2016. október 12., szerda

Jamie McGuire & Teresa Mummert - Édes semmiség



Jamie McGuire már igazán a Blogturné Klub szívéhez nőtt az évek során, így nem volt kérdés, hogy az Édes semmiség sem hiányozhat a palettánkról!
A Maxim Kiadó könyvével ezúttal négy turnétag indult négy állomásos turnéra, hogy mi is megtudjuk, pontosan mi is történt Averyvel és Josh-sal.
Ha Te is velünk tartasz, a beszámolókon kívül a könyv egy példányával is gazdagabb lehetsz.


Jamie McGuire & Teresa Mummert: Édes semmiség

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632617664
Oldalszám: 360 oldal
Fordító: Beck Anita

Fülszöveg:
Avery és Josh egy közösen átélt tragikus baleset után egymásba szeret. Együttlétüket a múlt árnyai fenyegetik, de szerelmüket ez sem szabhat gátat, viszont amikor kiderül, hogy mindez csak álom volt, erősen kell harcolniuk, hogy valósággá váltsák...

Saját véleményem:
Éreztétek már úgy, hogy egy regény egyszerre sok és kevés? Az Édes semmiség számomra pont ilyen élmény volt. Mindazonáltal nem könnyű beszélni róla.
Sokat gondolkoztam azon, mit és legfőképpen hogyan is írhatnék róla, de még mindig nem tudom. Nem tudom, mert ott zümmög bennem az utolsó 10%, ami az első kilencvenet új megvilágításba helyezi. Ebből kifolyólag bármi, amit mondok, mondhatok, csak féligazság. Ám minthogy a csattanókat nem lőhetem le, mégis kénytelen vagyok arra szorítkozni.

Az Édes semmiség javarészt átlagos romantikus, párkapcsolatközpontú regény, mely két nehézsorsú fiatal egymásratalálását mutatja be. Amitől más, mint a többi ehhez hasonló sztori, és ami tulajdonképpen az egyik nagy előnye is, az az, hogy nem engedi el a páros kezét a boldog egymásratalálás után, hanem végigkíséri őket a Happy End utáni hullámhegyek, -völgyek tengerén.
Avery és Josh egy közös baleset miatt keveredik közelebbi kapcsolatba, melyben a sérült sörgősségis nővért, az egyéjszakás kalandok Tangakirálya menti meg. S noha a lány tisztában van a mentős srác nővérke-döngetős múltjával, mégis enged neki, randizni kezd vele.
Valószínűleg nem lövök le nagy poént azzal, ha elárulom, mind a ketten beleszeretnek a másikba; Avery félreteszi negatív gondolatait a mentősről, míg a Tangakirály megszelidülve lehorgonyoz mellette.

Alapvetően nyugodtan kijelenthetjük a szerzőpáros igen klisés elemekkel operált. Persze önmagában ezzel nincs gond, attól hogy valami klisés, még lehet jó. Engem azonban nem sikerült megnyerniük. Legalábbis nem teljesen.
Hiába szerettem Avery és Josh románcának alakulását, sokszor túl gyorsnak, irreálisnak éreztem. Amikor végre összehoztak egy-egy cuki randit, és beindult valami érdekes párbeszéd vagy esemény, vége lett a fejezetnek és a váltásban már totál más zajlott.
És itt jön képbe a bejegyzésem nyitánya. Ekkora terjedelemhez képest túl sok volt a történés, túl gyorsan és sterilen követték egymást a randik-hétköznapi teendők, majd később ugyanilyen hirtelenséggel éltük át a fontosabb kapcsolati lépcsőfokokat.
Félre ne értsetek, nem rossz ez, csupán nem átütő. Egyszerű egyszer fent, egyszer lent típusú romantikus sztori, amit a főszereplők munkahelyei és barátai színesítenek meg. Na, meg a szerzőpáros stílusa.
Mind Jamie, mind Teresa remek narrátor, olvasmányos a stílusuk. Ráadásul baromi egyformák - nem a narrált karaktereik hangja, hanem a szerzői szintjük. Jó néhány fejezeten át merengtem azon, vajon Avery-t  vagy Josh-t keltette-e életre Jamie, de nem tudtam rájönni, mind a kettőben éreztem a hangját. Nem véletlenül! Ugyan Avery-t Jamie, Josh-t pedig Teresa narrálta, mind a ketten bele-beleírtak a másik fejezeteibe.
Ezzel együtt töredelmesen bevallom, a hirtelen pálfordulásával, papucsságával együtt is jobban szerettem a Josh fejezeteket.

Ami pedig az utolsó 10%-ot illeti, az őrjítő és brilliáns is egyben. Hihetetlen, micsoda csavarokat vitt bele ez a két nő! Még a csavar csavarjának is csavarja van! Megjegyzem, ennek következtében sikerült is elvesztenem a fonalat, úgyhogy most itt állok értetlenül, nem tudva, mi is történt, minthogy Teresáék "elfelejtették" befejezni könyvüket.
Mindent egybevetve, az Édes semmiség egy csipetnyi csodával fűszerezett hagyományos romantikus sztori, mely nem csupán az ismerkedést mutatja be, hanem végigkíséri olvasóját a boldog végkifejletet követő keserédes állapoton. 


Pontszám: 5/3,5
Kedvenc szereplő: Deb, Josh
Kedvenc jelenet: roncstelepes és karácsonyfás randi
Negatívum: a befejezetlenség, és a gyors, daráló lépték
Borító: 5/5 (Nirvana 2.0)




Nyereményjáték


A főszereplőnk munkája minket is megihletett, mert nem tagadjuk: imádjuk a kórházas sztorikat!
Mostani játékunkban nincs más dolgotok, mint a jelenetfotók alapján kitalálni, melyik kórházas sorozatokra gondoltunk.
Minden állomáson egy kép, minden állomáson egy helyes megoldás, a végén pedig összesen 3 nyertes egy-egy saját Édes semmiség példánnyal. Ugye jó üzlet?
Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.






Nézzetek be a többi állomásra is

10/06 Szembetűnő
10/08 CBooks
10/10 Deszy könyvajánlója
10/12 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése