennyiben habkönnyű kikapcsolódásra vágytok, bátran ajánlom az egész sorozatot. Én pedig epekedve várom, hogy végre megismerhessem Lenora királyné múltját a negyedik, egyben utolsó kötettel!


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Logan, Ellie, Henry
Kedvenc jelenet: fájdalomtól üvöltős
Negatívum: a fordítás (még mindig túl sok az értelmetlen mondat)
Borító: 5/4
Sorozat: Uralkodj magadon #3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése