2019. október 31., csütörtök

Blogturné Extra - A Serengeti köde




A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában hamarosan magyarul is érkezik Leylah Attar A Serengeti köde című szívszorító, gyönyörű története, amely Tanzánia vadul lüktető szívébe kalauzolja el az olvasókat. Amellett, hogy történet számos izgalmat tartogat, rendkívül szívszaggató és fontos témát dolgoz fel. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott három példány egyikét!




Idézetek


"Néha rátalál az ember egy szivárványra, ami betölti a szívét. Talán soha nem érheti el, és nem lehet az övé, de annyi színt és oly sok csodát hoz az életébe, amit soha nem fog megbánni."

"Más alkalommal Rodel elutasította volna. Az utóbbi időben viszont annyira csak arra koncentrált, hogy megvalósítsa az álmát, és saját otthona legyen, hogy gyakorlatilag egyáltalán nem élt társas életet. Az sem sokat lendített a helyzeten, hogy igazi könyvmoly volt. Regényhősökbe volt szerelmes, akikhez egyetlen valóságos férfi sem ért fel. Amikor otthont keresett, egyúttal nyugalmat is keresett, a férfiak terén viszont viharos szenvedélyekre vágyott. Olyanokra, mint Vándor, azaz Aragorn, Gondor királya. Egy képzeletbeli, elérhetetlen ideálra. Igen, A Gyűrűk Uraminden valószínűséggel rányomta a bélyegét az életére. A Megyét, Gloucestershire-t már megtalálta, megszerezte a maga hobbitlakát, de azt szinte biztosra vette, hogy az ideálján változtatnia kell. A királyok, mint Aragorn, nem érintkeznek halandókkal."

"Egy igazi könyvmoly szerint van abban valami szexi, ha egy férfi úgy ismeri a könyvespolcát, mint a tenyerét.
Ó, drága, drága Darcym! – gondoltam magamban. Nagy bajban vagyok. És a megítélésem szerint elég súlyos a helyzet, ha már te sem tudod teljesen lekötni a figyelmemet. A torkomban dobog a szívem, ha elmegyek az ajtaja előtt. Libabőrös leszek, ha mellém ül. 
Becsuktam a könyvemet,és a holdsarlóra néztem. Fénylett az udvara a szénfekete égen, körülötte csillagok raja.
– Félek, Jack.
– Mitől?
Attól, hogy soha nem fogok így érezni senki iránt, mint irántad.

"– És Afrika? – suttogta a lángokba bámulva. – Mi a véleményed Afrikáról?
Afrikáról most már mindig te jutsz majd az eszembe.
– Szép, ugyanakkor megszakad tőle az ember szíve. Meggyógyít. És elpusztít. Elvette tőlem a testvéremet. – És elrabolta a szívemet.

"Miközben a ködös távolban kéken csillogó horizont felé hajtottunk, egy futó pillanatra megláttam a lelkét. Olyan sokszor vetették már az oroszlánok elé. És ha ettől el is veszítette az életkedvét, igazi gladiátornak bizonyult olyan helyzetekben, ahol én biztosan elbuktam volna."

"– Abszolút mértékben. És sok extrát kínálok. Előrecsomagolt ebédet. Banánsört. Ingyenes afrikai masszázst. Nem. Nem olyat, amilyenre te gondolsz, barátom, hanem ilyet. Érzed? – Felém pillantott. Éppen egy kátyúkkal teli utcán rázkódtunk. – Afrikai masszázs. Hehe. Jó, nem? Adnál majd egy értékelést? Négy és fél csillagos vagyok a...
– Bahati! 
– Igen, Miss?
– Túl sokat beszélsz.
– Dehogy, Miss. Csupa fontos információt osztok meg. A mai nap kiválóan alkalmas arra, hogy Rutemába menjünk. Holnap esni fog. Sár lesz az utakon. Nagyon örülök, hogy ma megyünk. Holnap az autómosás árát is fel kellene számolnom. Suzi, az autóm számára. –Megpaskolta a kormányt. –Szereti a tisztaságot. De ha csak a holnap felelne meg, abból sem lenne gond. Van egy esernyőm a csomagtartóban. A Hotel Tulipánból való. Hatalmas, nagyon jó. Oprah Winfrey kezében is járt már. Majd meglátod rajta a logót. A hotelét, nem Oprah-ét. Azért adták nekem, mert..." 

"– Tegyél le, Jack!
A lábam még mindig a levegőben kapálózott.
– Nem teszlek. 
– Hogyhogy nem?
– Meg kell büntesselek, amiért szórakoztál velem a csoportfotózás alatt.
– Jack, ne! – sikítottam fel, amikor a vállára kapott. – Harapni fogok! Átharapom a sérült karodat!
–Ó, bébi  –nevetett fel –, imádom, amikor bevadulsz!" 

"Azt mondják, az ember ereje a csapások idején mutatkozik meg. Különös, igazságtalan mérce ez. Mert a katasztrófa valószerűtlen, ijesztő szörnyeteg, ami ott leselkedik rád a látómeződ szélén. És amikor az egyik ilyen formátlan, alaktalan árnyék felfedi magát, és eléd áll a maga pőre, groteszk valójában, teljesen cselekvésképtelenné válsz."

"Árvaházi gyerekekkel foglalkozott, cserébe olcsó ételt, szállást kapott, és szabadidőt, amikor flamingók és gazellacsordák nyomába szegődhetett, vízesések keresésére indulhatott a Serengeti parkban.
– Tégy jót, és garantált élményekben lesz részed – mondta a legutóbbi telefonbeszélgetésünk alkalmával, majd részletesen ecsetelni kezdte, milyen hangos üvöltés közepette párosodnak az oroszlánok. – Tizenöt percenként, Ro! Most már tudod, mitől olyan nagy király Mufasza. Ez egyenesen kanfasztikus!
– Te perverz vagy, Mo! Csak ültél ott, és nézted? 
– Néztem hát! Közben meg is ebédeltünk. Le kell tolnod ide az arcod! Aztán csak várnod kell, amíg meg nem látsz egy elefántdorongot, Ro..."

"– Néha szükségünk van arra, hogy valami kizökkentsen minket a saját világunkból. Túlságosan sokat adunk mások rólunk alkotott véleményére. Bókokra, dicséretekre, elismerésre hajtunk. Pedig csupán egy meghatározó, kijózanító találkozásra lenne szükségünk önmagunkkal ahhoz, hogy meglássuk magunkban a csodát. Azt senki sem tudja megcáfolni, és senki sem veheti el tőlünk."




Nyereményjáték


A regény során a szereplők Tanzánia egy hatalmas területét beutazzák. A turné állomásain a regény helyszínéül szolgáló képeket találtok, a feladat pedig az, hogy a rafflecopter dobozba beírjátok a fotón szereplő hely nevét. (Ez lehet konkrét vagy akár általánosabb helyszín is.) A játék végén a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásának köszönhetően három példányt sorsolunk ki a könyvből.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

10/29 Veronika’s Reader Feeder - Interjú
10/31 Dreamworld - Idézetek
11/02 Könyvvilág
11/04 Angelika blogja
11/06 Sorok között
11/08 Kelly és Lupi olvas
11/10 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése