2019. július 23., kedd

Marvel - Amiről tudnod kell és tudni érdemes



A Kolibri kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Marvel amit tudnod kell és tudni érdemes című kötete, mely egyetlen rajongó polcáról sem hiányozhat. Ha szeretnéd tetőtől talpig megismerni az univerzum összes hősét, gonoszát és segítőjét akik a kiterjed képregényes világban eddig előfordultak, megtudni, hogy milyen kalandokba keveredtek, akkor tarts a Blogturné Klub kilenc bloggerével.
Kövesd a turnét, játssz és vidd haza a könyv egy példányát! 


Adam Bray: Marvel - Amiről tudnod kell és tudni érdemes

Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789634373995
Oldalszám: 240 oldal
Fordító: Sepsi László

Fülszöveg:
Úgy gondolod, mindent tudsz a Marvel-képregények világáról? Akár igen, akár nem a válaszod, ettől a könyvtől garantáltan eláll a lélegzeted!
Az Amiről tudnod kell és tudni érdemes izgalmas és kevésbé közismert tényeket vonultat fel a Marvel-képregénysorozatok több évtizedes történetéből. Hány színvariációja létezik Hulknak, mitől olyan különleges Marvel Kapitány macskája, és miként tett szert egy béka Thor mitikus erejére? Ebből a csodás, képregények stílusát idéző könyvből megtudhatod!

Saját véleményem:
Ha megkérdeznétek, miért is akartam elolvasni az Amiről tudnod kell és tudni érdemest, nem tudnék mit felelni. Szeretem a Marvelt, sőt... ám a rajongásom kizárólag a filmekre koncentrálódik. Egyetlen kötetet leszámítva, nem ismerem a képregények világát, és ha őszinte akarok lenni, (néhány kivétellel) nem is tervezek ezen változtatni. Mindezek fényében tehát kissé bátortalanul vágtam bele az olvasásba. Tartottam tőle, hogy egy olyan kötet, mely kizárólag a képregényekre alapoz, mennyire tud majd bevonzani egy filmrajongót.

A félelmem nagyjából a harmadik oldalig tartott, már rögtön az első karakterbemutató (Amerika kapitány) levett a lábamról. Mit levett? Egyenesen ledöntött! Elámultam rajta, mennyi átfedés van a filmek és képregények között, hogy milyen értékes információmorzsák rejlenek a képregényekben, akár olyanok is, amik az utolsó Bosszúállók filmben töltöttek be fontos szerepet vagy csattanót. Számomra sokat jelentett, hogy tudtam mibe kapaszkodni, ráadásul imádtam, hogy filmrajongóként is úgy érezhettem, hogy a tűpontosan elhelyezett infók és érdekességek valóban hozzátesznek az általam ismert karakterekhez. 
Ez a kötet tulajdonképpen pontosan azt adja, ami a Marvel Studios - Szereplők nagykönyvéből hiányzott: valódi érdekességeket, tartalmat. Ha ismered a karaktert, tovább színesíti a tudásodat, ha pedig nem, akkor felépíti, köszönhetően az olyan "rovatoknak", mint a: gyorstények, A SHIELD aktáiból, AZTA!, Top x, Neeeee!, Mesélj még!, Tényleg?. Egy-egy karakter múltjából, jelenéből, jövőéből, erősségeiből, gyengeségeiből, kapcsolataiból, ellenségeiből és testi adottságaiból is kapunk infókat. Tartalmilag pedig öt fejezetre (Karakterek, Csapatok, Helyszínek, Mágia és tudomány, Kulcsesemények) és kilenc alfejezetre (szuperhősök, szupergonoszok, klasszikus küzdelmek, szuperhős-csapatok, SHIELD, szupergonosz-csapatok, mechanoidok, ikonikus tárgyak, világformáló háborúk) bomlik.
A két kötet között egyébként számtalan hasonlóság fedezhető fel (főként felépítését tekintve), ami nem meglepő, hisz mindkettő Adam Bray nevéhez fűződik, ám ahogy említettem, ez a gyűjtemény, klasszisokkal jobb a másiknál. Az Amiről tudnod kell és tudni érdemes a filmes és képregényes csoportot is kiszolgálja.

Természetesen ezúttal sem hagyhatom szó nélkül a könyv formai felépítését, ami egészen elképesztő. Egy vérbeli Hulk kötetről van szó, mind méretét, mind  pedig súlyát tekintve. Masszív, kemény borítás és fényes, minőségi lapok gondoskodnak az időtállásáról, s arról, hogy minden tekintetben megfeleljen a Marvel márkának. A belső grafikák is gyönyörű, életteli színekben pompáznak. Egyszóval minden adott ahhoz, hogy egy tökéletes könyvet tartsunk a kezünkben, ami vizuálisan és tartalmilag is elkényezteti a Marvel rajongókat. Az Amiről tudnod kell és tudni érdemesnek egyértelműen a polcotokon a helye!


Pontszám: 5/5
Kedvenc rész: az általam ismert karakterekről olvasni
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Marvel univerzum





Nyereményjáték


Mostani játékunk során arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismeritek a Marvel univerzum filmjeit, illetve azok szereplőit. Minden állomáson találtok egy nevet, ami a hősök polgári neve, persze kicsit összekeverve a betűket. Ha megfejtitek, akkor az illető szuperhős nevét beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


TSTOC NAGL




Nézzetek be a többi állomásra is

07/19 Olvasónapló
07/20 Deszy könyvajánlója
07/21 Hagyjatok! Olvasok!
07/22 Dreamworld
07/24 Könyv és más
07/25 Nem félünk a könyvektől
07/26 Sorok között
07/27 Kelly és Lupi olvas
07/28 Függővég

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése