2022. szeptember 23., péntek

Colleen Hoover - Layla


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelenik Colleen Hoover lebilincselő regénye, a Layla. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják Leeds és Layla különleges szerelmének történetét, mely egyszerre fájdalmas, különleges és felemelő. Vajon mennyit bír el egy szerelem?
Tartsatok velünk, kövessétek a turné állomásait és vigyétek haza a kiadó által felajánlott regény egy példányát.
 
 
Colleen Hoover: Layla
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789635974160
Oldalszám: 360 oldal
Fordító: Sereg Judit

Fülszöveg:
A ​szerelem kísérthet, de meg is gyógyíthat.
Leeds azóta tudja, hogy Laylával fogja leélni az életét, hogy először találkoztak. De aztán jött a támadás.
Layla heteket töltött a kórházban, harcolni kellett az életéért, és bár testileg rendbe jött, az érzelmi és mentális sebek annyira megváltoztatták, hogy Leeds szinte fel sem ismeri benne a nőt, akibe beleszeretett.
A férfi helyre akarja hozni a kapcsolatukat, ezért elviszi Laylát a kis szállóba, ahol először találkoztak. Itt azonban a nő viselkedése különös, bizarr módon megváltozik. És ez csak egy a számos megmagyarázhatatlan esemény közül…
Leeds egyre távolabb sodródik Laylától, és Willow mellett talál vigaszra, aki szintén a szálló lakója, és akivel könnyen egymásra találnak. Leeds érdeklődése Willow iránt egyre nő, és azzal, hogy segíteni akar neki válaszokat találni, egyre kevésbé tartja szem előtt Layla jóllétét.
Leeds hamarosan rájön, hogy választania kell, mert mindkettőjüknek nem tud segíteni. De ha rosszul választ, az mindhármukra nézve végzetes következményekkel járhat…
Fedezd fel CoHo újabb lebilincselő és elgondolkodtató világát!

Saját véleményem:
Colleen Hoover toronymagasan vezeti a kedvenc romantikus szerzőim listáját, így hát nagyjából mindenre és bármire vevő vagyok, ami a kezei közül kikerül. Kiváltképp akkor, ha feszegeti a saját- és az olvasó határait, márpedig a Laylával igen csak ezt teszi. Nem árt tehát felkészülni egy alaposan megtépázott  idegrendszerre.

"A vágy, hogy megcáfolj valamit, amitől félsz, erősebb, mint a rettegés attól, ami esetleg történhet."

A regény középpontjában Leeds és Layla különös párosa áll, s hogy mennyire nem hétköznapi is a kapcsolatuk, azt jól példázza a "Dupla adag szikszalagot ragasztottam Layla szájára" kezdetű első mondat. 
A történetet Leeds tolmácsolásában követhetjük végig, aki alapos részletességgel igyekszik feleleveníteni egy névtelen, rejtélyes nyomozó számára a Laylával való kapcsolatát, egészen az egy évvel korábbi megismerkedésüktől kezdve a jelenig, amikor is a lány odafent vergődik kikötözve. Nem egy tipikus love story felütés, ugye? Ahhoz hogy megérthessük, hogyan és miért fajultak idáig a dolgok, vissza kell repülnünk a múltba, Layla és Leeds megismerkedésének napjáig. Egészen addig, amikor a lány, nővére esküvőjén kissé kattant viselkedésével felhívja magára a legbelül haldokló basszusgitáros srác figyelmét. Kapcsolatuk kezdettől fogva gyors, heves és szenvedélyes, épp csak meglátják egymást, előbb az ágyban, majd egymás életében landolnak fenekestül felforgatva azt. S ez egészen addig jól is működik, míg Laylát támadás nem éri. Onnantól kezdve furcsán kezd viselkedik, nem önmaga, eltűnik az a bohém, életigenlő lány, akibe Leeds beleszeretett. 
A fiú, hogy mentse kapcsolatukat, úgy dönt, kibérli az időközben eladóvá vált hotelt, ahol megismerkedtek, csakhogy ahelyett, hogy rendeznék kapcsolatukat, felbukkan Willow, és az események egyre szürreálisabb irányt vesznek. Leeds válaszút elé kerül, döntése azonban valakinek az életet követeli. 

Őszintén szólva nehéz úgy írni erről a könyvről, hogy ne spoilerezzek el semmit, mégis szavakba öntsem azt a rengeteg mindent, amit kiváltott belőlem. Merthogy a Layla minden idők legérzelemdúsabb és legkiakasztóbb regénye. Colleen Hoover szédítő mélységekbe és magasságokba űzi olvasóját, miközben tűréshatárig feszíti az idegeit. Erkölcsileg, szellemileg, érzelmileg és minden egyes létező módon szétcincál, és amikor már azt hinnéd, nem lehet tovább fokozni, akkor beviszi a legnagyobb gyomrost, ami létezik... de persze még ez sem elég. Szóval igen, a Layla egy baromi különleges regény, olyan, ahol nem csak Leedsnek és a többieknek kell megküzdenie azzal a sz.rcunamival, ami a nyakukba zúdul, hanem nekünk, olvasóknak is. A szapora szívveréstől, a dühön, a haragon és az undoron át, egészen az elképedésig mindenfélét kivált az emberből, miközben megmutatja, hogy a szerelem mennyire nem szorítható korlátok közé. Egyszerre zseniális és őrületes. Őrülten zseniális! Felháborítja, sokkolja és idegileg kicsinálja az embert, beférkőzik a gondolatai közé, beszivárog a sejtjeibe. 
Nem győzöm hangsúlyozni, hogy érzelmileg tényleg nagyon intenzív és mély. Kibillent a komfortzónádból, elborzaszt, mégis imádod. Egyszerre utálod, undorodsz tőle és szereted. És amikor azt hinnéd, elértél az érzelmeid tetőfokáig, akkor jön CoHo és pofán vág jó atyásan. De úgy, hogy végképp idegroncs legyél.
Számomra minden idők egyik legjobb Colleen Hoover regénye lett a Layla. Minden egyes sorát imádtam! Annyira addiktív, zseniális és beteg! És persze nem véletlenül került rá kék pötty sem.

A regényen keresztül CoHo egy merőben megosztó témát jár körbe, olyat, amiben lehet hinni vagy nem... de legyen akárhogy is, úgy gondolom, neki sikerült olyanfajta megközelítést találnia, ami mindegyik csoport számára befogadható, s hit- és nézetrendszertől függetlenül érdekfeszítő. Már csak a tálalás miatt is. Itt ugyanis nem a szerelem kézzel fogható része a lényeg, hanem a lelki. Az, hogy ha megtaláljuk a másik felünket, minden más semmisé lesz: nem számít a tempó, a következmények, a józan ész és bizonyos erkölcsi kérdések sem. És ugyanígy nem számít a burok, vagy ebben az esetben a test sem. Egyszerűen csak szeretni szeretnénk. Így van ezzel Leeds is, aki egészen addig a pillanatig, míg nem találkozik Laylával, egy haldokló lelkű, fásult ember. Ám onnantól kezdve, hogy a lány belép az életébe, megtelik élettel: célt és lendületet kap, könnyen hoz meg sorsdöntő lépéseket, mi több, bele mer vágni abba, amit szeret. 
De mi van akkor, ha az inspiráció (jelen esetben Layla felszabadultsága) megszűnik, és az ember szép lassan ismét haldokolni kezd? Van az a pont, ahol tovább kell lépni, vagy a múlt oltárán kényszerűen feláldozható önnön boldogságunk? Bűn továbblépni és azt választani, ami valóban boldoggá tesz minket? Egyáltalán: a szerelem örökre szól? Vagy csak addig tart, míg benne vagyunk, és ha jön valaki új, elfelejtjük, milyen jónak is tartottuk korábban azzal a másikkal? Ez, valamint a létezés kérdése az, amit CoHo a történet során boncolgat.
A Layla tehát nem egy szokványos történet, de ha belevágsz, azt tanácsolom, tarts ki a végéig, még akkor is, ha utálsz mindenkit és idegileg kikészülsz. Megéri.

Szívből ajánlom minden CoHo-, illetve para-románc rajongónak. Colleen Hoover nem csak érzelmeket képes félelmetesen jól átadni, de atmoszféra teremtésben is remekel. Szóval, ha szeretnél egy lúdbőröztető, szívettépő, cseppet sem szokványos szerelmi történetet a kezedben tartani, akkor ne hagyd ki Layla történetét. Garantáltan fel fog rázni!


Pontszám: 5/5***
Kedvenc szereplő: Leeds, Willow
Kedvenc jelenet: Layla, Layla, Layla
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: -
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Colleen Hoovertől megszokhattuk már, hogy csodálatos férfi karakterekkel ajándékozza meg olvasóit, Leeds sem kivétel ez alól. Így hát mostani játékunk során a CoHo srácoké lesz a főszerep! Minden állomáson olvashattok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, ki mondhatta, és a teljes nevét (vezeték és keresztnév) beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“Ez a lány darabokra töri a lelkem ablakát, és bemászik rajta.”




Nézzetek be a többi állomásra is

09/23 Dreamworld
09/25 Sorok Között
09/27 Kelly és Lupi olvas
09/29 Veronika’s Reader Feeder
10/01 Fanni’s Library
10/03 Csak olvass!
10/05 Csak olvass! - Idézetek
10/07 Dreamworld - Borítók
10/09 Readinspo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése