2022. március 8., kedd

Disney - 5 perces mesék



A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent a Disney 5 perces mesék, mely tizenkét elragadó állatos mese birodalmába kalauzol el. Ennek örömére a Blogturné Klub négy bloggere bemutatja e gazdagon illusztrált, szívet melengető kötetet, melyből kiderül, mit tanul Simba egy fárasztó nap során, hogyan tölti szabadidejét Dumbó és anyukája, vagy hogy milyen édességre fáj a Szív Királynő foga.
 
 
Disney: 5 perces mesék
 
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789634378815
Oldalszám: 190 oldal
Fordító: Wohl Anita

Fülszöveg:
Reccs, ropp, BUMM!
Mi volt ez a furcsa hang? Kuksi felegyenesedett. Talán ez lesz az – a rejtély, melyre annyira vágyott! A hang talán egy nyom lett volna?
Éld át a 12 káprázatos mesét!
Kövesd a titokzatos nyomokat Bambival, szárnyalj együtt Dumbóval, és küzdj meg Hook kapitánnyal! Számtalan kaland vár rád kedvenc Disney-szereplőid oldalán – olvass el egy-egy történetet akár 5 perc alatt!

Saját véleményem:
Sokszor meséltem már arról, mennyire szeretem a Disney meséket. De hát hogyan is érezhetnék ezek iránt a kedves, bájos történetek iránt, amik voltaképp meghatározták a teljes gyermekkoromat? Szerencsésnek érzem magam, amiért a '90-es évek szülötteként ezeken a tanulságos kis filmeken nőhettem fel. 
Emlékszem, rongyosra néztem a 101 kiskutyát, Thomas O'Pamacskáékkal pedig együtt dudorásztam, akárcsak Baluval, míg a Dumbó és Bambi már kislányként is egészen mély érzelmeket váltott ki belőlem. És akkor még nem ejtettem szót örök kedvencemről, Az oroszlánkirályról!

Amennyire látom-tapasztalom, a mai fiatalabb generáció körében ezek a klasszikus, állatos- vagy állatokkal is operáló mesék - a modern feldolgozások dacára - már kevésbé ismertek, mint hercegnős társaik. Számomra ez rettentően fura, egyben elkeserítő is, épp ezért, amikor egy-egy Disney-gyűjteményben találkozok az ilyen típusú sztorikkal, mindig hatalmasat dobban a szívem. 
Képzelhetitek, hogyan éreztem magam, amikor megláttam, hogy a Disney - 5 perces mesék gyűjteményből érkezik egy klasszikus verzió is, telis-tele a rég elfeledett kedvenceimmel! Minden túlzás nélkül: kiugrottam a bőrömből!
 
E gazdagon illusztrált - s nem mellesleg teljes mértékben filmhű - kötetben tizenkét felejthetetlen történet lapul, melyekből kiderül, mit tanul Simba egy fárasztó, játékmentes nap után, milyen eredményhez vezet, ha Susie, Tekergő és barátaik összefognak, vagy hogy mi történik akkor, ha egy kiskutya elkóborol otthonról. Mindezek mellett belopózhatunk Marie oldalán egy fergeteget cicabuliba, nyomokat követhetünk Bambiékkal, vagy egészen egyszerűen lazíthatunk az olyan szülő-gyerek párosokkal, mint Dumbó és az anyukája vagy Pinokkió és Gepetto.
Mindez azonban csak ízelítő abból a tömérdek szédítő kalandból, ami e gyűjteményben vár ránk. Mindegy, hogy kicsik vagy gyereklelkű felnőttek vagyunk, ez a könyv garantáltan megdobogtatja a szívünket. Nem mellesleg olyan fontos üzeneteket is közvetít, mint a szófogadás, barátság, bátorság, az ész és erő egyensúlya vagy a tapasztalás egyszerű ténye. 
 
Tiszta szívből ajánlom hát fiúknak-lányoknak, kicsiknek és nagyoknak ezt a kívül-belül értékes és időtálló gyűjteményt. A Disney 5 perces mesék megannyi élményt, nevetést és izgalmat tartogat olvasója számára, míg káprázatos illusztrációi maximálisan gondoskodnak a vizuális élményről is.
Gyerekek esetében plusz pont, hogy a mesék valóban rövidek, nyelvezetük könnyen érthető, legyen tehát szó esti meséről vagy napközbeni időtöltésről, minden alkalomhoz megfelelő és figyelemlekötő.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Simba, Susiék, Marie, de igazából mindenki
Kedvenc jelenet: a pillangós kutyapiramis
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani blogturnénkon a Disney állatszereplőké a rivaldafény. Ennek szellemében minden állomáson láthattok egy képet, valamint egy hozzá tartozó kérdést, nektek pedig nincs más dolgotok, mint beírni a kérdéshez tartozó helyes választ a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Amennyiben mindegyik állomást teljesítitek, úgy lehetőségetek nyílik megnyerni a kiadó által felajánlott kötet egy példányát.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Ki Simba gyerekkori oktatója?





Nézzetek be a többi állomásra is

03/08 Dreamworld
03/10 Könyv és más
03/12 Csak olvass!
03/14 Nem félünk a könyvektől

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése