2013. október 6., vasárnap

Abbi Glines - Ha az enyém lennél


A Maxim Kiadó gondozásában október 15-én megjelenik Abbi Glines Ha az enyém lennél című regénye, mely a Vincent fiúk sorozat első része. A Blogturné Klub nyolc bloggere egy blogturné keretein belül bemutatja Ash és a két Vincent fiú történetét.

Október 4-i kezdéssel minden nap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel találkozhattok, ha velünk tartotok.
Az izgalmas könyvbemutatáson túl nyereménykönyvekkel is gazdagodhattok. A blogturné keretében három könyvet sorsolunk ki. A nyereményjátékok részleteiről a poszt alján olvashattok!


Abbi Glines: Ha az enyém lennél 

Kiadó: Maxim
ISBN: 9789632613192
Oldalszám: 300 oldal
Fordító: Béresi Csilla

Fülszöveg:
Volt Beau-ban valami rossz, ami vonzott. Mi ütött belém? Miért akartam annyira vétkezni?” 
Ashton kezd belefáradni, hogy folyton a jó kislányt kell adnia; alkalmazkodni szülei és barátja, Sawyer Vincent elvárásaihoz. A fiú maga is a tökéletesség élő szobra, a gimnázium bálványozott élsportolója, minden lány álma. Ám amikor elmegy nyaralni a családjával, Ashton szeme megakad udvarlója unokafivérén, Beau-n. Nála szexisebb srácot életében nem látott, és bár a fiú, a kisváros rossz hírű fekete báránya, végzetesen vonzódik hozzá. Beau a testvéreként szereti Sawyert, ezért százszor is meggondolja, mielőtt nyitni merne a tabunak számító Ashton felé. Igyekszik is távol tartani magát tőle, noha kislánykora óta szereti. Mikor azonban Ashton fel akarja eleveníteni a gyerekkori barátságot Sawyer távollétében, Beau tudja, hogy nemet kellene mondania. Egyikük sem szeretne fájdalmat okozni Sawyernek, ám minél inkább igyekeznek kerülni egymást, annál hevesebb lesz a vonzalmuk. Aminek egyre nehezebb ellenállni…

Saját véleményem:
A történet egy hét évvel korábbi jelenettel indít, melyben megismerhetjük az akkor tízéves Vincent fiúk, Beau és Sawyer, valamint Ash igen szoros barátságát. Az utána következő fejezettel viszont a jelenbe ugrunk, amikor is már mindannyian felnőtt, érett tinédzserekké váltak. Az egyetlen dolog, ami az évek során megváltozott, az az, hogy Ashton összejött Sawyerrel, és így meglazult a Beau-hoz fűződő igen szoros barátsága. 
Ám egy napon, amikor Ash hazafelé tart autójával, megpillantja a nem teljesen józan Beau-t, barátnőjével, Nicole-lal. Lelkiismerete nem engedi, hogy elhajtson mellettük, így végül mind a kettejüket hazafurikázza, és ez idő alatt a fiú kérdőre vonja, hová tűnt a régi bajkeverő lány, aki mostanra maga lett a tökéletesség, jóság és engedelmesség. Egyikük sem sejti, hogy ezzel a rövid beszélgetéssel, milyen lavinát indítanak el....

Kezdésként leszögezném, hogy ez a könyv nagyon hűűűha! Már rögtön az elején elkapott, és magával ragadott. Az írónő olyan lendületesen és gördülékenyen fogalmaz, hogy egyik lap követi a másikat, egészen addig, míg azok el nem fogynak. Arra tehát mindenképp készüljetek fel, ha belevágtok a Vincent fiúk történetébe, akkor számotokra meg fog szűnni a külvilág, és képtelenek lesztek letenni a könyvet, míg be nem fejezitek. Na, de kezdjük az elejéről.
A hét évvel korábbi jelenet ugyan elég rövidke lett, de annál velősebb. Szinte minden megvan benne alapozva a jövőre nézve. Világossá válik az olvasó számára, hogy melyik fiú hogyan érez Ashton iránt, vagy éppen mik a szándékai.  És ez a későbbiekben is fontos szerepet játszik majd. 
A történetet két szemszögből követhetjük végig; hol Beau-n keresztül látjuk az eseményeket, hol Ashtonon.
Ash családja jómódban él, apja a helyi tiszteletes, és éppen ezért, el is várja lányától, hogy az mindig a Biblia útmutatásai szerint cselekedjen. Ám Ash valaha igazi kis csínytevő volt, Beau-val minden balhéban benne voltak, vízibombákkal dobálták a szomszédok kocsiját, megleckéztették a lány csúfolódó unokahúgát, vagy éppen rabul ejtették a postásfiút, és kékre színezték az újságjait. Csakhogy azok után, hogy Ash összejött Sawyerrel, a higgadt, megfontolt és mindig jó Vincent fiúval, elkezdett megváltozni. Szüntelenül csak a megfelelési vágy hajtotta, és egy idő után elvesztette valódi önmagát. Rácsok mögé zárta mindazt, ami valójában volt. Ez az ajtó egészen addig zárva is maradt, míg újra össze nem akadt Beau-val, a város fekete bárányával. 
Beau Vincent tökéletes ellentéte unokafivérének, Sawyernek. Nem veti meg az alkoholt, élvezi a lányok társaságát, a testiséget, csúnyán beszél, és, ha kihozzák a sodrából, akkor az ökle is eljár. Ami a szívén, az a száján típus. Vérbeli rosszfiú. De mindezek mellett egy roppant sebzett lélek. Sawyerrel ellentétben neki semmi sem adatott meg. Édesapját fiatalon elvesztette, anyja nem örvend túl jó hírnek a városban, és egy lepukkant lakókocsiban élnek, ráadásul az egyetlen dolgot, amit mindennél jobban akart, elvették tőle. Ashtont.

Miután Ash és Beau újra szóba elegyedik azután a bizonyos este után, fokozatosan (na jó, lólépésekkel) elkezdenek egymásra találni. A lány áthívja magához filmezni, de jóval idegesebb emiatt, mintha nem csak egy szimpla, gyerekkori barátság felmelegítéséről lenne szó. Nem véletlenül, ugyanis annak ellenére, hogy az ő párja Sawyer - aki mindez idő alatt nyaralni van a családjával -, titkon mindig is Beau vonzotta. 

A kémia már a legelső pillanattól kezdve megvan köztük, csak úgy sistereg a levegő, ha egy légtérbe kerülnek, és hála az égnek az írónő sem húzta az időt, hanem egy tragédiának köszönhetően megadta a végső lökést számukra. Ezáltal néhány igazán túlfűtött jelenet részesei lehetünk, melyek iszonyatosan jól sikerültek. Érezni lehet a vágyat (lelki és testi értelemben is), a szenvedélyt és azt, hogy tényleg szükségük van a másikra, és nem csupán a hormonjaik irányítják őket, hanem a szívük is. Arra viszont számítsatok, hogy eleinte van benne testiség, nem is kevés, és nem csak érintőlegesen, hanem részletesen.

Egyébként igazán úttörő történet, mert a szereplők kora alapján a Young Adult műfajba tartozna, de az erotikus részek, és az önmagukra való találás miatt sokkal inkább a New Adult kategóriába sorolható. 
Cselekmény szempontjából viszont ne számítsatok nagy akciókra, mert itt sokkal fontosabbak az érzelmek, a szerelem, barátság, család, valamint a saját énünk megtalálása. Egyszóval az emberi érzelmeken van a hangsúly.
Kifejezetten tetszett, ahogyan Beau szavai és cselekedetei szép lassan előcsalogatták az igazi Ash-t, szerettem az ugratásait, amikor direkt bosszantotta a lányt, tudva, hogy így elveszti az önkontrollját és kitör. Ráadásul Beau mindvégig pasi maradt. Hiába volt fülig belezúgva Ashbe, mégsem csapott át egy nyálas, rózsaszínfelhők között úszkáló hősszerelmesbe. Viszont Ash nekem kicsit ellentmondásosra sikeredett. Annak ellenére, hogy elkezdte levetkőzni az évek során felvett álarcait, és újra az a talpraesett csajszi akart lenni, nagyon sokszor egy törékeny kislánynak tűnt. Persze megértem, hogy a tragédia sokkolta, és, hogy két tűz közé került, de nekem karakteridegen volt, hogy majdnem minden bajosabb szituációban sírni akart. Egyszerűen a többi cselekedete alapján, ez nem rá vallott. 
És, ha már karakterek, akkor nálam nem sikerült Sawyernek belopnia magát a szívembe. Lehet, hogy a későbbiekben ez majd megváltozik, de most számomra túl merev és önző volt. Csak magára gondolt, és rengetegszer olyan lehetetlenül és gusztustalanul viselkedett, hogy nem tudtam sajnálni. Átverték, elárulták, igen, de, mint ahogy egyszer be is vallja, ő rontotta el a legelején, évekkel korábban.
Pluszpont a helyszínért. Imádom a déli megyékben játszódó történeteket, főleg, ha az írónak sikerül átadnia azt a hangulatot, ami az ilyen városkákra jellemző, és itt sikerült. Az autóktól kezdve, a szalmabálákon át a füstös bárig, minden rendben volt. Az emberek viselkedése, hogy szinte semmi nem marad titokban egy ilyen kis létszámú városban, de még a hétvégi mezei bulik is. Imádtam!
 
Mindenkinek ajánlom, aki imádja a rosszfiúkat, szereti a vidéki hangulatot, és valami igazán perzselőre vágyik! Fiatalos, lendületes és szívszorongató. 2013 őszének egyik legfantasztikusabb újdonsága.

Pontszám: 5/5*
Kedvenc szereplő: Beau
Kedvenc jelenet: ravatalozás, tengerpart
Negatívum: Ashton sírás közeli állapotai
Borító: 5/5




Könyvelőzetes






Nyereményjáték


1) Töltsd ki a Rafflecopter dobozt és lájkold a kért oldalakat
2) Keressétek minden nap a blogturnéban részt vevő blogok posztjaiban az elrejtett ABBI GLINES logókat. Az utolsó Rafflecopter mezőbe pedig azt írjátok bele, hogy összesen mennyi logót rejtettünk el. (a bannerben szereplő logó BELESZÁMÍT a játékba).



Nézzetek be a turné többi állomására


10/04 Nem harap a...
10/05 Deszy könyvajánlója
10/06 Dreamworld
10/07 Angelika blogja
10/08 Szilvamag olvas  
10/09 MFKata gondolatai
10/10 Kristina blogja
10/11 Kelly Lupi olvas

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése