2019. október 29., kedd

Blogturné extra - A legsötétebb csillag



Úgy tűnik, Jennifer L. Armentrout még nem tudott búcsút venni a luxenek világától - a rajongók legnagyobb örömére -, hiszen egy spin-off sorozatba kezdett bele nem is olyan régen. Az Originek első része, A legsötétebb csillag idén ősszel érkezik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, ami Luc és Evie történetét meséli el. Természetesen a Blogturné tagjaiként mi sem hagytuk ki a lehetőséget, hogy elolvassuk a könyvet, és elmeséljük Nektek a véleményüket róla. Ha Ti is szeretnétek visszacsöppenni a luxenek, hibridek és originek izgalmas világába, akkor tartsatok velünk, és játsszatok a könyvért, hiszen 3 példányt is nyerhettek belőle!




Borítók a világ minden tájáról


Az eredeti és a klón - A lengyelek ugyan nem tartották meg az eredeti borítót, mégis egy azon a koncepción alapuló, címet a fókuszba helyező verziót alkottak, melynél a csillagok egészen új értelmezésben jelennek meg. A borítót váltó országok közül talán még ők jártak a legjobban - szerintem.



A rózsaszín 50 árnyalata - A holland (bal) és a német (jobb) tervezők nagyon megirigyelték egymás munkáját, tekintve, hogy a két változat rengeteg hasonlóságot mutat, kezdve a páros sziluettjével, és a prizmaként megtörő rózsaszín háttérrel, hogy a jobbról balra tartó madarakról már ne is beszéljünk. A német egy fokkal kidolgozottabb borítónak tűnik, de én azért örülök, hogy a Könyvmolyképző nem kapott tőlük ihletet, egyiket se szívesen látnám a polcomon.



Főszerepben a lila - A franciáknál (bal) és a törököknél (jobb) erőteljesen megjelenik a lila különféle árnyalata, ezzel is utalva Luc szemének színére. A franciáknál olyannyira, hogy egészen konkrétan egy szem figyel a fedlapon (reméljük, nem Sauroné), míg a törököké a német és holland verzióhoz hasonlóan Evie és Luc párosát, pontosabban a sziluettjüket helyezi fókuszba, nem feledkezve meg a csillagokról. Véleményem szerint, és a többi borítót látva, a török rajongók is elégedettek lehetnek... nem úgy szegény franciák.



Szivárvány, te csodás! - Az olasz (bal) és spanyol (jobb) borítókat látva nehéz szavakat találni. De azt hiszem, ilyenkor szokták azt mondani, a kevesebb néha több. Bár a spanyolok legalább szép fontot találtak, ha már szőke hajú modellekből kifogytak.





Nyereményjáték


A mostani játékunk során kicsit fel kell elevenítenetek a múltbéli emlékeiteket a luxen sorozatról, ugyanis egy keresztrejtvényt hoztunk Nektek, ami természetesen ahhoz fog kapcsolódni. Minden állomáson egy feladványt fogtok találni, de legyetek résen, mert nem sorban fogunk haladni, ezért nagyon figyeljétek a feladvány előtti sorszámot, és oda illesszétek be a rejtvényben a szavakat is. A keresztrejtvény minden szavát várjuk a rafflecopter dobozba, és természetesen a legvégén a megfejtést se felejtsétek el beírni! Ha valamiben nem vagytok biztosak, inkább később írjátok be, mert sajnos utólag már nem tudtok javítani. A megfejtés már A legsötétebb csillaghoz fog kapcsolódni. Sok sikert!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


2. Daemon egyik ikertestvérének keresztneve.




Nézzetek be a többi állomásra is

10/21 Könyvvilág
10/23 Sorok között
10/25 Angelika blogja
10/27 Deszy könyvajánlója
10/29 Dreamworld - Borítók
10/31 Veronika's ReaderFeeder
11/02 Sorok között - Idézetek
11/04 Dreamworld
11/06 Fanni's Library

3 megjegyzés:

  1. Nem írtad, hogy a keresztrejtvény hányadik sorába kell írni a megfejtést és így nem tudni melyik ikertesóról van szó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sort javítottam, a testvér pedig szerintem elég egyértelmű, ha megnézed a kockák számát. :)

      Törlés
    2. Köszi :)
      Igen a testvér egyértelmű, csak inkább az volt a kérdés, hogy melyik helyre kell írni, ugye a megfejtés miatt :)

      Törlés