2014. április 19., szombat

Jamie McGuire - Gyönyörű esküvő


A Maxim Kiadó jóvoltából a Könyvfesztiválon megjelenik Jamie McGuire Gyönyörű esküvő című novellája, a nagysikerű Gyönyörű sorscsapás sorozat kiegészítőkötete. Ennek örömére a Blogturné Klub hét bloggere egy blogturné keretein belül meghív benneteket Travis és Abby cseppet sem szokványos esküvőjére!

2014. április 18-tól mindennap egy-egy blogger teszi közzé a véleményét a könyvről, illetve rengeteg, a történethez kapcsolódó érdekességgel is találkozhattok majd, ha velünk tartotok.
Érdemes követni a turnét, ugyanis nem csak plusz információkat tudhattok meg a könyvről és szereplőiről, de ahogyan az lenni szokott, nyerhettek is!


Jamie McGuire: Gyönyörű esküvő

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632614557
Oldalszám: 160 oldal
Fordító: Szűr-Szabó Katalin

Fülszöveg:
TUDJÁTOK, HOGY ABBY ABERNATHY VÁRATLANUL MRS. MADDOX LETT. DE MI HÚZÓDIK MEG A NAGY ESEMÉNY HÁTTERÉBEN? Miért kérte meg Abby Travis kezét? Milyen titkokat osztott meg egymással Abby és Travis a szertartás előtt? Hol töltötték a nászéjszakájukat? Ki tudott még az eseményről… és miért nem árulta el senkinek? Abby és Travis szökése körül mindent a legnagyobb titok övezett… egészen mostanáig. A Gyönyörű sorscsapás és a Veszedelmes sorscsapás rajongói minden kérdésükre választ kapnak az esküvő (és a nászéjszaka!) viharos történetében, és mint a nagyszerű történetek esetében, erre is érdemes volt várni!

Saját véleményem:
Miután Travis és Abby megmenekül, Abby képtelen kiverni fejéből azt a gondolatot, hogy a tűzeset miatt Travis lehet az egyik, akit felelősségre von a rendőrség, s akár még le is tartóztathatják.
Elhatározza, hogy kerüljön bármibe, megmenti a fiút, ezért kitalálja, hogy még aznap este utazzanak el Las Vegasba, és házasodjanak össze. Travis mit sem sejtve Abby valódi indokairól, örömmel beleegyezik.
Vegasba érve mind a kettejüknek szembe kell nézniük a saját démonaikkal. Travist folyamatos rémképek gyötrik, pontosan tudja, hogy az ő hibája is az, ami történt. Ugyanakkor boldog, hogy végre elveheti szerelmét.
Eközben Abby azon vívódik, helyes-e, amit tenni készül, és ha mindez nem úgy történt volna, ahogy, akkor is hozzáment volna ilyen fiatalos Travishez?

"Az életben bekövetkező tragédiák néha megváltoztatnak minket, de bizonyos dolgok sosem változnak."
 
A Gyönyörű sorscsapás szerelem volt első olvasásra. Tetszett, hogy Travis és Abby kapcsolata annyira intenzív, és hogy mindent ezer fokon élnek meg, miközben megmaradnak a realitás talaján. Ebből kifolyólag simán el tudtam képzelni róluk, hogy bármikor szembejöhetnek velem az utcán.
A befutott regényekhez készült kiegészítő novellák esetében mindig nagy a rizikófaktor, hogy tudja-e hozni azt a szintet, amit hosszabb társai. Egy novella esetében nagyon jól kell takarékoskodnia az írónak a terjedelem szűkebbre szabottsága miatt. Éppen ezért bennem volt a félsz, hogy Jamie-nek sikerül-e egy hasonlóan szórakoztató, megindító történetet összehoznia. Szerencsére a félelmem alaptalannak bizonyult.
A Gyönyörű esküvő mindazon érzéseket előcsalogatja az olvasóból, amiket elődjei. A szereplők kapcsolata ugyanolyan mély és intenzív, a sztori pedig érdekfeszítő.

"Egy Maddox fiú a tűréshatárig feszíti az embernél a húrt, de ha nem tágítunk, a világ végéig velünk marad."

Travisbe nem tudom, hányszor lehet még újra és újra beleszeretni, de nekem itt is sikerült legalább kétszer belezúgnom.
Jamie váltott szemszöggel dolgozott, így ismét betekintést nyerhetünk Travis fejébe. Megismerhetjük, miken megy át, hogyan éli meg a verekedés utáni tüzet, és az ő vállát is nyomó terhet; valamint mind közül a legfontosabbat: hogy Galamb végre hivatalosan és örökre az övé lesz, mint Mrs. Maddox.
Annak dacára, hogy Travis a föld felett szárnyal a boldogságtól, továbbra is önmaga marad, nem megy át papucsba, és nem csöpög a cukortól. Travis rajongóként (itt szeretném jelezni: Travis, ha megkéred a kezem, én is igent mondok) számomra kifejezetten érdekes volt látni, hogyan készül egy Maddox fiú az esküvőjére, vagy éppen miként szervezi azt meg.
Ami Abby-t illeti, vele mindig is volt egy-két apróbb gondom, attól függetlenül, hogy kedvelem őt. Az egyetlen negatívum, amit felfedeztem, az most is hozzá kapcsolódik.
Az egész sztori szép, vicces, megható, amolyan vérbeli esküvős, mégis van valami, ami belerondít a képbe. Naivan azt hittem, hogy ez, a novella valamely pontján terítékre kerül és nem marad rejtve. Noha tudom, milyen következményei le(he)ttek volna, de akkor is, ez a titok tüske maradt a szememben.

"Az idő egy röpke pillanata és egy tollvonás az egész, amire szükség van, hogy törvényesen összekössük két ember életét, de életre szóló szerelemre, elkötelezettségre, megbocsátásra és kompromisszumra van szükség, hogy a házasság tartós és örök legyen."

A rendes regények után azt hihetnénk, ez a kötet már nem sok újat tud mutatni. Ám ez cseppet sem igaz. Az esküvő előtt és után is van élet, ami bőven tartogat meglepetéseket. Nevetés, könnyek, perzselő szenvedély - ez mind garantált. Travis és Galamb között sistereg a levegő. És a nászéjszaka! Te jó ég!
Mit tartogat még a Gyönyörű esküvő? Izgalmakkal teli, csodálatos helyszíneket. Vicces szituációkat, őrült barátokat és családtagokat. Egyszóval, aki olvasta és szerette a Gyönyörű sorscsapást és/vagy a Veszedelmes sorscsapást, az semmiképp ne hagyja ki! Garantáltan imádni fogja.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Travis, Trenton, America
Kedvenc jelenet: tetoválás készítés, Trenton "produkciója"
Negatívum: a titok
Borító: 5/5




Meghívó






Nyereményjáték


Minden esküvőnél szüksége van a menyasszonynak néhány esküvői kellékre. Hogy pontosan mikre? Nos, azt nektek kell kitalálnotok a blogokon elrejtett képek, valamint a kiemelt betűk segítségével. Ha megvan, akkor nincs más dolgotok, mint beírni az alábbi rafflecopter dobozba megfejtést. Így máris nagyszerű esélyekkel indulhattok a sorsoláson, melynek fődíja 1 példány a Maxim Kiadó által felajánlott 3 darab Gyönyörű esküvő c. novellából.
(A postázás csak Magyarország területén érvényes!)




Nézzetek be a többi állomásra is

04/18 MFKata gondolatai - Las Vegas-i esküvők
04/19 Dreamworld - Esküvői meghívó
04/20 Deszy könyvajánlója - Mrs. Maddox novella
04/21 Angelika blogja - Idézetek
04/22 Kristina blogja - Playlist
04/23 Insane Life - Dreamcast
04/24 Kelly & Lupi olvas - Jamie üzenete a magyar olvasóknak

1 megjegyzés:

  1. Ha kitöltöttem a nyeremény játékot akkor automatikusan részt veszek benne vagy valahova el kell küldeni ?
    A másik kérdésem helyesírási hiba számít?
    Előre is köszi

    VálaszTörlés