2022. március 18., péntek

Disney Hercegnők - 5 perces mesék


A Kolibri Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent az 5 perces mesék legújabb kötete, melyben ezúttal a Disney történetekből megismert hercegnőké a főszerep. Merüljünk el együtt a mesék birodalmában, ismerjük meg Aranyhaj, Jázmin, Belle, vagy éppen Mulan legújabb kalandjait. Tartsatok velünk és vigyétek haza a kiadó által felajánlott könyv egy példányát.
 
 
Disney Hercegnők - 5 perces mesék
 
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789634378822
Oldalszám: 192 oldal
Fordító: Cseh Réka Zsuzsanna

Fülszöveg:
Ismerd meg Hófehérke új barátait, szörfözz együtt Vaianával, és tudd meg Jázmintól, mi tesz valakit igazi hercegnővé! Számtalan csodálatos kaland vár rád kedvenc Disney-hercegnőid oldalán – olvass el egy-egy történetet akár 5 perc alatt!

Saját véleményem:
Világszerte kislányok nemzedékei rajonganak a Disney hercegnőkért, s nőnek fel úgy, hogy mélyen szívükben-lelkükben őrzik mindazt a kedvességet, szeretetet vagy éppen tanulságot, amit ezeknek a lányoknak köszönhetnek. És bár évtizedről-évtizedre változik a hercegnők/hősnők által közvetített üzenet, a jelentőségük időtlen marad. A bátorság, akaraterő, illedelmesség, önzetlenség, hit (és itt nem a vallásra gondolok), szabadság- és kalandvágy olyasmi, amire mindig vágyhatunk, függetlenül attól, melyik évtizedben élünk. 

"- A dolgok nem a terv szerint alakultak, de talán, amiket eddig hibának gondoltak, egyáltalán nem is azok. Csak magamat adom és próbálkozom, miközben haladok előre."

Én sem vagyok kivétel; mindegy, hogy három vagy éppen harmincéves vagyok, ugyanolyan lelkesedéssel vetem bele magam régi és új kedvenceim kalandjaiba. Különösen igaz ez akkor, ha olyan szép és nem mellesleg minőségi kiadványról van szó, mint a Kolibri Kiadó által megjelentetett 5 perces mesék könyvek. A klasszikus meséket tartalmazó részhez hasonlóan ez a gyűjtemény is tizenkét történetet tartalmaz, melyek mindegyike tökéletesen illeszkedik az eredetiekhez. Egy-egy rövid, esti meséhez is ideális mese során együtt kirándulhatunk Belle-lel és az apukájával, kalandozhatunk Ariellel a testvérei oldalán, evezhetünk Mulanékkal vagy kertészkedhetünk Tiana hercegnővel, de akár olyan tanulságokat is magunkba szívhatunk, mint az otthon és a segítség jelentősége, amire Pocahontas világít rá, vagy a Hamupipőke által közvetített önzetlenség, míg Aranyhaj és az új élete arra hívja fel a figyelmet, hogy az, amit sokszor hibának vélünk, valójában egy új esély valami másra, Hófehérke pedig az egyenlőség szószólójaként dobogtatja meg a szívünket. De persze akadnak olyan történetek is, amik az egész estés rajzfilmekhez adnak érzelmi többletet: ilyen Jázmin hercegnő és a piac esete, vagy Vaiana és az ismerős kis teknős találkozása (emlékeztek még, amikor a rajzfilmben a totyogós Vaiana megmentett egy kis teknőst a sirálytól?). E gyűjteményben tehát Csipkerózsikától kezdve, Pocahontason át, Meridáig rengeteg hercegnővel és hősnővel találkozhatunk, legyen szó klasszikus vagy éppen modern meséről.
Egyszerű nyelvezetüknek hála mindegyik fejezet könnyen befogadható és érthető, színes, nagyméretű illusztrációik pedig színességük és részletgazdagságuk okán csupa izgalmat jelentenek. 
 
A Disney Hercegnők - 5 perces mesék minden korosztály számára valódi élményt kínál, vizuális-, szellemi- és lelki értelemben egyaránt. Csodaszép illusztrációk, bájos, vicces vagy éppen kalandos történetek dobogtatják meg az olvasó szívét, s közvetítenek gyereknyelvre kódolt tanulságokat. Lélekbonbon ez a javából.


Pontszám: 5/5
Kedvenc mese: Pocahontas, Vaiana, Jázmin, Aranyhaj, Hófehérke
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: 5 perces mesék, de önállóan olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Az 5 perces mesék legújabb kötetében a Disney történetekből megismert hercegnőké a főszerep, így a játékban és rájuk koncentrálunk. Minden állomáson megtaláljátok egy karakter nevének elrejtett betűit. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába beírni a megfelelő hercegnő nevét.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!




Nézzetek be a többi állomásra is

03/14 Csak olvass!
03/16 Utószó
03/18 Dreamworld
03/20 Könyv és más
03/22 Spirit Bliss Sárga könyves út

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése