2014. június 3., kedd

Abbi Glines - Ha esélyt adnál

Könyvhétre jelenik meg a Maxim Kiadó Dream válogatás sorozatában a Vincent fiúk sorozat második része, Ha esélyt adnál címmel. Ebben a részben Sawyer kerül a középpontba. Összetört szívét vajon be tudja-e gyógyítani egy új szerelem? 
Kövesd végig a turnét, és mi esélyt adunk neked a nyereményjátékunkban, hogy megnyerd a 3 példány egyikét.


Abbi Glines: Ha esélyt adnál

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632614748
Oldalszám: 304 oldal
Fordító: Bozai Ágota

Fülszöveg:
Féktelen szerelmi történet; gyógyír azoknak, akiknek a Ha az enyém lennél olvasása összetörte a szívét… Egyáltalán nem könnyű őrülten magunkba bolondítani egy fiút. Mármint, hogy a fiú őrüljön meg a szerelemtől. Különösen akkor nehéz ez, ha az érintett fiú emberemlékezet óta az unokanővérünkbe szerelmes. Ami laza szórakozásnak tűnt, a csábítás játékává válik. Sawyer és Lana szándékai talán eltérőek, de ugyanolyan hévvel vonzódnak egymáshoz… Sawyer egy fájó szakításból próbál kilábalni. Három évig járt együtt Ashtonnal, gyerekkori szerelmével, akiről kiderült, hogy mindvégig Beau-t, Sawyer testvérét szerette. Lana Ashton unokatestvére, és azért érkezett, hogy vele töltse a nyarat, és nem utolsósorban meghódítsa Sawyert, akit gyermekkoruk óta szeret.

Saját véleményem:
Lana, Ash és Sawyer szakítása után elhatározza, hogy végre meghódítja a srácot, hisz már oly' régóta szerelmes belé. Megfesteti haját, merészebb ruhatárra vált, és Grove-ba igyekszik, hogy keresztszüleinél töltse a nyarat. 
Sawyer képtelen kiheverni az Ashtonnal való szakítását, főleg  hogy a lány és Beau még az ő jelenlétében sem fogják vissza magukat, úgy nyalják-falják egymást, mintha kettesben lennének. Nincs ez másképp azon a mezei bulin sem, amire Sawyer a hat hónappal korábban történtek óta először látogat el. 
Miután a két Vincent fiú kis híján összeverekszik, Sawyer két barátjával elhagyja a várost, és Wingsbe hajt, ahol véletlenül összefut Ash unokatestvérével, Lanával. 
A srác meglepődve konstatálja, hogy az átlagos Lanából egy igazi szépség vált, olyasfajta, aki igencsak megmozgatja fantáziáját. Nem mellesleg pedig tökéletes eszközül szolgálhatna céljai elérésében. Ám a kezdeti könnyed kis flörtölések nagyon hamar perzselő, cseppet sem ártatlan játékká fajulnak. Kérdés, hogy Sawyer valaha túl tud-e lépni Ashtonon, vagy történjék bármi, számára mindig ő lesz az első?

"Amikor veled vagyok, teljes a világom. Amikor megérintelek, értem az élet értelmét. (...) A tiéd vagyok."

Ha az első rész olvasásánál azt hittétek, hogy Beau a legszexibb, legdögösebb Vincent fiú, akkor tévedtetek. Az eddig visszafogott, józan életű, mindenkivel kedves és udvarias Sawyer bőven túltesz rajta. Erkölcsösségét hátrahagyva olyan főszereplővé válik, akitől bizony sisteregnek a lapok, és azok is egészen biztosan megszeretik, akiknek eddig nem állt túl közel a szívükhöz. *Magára mutogat élőpélda gyanánt.*
Az első rész óta hat hónap telt el. Ezalatt az idő alatt Ash és Beau kapcsolata ezer fokra kapcsol, s nem törődve azzal, hol vannak, mekkora a közönségük, élvezik egymás társaságát, a nyarat, és azt, hogy hamarosan együtt mehetnek főiskolára. 
Ezzel szemben Sawyer igyekszik megemészteni a szakítást, ám ez nem megy könnyen; képtelen kiverni fejéből Ashtont. Éppen ezért lemond álmai fősulijáról, és inkább egy másikat választ, ahol nem kell a gerlepár turbékolását néznie.
S ez még közel sem minden, ugyanis Ashék tette láthatóan és érezhetően rányomta bélyegét a fiúk-, valamint hármójuk kapcsolatára. Beau és Sawyer pillanatok alatt képes egymásnak feszülni. 
Beau foggal-körömmel védi szerelmét, azonnal ugrik, ha megsértik a lányt, ráadásul rettentően féltékeny. És tudjuk, hogy mennyire hirtelen természetű tud lenni. Azonban az esetek 90 százalékában nincs igaza. Sokkal hevesebben reagál, mint kellene. Arról nem is beszélve, hogy neki és Ashnek kéne legkevésbé ugrálnia azok után, amit Sawyerrel tettek. Komolyan nem hittem, hogy ez fogom mondani, de Beau rettentően irritált. Legszívesebben képen vágtam volna, hogy térjen már észhez és állítsa le magát.  
Ashton sem különb, tettei nem mindig érthetőek. Ha  valami olyan történik, egyből Sawyerhez fut, tőle kér segítséget, vigaszt, nem törődve azzal, hogy a srác ettől újra bizakodni kezd. Vagy legalábbis, hogy még inkább nehezére esik túllépni rajta.
Lanával viszont megérkezik az üdeség. A lány jelenléte egyfajta változást jelent. Általa megismerhetjük, milyen is az, ha Sawyer felenged, és szabadjára engedi közel sem ártatlan vágyait. 
Lana mellett rá sem lehet ismerni. Tüzes és vad lesz. Olyan szintekig jutnak el minden kötöttség nélkül, ameddig Ashtonnal azelőtt soha; testi vágyait immár nem nyomja el. Ám ugyanez érvényes Lanára is. A szende, félénk, jókislány többé-kevésbé eltűnik, s a helyébe egy elszánt, talpraesett, öntudatos csajszi költözik, aki mindent megmozgat álmai elérése reményében. 
Amikor Lana és Sawyer együtt van, legyen szó 18 karikás jelenetről, vagy ártatlan beszélgetésről, a levegő érezhetően vibrálni kezd, és a hőmérő higanyszála is nagyot ugrik. Aranyosak együtt. Találnak. 
De mint ahogyan azt már megszokhattuk, Abbi Glines történetei nem csupán szenvedélyből állnak. A karakterek általában valamiféle problémával küzdenek, és ez most sincs másképp. Lana múltja és jelene bizony tartogat fájdalmas dolgokat.
Lana világéletében az örök második volt, fiúk és család tekintetében is. Apja elhagyta őket egy fiatalabb nő kedvéért, jelenleg közelgő esküvőjére készül, és közben fokozatosan tűnik el lánya életéből, vagy tol ki vele, nem törődve annak érzéseivel. A sok keserűség és fájdalom ellenére, Lana soha senkinek nem beszél arról, miken megy keresztül. Egyedül próbál megbirkózni gondjaival, miközben azon munkálkodik, hogy végre első lehessen valakinek az életében. 
Összegezve azt mondanám, hogy ez a kötet bizonyos tekintetben jobb volt az első résznél. Igaz, hogy kevésbé volt eseménydús, de valahogy mégis intenzívebb és olvasó közelibb volt. A sátrazást például egyenesen imádtam! És a karakterek is nagyon szerethetőek voltak. 
Ami pedig a végét illeti, úgy gondolom, méltó lezárása a két kötetnek. Nem mellesleg Beau is ugyanolyan szerethető lesz, mint amilyen azelőtt volt. De nem akarok spoilerezni, így csak annyit mondok, hogy hidegrázós és megható.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Lana, Sawyer, Ethan
Kedvenc jelenet: sátrazás
Negatívum: Beau papolásai
Borító: 5/5




Borítók


felső sor: 1. spanyol, 4. olasz
alsó sor: 1. holland, 2. német





Nyereményjáték


Sawyer Vincent kedveli a sportokat. Kíváncsiak vagyunk, mit gondolsz, vajon melyik sportot űzi együtt Lana-val? Írd be a tippedet a rafflecopter doboz megfelelő sorába! 
Most is 3 példányt sorsolunk ki, de vigyázz, ha nem írsz be semmit, nem nyerhetsz!
(A Maxim Kiadó kizárólag magyarországi címre postáz, ezt vedd figyelembe!)




Nézzetek be a többi állomásra is


06/01 Angelika blogja - Playlist
06/03 Dreamworld - Borítók
06/05 CBooks
06/07 Deszy könyvajánlója
06/09 Kristina blogja - A regény helyszínei
06/11 Nem harap a...
06/13 MFKata gondolatai - Idézetek
06/15 Kelly Lupi olvas - Dreamcast

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése