2017. június 4., vasárnap

Colleen Hoover & Tarryn Fisher - Never Never 2.



A Könyvmolyképző jóvoltából hazánkban is megjelenik Colleen Hoover és Tarryn Fisher sorozatának második kötete, a Soha, de soha 2.. Ennek örömére a Blogturné Klub hat bloggere ismételten elmerül Silas és Charlie rejtélyekkel tarkított történetében, mely az előző résznél is több izgalmat kínál.
Tartsatok velünk, ismerjétek meg a regényt, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott három nyereménypéldány egyikét.


Colleen Hoover & Tarryn Fisher: Never Never 2.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634571186
Oldalszám: 120 oldal
Fordító: Matyola Melinda

Fülszöveg:
Soha ne hagyd abba! Soha ne felejts!
Silas versenyt fut az idővel, ahogy egyre több igazságra derül fény, miközben más szálak összekuszálódni látszanak. Ráadásul most már magasabb a tét, ahogy Silas kezéből egyre inkább kicsúszik az irányítás, és mások kezdik gyanúsnak találni a viselkedését. Charlie bajban van, így hát neki kell áthidalnia a szakadékot a múltjuk és a jelenük között. Mert valahol a „szeretlek”-ek meg a „soha, de sohá”-k között ott rejtőzik az igazság, amiről egyelőre elképzelésük sincs, mégis meg kell találniuk.

Saját véleményem:
Az első rész idegtépő függővége után majd' megvesztem, hogy kezemben tarthassam a folytatást. Silas és Charlie története ugyanis éppen akkor ért véget, amikor kiderült, hogy az emlékeik 48 óra elteltével újra és újra törlődnek, és hát naná, hogy pont az utolsó oldalakra telt le az a bizonyos két nap. Ám ha mindez önmagában nem késztetett volna arra, hogy felkeressem a szerzőpárost és..., beledobtak még egy brutális csavart is, nevezetesen Charlie eltűnését.
Ennek szellemében a második novella percre pontosan onnan veszi fel a fonalat, ahol az előző félbemaradt. Silas az autójában ülve ismételten szembesül amnéziájával, amit a mellette heverő levelek csak méginkább összekuszálnak, hiszen meg kell keresnie a számára totálisan ismeretlen Charlie-t.

A cselekmény középpontjába ezúttal a lány eltűnése kerül, minden eköré összpontosul. Silasnak nyomról nyomra haladva kell a lehető legrövidebb időn belül képbe kerülnie korábbi életével-felfedezéseikkel, és egy olyan személyt kutatnia, akiről még azt sem tudja, hogyan is néz ki.
Szegénynek tehát nincs egyszerű dolga; illetőleg az idővel való versenyfutás sem segít rajta, de épp emiatt válik feszítetté, izgalmassá a könyv. Rengeteget lendít rajta, a nyomozás miatt pedig az ismétlődő alap is remekül működik - ahelyett, hogy az önismétlés unalmassá válna, újabb szintre lép, fokozva a téteket.
Ami magát a kutatást illeti, talán nem is kell mondanom, agyafúrt szerzőpárosunk mennyire zseniálisan terelgeti mind a szereplőket, mind minket, olvasókat. Nyomról-nyomra egyre több minden derül ki Silasék múltjáról, miközben természetesen Charlie megtalálásához is egyre közelebb juthatunk. De nem ez a legérdekesebb benne, hanem az egész szituáció hangulata. Pont olyan, mint a helyszín (New Orleans), ahol játszódik. Borongós, esetenként félelmetes, mágikus, ugyanakkor rendkívül pulzáló és élő. Azt pedig külön imádom, ahogy Colleenék a helyi jóslást, mint valami kétirányú válaszlehetőséget állandóan belekeverik.

Mi van Charlie-val? - kérdezhetnétek ennyi Silasról való locsogás után. Nos, az a helyzet, hogy a második kötetben ő kevésbé van jelen, ami logikus. Épp csak annyit és olyan sejtelmesen kapunk belőle, hogy összezavarodjunk, s az addigiaknál is gyorsabban olvassunk. Az ő szála folyamatos feszültségben tartja az olvasót az egyszerre ad, de mégsem tartalmával. Minden tiszteletem Tarryné.
Még úgy is, hogy nagyon, de nagyon szeretném felkeresni őt, és Colleent, és olyasmiket tenni velük, amiket most nem fogok részletezni.
Egy dolog a függővég, na de az, amit ezen ketten ennek a könyvnek a végén műveltek, az orbitális szemétség. Vértezzétek fel magatokat, mert lehet, hogy nem csak a történet, de még a mondat sem ér véget...


Pontszám: 5/4,5
Kedvenc szereplő: Silas
Kedvenc jelenet: -
Negatívum: a (nem)vége 
Borító: 5/5
Sorozat: Never Never trilógia 2. része




Nyereményjáték


Mostani játékunk során belebújhattok Silas és Charlie bőrébe.
Colleen Hoover és Tarryn Fisher magyarul is megjelent regényeit alapul véve fiktív nyomozásra hívunk benneteket - történt ugyanis, hogy az egyik szereplő elveszett. Ki, hol és kivel van, ki keresi kinek a segítségével? - ezek azok a kérdések, amelyre fényt kell derítenetek. Minden állomáson találtok egy kérdést, valamint néhány információ morzsát, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, kire, mire vagy milyen helyszínre gondoltunk. Annyit segítünk, minden karakter, épület, hely a két írónő történeteiből származik. Jó nyomozást!
Figyelem! A kiadó csak magyarországi postacímre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk.


Segítek a keresésben, találd ki, ki vagyok!
- A zene fontos része az életemnek. Akárcsak a telefonom.
- A hűség mindenek előtt.
- Fehér pólóban láthatsz a borítón.




Nézzetek be a többi állomásra is

06/03 MFKata gondolatai
06/04 Dreamworld
06/05 Sorok között
06/06 Könyvvilág
06/07 CBooks
06/08 Deszy Könyvajánlója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése