2022. szeptember 20., kedd

C. S. Pacat - Hercegi csel


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik C. S. Pacat nagysikerű sorozatának folytatása, a Hercegi csel. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Laurent és Damen intrikával, árulással, meghökkentő fordulatokkal és fergeteges kalandokkal teli történetét, melyben a palotai életet a csatatér végletes világa váltja fel.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a történetet, kövessétek a turné állomásait és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott regény egy példányát.
 
 
C. S. Pacat: Hercegi csel
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635973293
Oldalszám: 352 oldal
Fordító: Sándor Alexandra Valéria

Fülszöveg:
„Fogalmuk sem volt, mit tesznek, amikor nekem ajándékoztak téged.”
Így, hogy országaik a háború szélén állnak, Damen és új gazdája, Laurent herceg kénytelen lecserélni a palotabéli intrikákat a csatatér végletes világára, miközben a határ felé tartanak, hogy megakadályozzák egy halálos terv megvalósulását.
A személyazonosságát titkolni kényszerülő Damen azon kapja magát, hogy egyre jobban vonzódik a veszélyes és karizmatikus Laurenthez.
Ám miközben a két férfi között elmélyül a lassan kibontakozó bizalom, mindkettejük múltjában olyan titkok rejtőznek, amik halálos csapást mérhetnek rájuk…
Kövesd őket útjukon!

Saját véleményem:
A sorozat iránti rajongásom mit sem csorbult az elmúlt év során, mialatt epekedve vártam Laurent és Damen történetének folytatását. Azonban azt kell mondanom, hogy minden egyes nap, óra, perc és másodperc megérte, ugyanis a folytatás még nyersebb, szövevényesebb, akciódúsabb és szenvedélyesebb lett. Én pedig végérvényesen belezúgtam Laurentbe.

– Nem naiv dolog megbízni a családodban – jegyezte meg Damen.
– Nekem elhiheted, hogy az – mondta Laurent. – De nem tudom, kevésbé naiv dolog-e, ha azon kapom magam, hogy olykor megbízom egy idegenben, a barbár ellenségemben, akivel nem bántam kesztyűs kézzel.

A második részben Laurent és szedett-vedett csapata maga mögött hagyja a vere-i palotát, hogy nagybátyja utasítására hadba vonuljon. Pontosabban fogalmazva olyan csatába, ami csak és kizárólag Laurent bukásával és halálával érhet véget. A Kormányzó egyetlen tényezővel viszont nem számol, méghozzá azzal, hogy Laurent és rabszolgája, az akielosi trónörökös, Damen fortélyos párost alkotnak együtt. Damen harci jártassága és Laurent ravaszsága olyan elegyet képez, ami a létszámbeli hátrányukat is könnyen ellensúlyozhatja... már amennyiben megbíznak egymásban és képesek szövetségesekként működni. Az ész, a taktika és az érzelmek csatája ez, ahol a karaktereknek felül kell kerekedniük önmagukon, sérelmeiken, múltjukon, s eldönteni, merre húz a szívük, vagy épp mit jelent számukra a hűség. Érzelmileg rendkívül kiélezett, sodró lendületű történet, olyan, amit képtelenség letenni. 

Ebben a részben Damennek és Laurentnek, a két ellenséges hercegnek együtt kell működniük, s megbízniuk egymásban, hogy kurta seregüket felkészíthessék a sorsdöntő ütközetre. Ez pedig nem egyszerű feladat: a legtöbben tapasztalatlanok, soraikban árulók bujkálnak, ráadásul az emberek többsége nem tiszteli a herceget. A párosra nem kisebb feladat hárul, mint húzni az időt, kicselezni a Kormányzót, új útvonalakat találni és elemezni, kifüstölni az árulókat, bebizonyítani a herceg rátermettségét és szalonképes csapatot faragni az emberekből. A hangsúly tehát a felkészülésen van, amit olykor megtör egy-egy csata, mégis nagyon pergő cselekményű. Laurent és Damen sokkal nagyobb játékteret kap, külön kis küldetésekre indulnak, melyek során alkalmuk nyílik megismerni a másikat, s szavak helyett tettekkel bizonyítani.
Szeretem az olyan könyveket, amiknél elsősorban nem azon van a hangsúly, hogy milyen neműek a főszereplők, hanem az érzelmeken. Ha van egy jól működő kémia, ami eléri, hogy én, az olvasó epekedve drukkoljak azért, hogy összejöjjenek már, akkor a szerző valamit nagyon jól csinál. És itt piszkosul ez a helyzet. Damen és Laurent között érintések nélkül is olyan erejű szexuális feszültség van, hogy sokszor magam is elcsodálkoztam rajta, hogyhogy nem lobbant még lángra a telefonom. Kettejük érzelmi tánca pattanásig feszített, sistergő, már-már kézzel fogható. De persze önmagukban is zseniális karakterek.
Szerettem Damen vívódását a hazája és Laurent, a kötelesség és az érzelmei között, Laurent pedig egy tipikus morally grey figura, olyan csavaros és ravasz észjárással, hogy nem győztem a földről összekaparni az államat. Hidegvérű, számító, kiszámíthatatlan rohadék - de én épp ezért imádom olyan nagyon.

A Hercegi csel nálam bekerült az idei év legjobb olvasmányai közé: hangulatos, érzelemdús, intrikus. Remekül hozza a háború előtti felfokozott állapot gyomorszorító idegességét, amikor elég egy szikra ahhoz, hogy minden lángra kapjon. Egyetlen szóval tudnám illetni: briliáns!
Szívből ajánlom mindenkinek, aki szereti a cselszövésekkel teli, egyáltalán nem finomkodós,  felfokozott érzelmi állapotú, humorral finoman átszőtt regényeket. Egyvalamire azonban felhívnám a figyelmet: rég találkoztam ennyire szemét függővéggel! Kegyetlen.


Pontszám: 5/5***
Kedvenc szereplő: Laurent
Kedvenc jelenet: bordély, fogság, párbaj, az éjszaka, és az utolsó kérés
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: A rab herceg #2
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során a mozivásznak híres háborús hőseié lesz a főszerep. Minden állomáson láthattok egy fotót, mely egy filmes vagy sorozatos harcost ábrázol, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni a karakter nevét és beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

09/20 Dreamworld
09/22 Hagyjatok! Olvasok! - Borítók
09/24 Readinspo
09/26 Dreamworld - Idézetek
09/28 Hagyjatok! Olvasok!
09/30 Utószó
10/02 Sorok Között - Interjúfordítás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése