2017. június 6., kedd

Abbi Glines - A jövőm



Befejező részéhez ért az Existence sorozat! A Maxim Könyvkiadó a Könyvhétre jelenteti meg Abbi Glines: A jövőm című könyvét, mellyel teljes lesz Pagan és Dank története. Ha kíváncsi vagy a befejezésre, tarts a Blogturnés bloggerekkel, így megnyerheted a kiadó által felajánlott három nyereménykönyv egyikét.


Abbi Glines: A jövőm

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789632617718
Oldalszám: 264 oldal
Fordító: Komáromy Zsófia

Fülszöveg:
Dank ​vajon magába tudja bolondítani a lányt… újra?
Amikor Pagan Moore bebizonyította, hogy méltó a Halál szerelmére, esélyt kaptak arra, hogy együtt maradjanak, ha teljesítenek egy próbatételt.
Azonban azt senki sem ígérte meg Danknek, hogy a lány továbbra is akarni fogja őt…
Amikor egy lélek megteremtetik, annak párja is megszületik. Ezek a lelkek pedig minden életükben egymásra találnak. Beteljesítik egymás sorsát. Pagan számára ilyen lélek a voodoo király. Eljött hát az idő, hogy a lány eldöntse, mire vágyik jobban: együtt lenni a Halállal az örökkévalóságig, vagy amellett a lélek mellett maradni, akit neki teremtettek.
Dank sosem gondolta, hogy aggódnia kellene a választás miatt. Tudta, hova húz a lány szíve. Azonban rá kellett jönnie, hogy semmi sem biztos, miután a lánynak törölték az emlékeiből minden csókjukat, érintésüket, minden közösen eltöltött pillanatukat. Így hát újra el kell nyernie Pagan szerelmét, és bebizonyítania a lány lelkének, hogy pontosan ő az, akihez tartozik.
Mindezzel nem is lenne gond, ha Pagan lelki társa nem állna az útjában.

Saját véleményem:
Az Existence trilógia sosem tartozott a kedvenceim közé, mégis tök jól elvoltam vele; A jövőm esetében pedig az utolsó köteteket övező kíváncsiság is munkált bennem. Ám amikor elérkeztem a második oldalra, azt hittem, megtaposom és kidobom a könyvet, majd a fejemet falba ütögetve a "Mi a sípjel ez?" "Szórakozol velem, Abbi?" "Mondja valaki, hogy ez nem igaz!" mondatokat ismételgetve, zokogásban török ki.
Gondolom, mindannyian társasjátékoztatok már, és előfordult, hogy közel a célhoz, olyan mezőre léptetek, ami egészen a startig repített vissza. Amennyiben igen a válaszotok, úgy el tudjátok képzelni, miért is éreztem azt, amit, amikor kiderült, hogy Isten elveszi Pagan összes emlékét, Danknek pedig 1) újra meg kell hódítania, miközben 2) megküzd a lány lelkitársával (a sráccal, az első kötetből).
Sok, cseppet sem nőies, sípjel gondolattal a fejemben, egy fáradt sóhaj kíséretében, felvértezve magam megannyi szappanoperás, unásig ismételt, sablonos drámára, belevágtam. És tudjátok mit? Engem lepett meg legjobban, hogy nem csak kikerültük az imént felsorolt borzalmakat, de ráadásul még ez a kötet lett a trilógia legjobbja is. Meglepő fordulat, ugye?
     
Ami a történetet illeti, teljes egészében Pagan és Dank kötelékére fókuszál, és ahogyan azt Abbi Glines ki is jelenti, a Dank rajongóknak íródott. Ennek szellemében pedig olyan, mint egy regénnyi hosszúságúra nyújtott finálé, különösebb bonyodalmak nélkül. Még az utolsó csata is, amit a párosnak meg kell vívnia, jutalomjáték mind nekik, mind nekünk. Általuk újraélhetjük szerelmüket, az udvarlást, az elsöprő vágyat, amit egymás iránt éreznek; egyszóval minden olyasmit, amiért szeretjük őket. Esélyt kapnak arra, hogy zavaró, természetfeletti tényezők nélkül, ismételten megalapozhassák boldogságukat. (Khm... nyakamat rá, hogy Abbi nagy Delena rajongó.)
Akár hiszitek, akár nem, működik a dolog. Sőt! Szerintem kifejezetten jót tesz a sztorinak, hogy Dank végre lehetőséget kap bizonyítani, és minden fény ráirányul. Most végre meg kell dolgoznia azért, hogy elnyerje Pagan szívét-lelkét. Ehhez pedig tök jól idomul az, hogy a lány bár első perctől vonzódik hozzá, mégsem adja könnyen magát, és a rózsaszín felhők közepette is képes racionális maradni. És pontosan ez az, ami miatt működik a dolog, emiatt nem zavaró a bekavarni hivatott lelkitárs, aki maximum annyira zavarja meg párosunkat, mint a vizet, a rászálló szúnyog. (Itt szeretném megjegyezni, szerintem Abbi hatalmas ziccert hagyott ki azzal, hogy a Jay-Leif vonalon nem játszott meg valamit, amit én egyébként nagyon vártam.)

A történetnek továbbra is akadnak hibái (pl. még mindig nem értem, Danknek honnan van ennyi szabadideje), ám közel sem annyi, mint régen, ráadásul ezek az apróságok könnyen eltörpülnek az ezerrel teperő halál, az édes vagy éppen heves randizások, és a mókás mellékszereplők mellett. Végre a nem százas Gee is újra sziporkázhat (apropó, szeretnék egy spin-offot vele!), és a háttérben formálódó Miranda-Nathan kapcsolat is aranyos.
Mindent egybevetve tehát úgy gondolom, aki eddig kitartott, kedvelte a sorozatot, az a fináléban sem fog csalódni. Méltó, szép, ötletes csavarral ellátott, 264 oldal hosszúsági búcsút fog kapni kitartásáért.


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Gee, Dank
Kedvenc jelenet: Gee minden pillanata, Dank dalai
Negatívum: egy icipici valódi bonyodalmat nem bántam volna
Borító: 5/4
Sorozat: Existence trilógia 3. része 
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Más könyvekben is megjelenik a Halál, mint karakter. Egy-egy idézetet találtok minden állomáson, ami alapján ki kell derítenetek a könyv címét! Google-t, Molyt használni szabad!
Kérjük a rafflecopter doboz megfelelő sorába írjátok be a megfejtéseket!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az általunk megküldött értesítő e-mailre. Sok szerencsét!


– Ő kaszás.
– Micsoda? – Biztos, hogy rosszul hallottam. – Ugye nem azt mondtad, hogy Tod a Kaszás?
Nash lassan ingatta a fejét, és én kifújtam a levegőt megkönnyebbülésemben. Egy dolog, hogy lúdvércek léteznek – mi még segíthetünk is az embereknek –, de arra nem álltam készen, hogy a Halál két lábon járó, beszélő megtestesülésével nézzek szembe. Még kevésbé arra, hogy kérdéseket tegyek fel neki.
– Ő nem a Kaszás – felelte Nash fürkésző pillantást vetve rám. – Csak egy kaszás. Egy a több ezerből. Ez is csak egy szakma.
– Csak egy szakma? A halál csak egy szakma! Várj egy kicsit…




Nézzetek be a többi állomásra is

06/01 Kelly és Lupi olvas
06/03 Sorok között
06/05 Dreamworld
06/07 Deszy könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése