2018. november 22., csütörtök

Alessandra Torre - Hollywoodi mocsok


Alessandra Torre: Hollywoodi mocsok

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634570721
Oldalszám: 472 oldal
Fordító: Miks-Rédai Viktória

Fülszöveg:
Cole Masten. Hollywood Tökéletes Férjéből Hollywood Legszexibb Agglegénye lett, miután szupersztár felesége elhagyta. Most minden partiban benne van, és mindenkit megfektet, akit tud. Los Angeles, vigyázz: új rosszfiú van a városban!
Summer Jenkins. Ez én vagyok. Kisvárosi lány, aki a Georgia állambeli Quincyben ragadt. A csirkés kajáim mennyeiek, a pókerasztalnál ki tudok forgatni egy felnőtt férfit a vagyonából, és az érettségi évében közfelkiáltással választottak meg a Legbarátságosabbnak.
Más világban éltünk. Nem is lett volna szabad találkoznunk. Csakhogy Cole Masten elolvasott egy könyvet az én kis városomról. Hat hónappal később pedig leszállt a magángépével a poros kis repterünkön, és magával hozta Hollywoodot.
Azonnal tudtam, hogy ez bajt jelent. A városnak ‒ és nekem is.
Néha az ellentéteknek nagyon nem kellene vonzania egymást.

Saját véleményem:
Idestova három éve követem figyelemmel Alessandra Torre közösségi médiás megnyilvánulásait, és pontosan ugyanennyi ideje vártam arra, hogy hazánkban végre olyan mű is megjelenjen tőle, ami az én ízlésvilágomba is belefér. Mondhatni, már-már zsigeri késztetést éreztem aziránt, hogy megismerjem eme szimpatikus, s rendkívül közvetlen hölgy munkásságát. A Hollywoodi mocsok pedig minden szempontból ideális választásnak bizonyult: tetszett a történet, ímmel-ámmal a belőle készült film forgatását is figyelemmel kísértem, a csodaszép borítóról már nem is beszélve.

"Az ember a nem hozzá illő házastárs mellett elpocsékolja az életét."

Ki ne álmodozott volna már arról, hogy találkozik egy szexi színésszel/énekessel és több is kialakul köztük, futó pillantásnál? Alessandra Torre ezt az elképzelést álmodta tovább a maga humoros, egyben perzselő stílusában, annyi csavarral kiegészítve, hogy azt a bizonyos dögös hollywoodi fickót egyenesen vidéki hősnőnk szomszédságába költöztette egy filmforgatás erejéig.
Cole valóságos hollywoodi sármőr: sikeres, tehetséges, ráadásul páratlan testi adottságokkal rendelkezik - döglenek utána a nők. Ám miközben ő arra készül, hogy filmet forgasson arról a kisvárosról, ahol Coca Cola milliárdosok élnek, felesége mással hentereg. Amikor erre Cole is rájön, kezdetét veszi a válási procedúra, mely során ügyvédje szigorú szabályokat szab a szingliséget élvező férfinak: kerülnie kell a botrányokat és a nőket.
A forgatás, pontosabban a forgatási helyszín puritánsága épp kapóra jön, Cole-t Quinceybe száműzik, hogy távol a világtól, s egyben mindenféle kísértéstől, munkájára koncentrálhasson, miközben ügyvédje elrendezi a válást. A gond csak az, hogy a férfinak egyedül kell megküzdenie az önálló - hétköznapi - élet buktatóival, mivel személyi asszisztense balesetet szenved, ráadásul él a kisvárosban egy fiatal nő is, aki nem, hogy nem esik hasra sármjától, de még keményen meg is mondja neki a magáét - hősünk pedig nincs ehhez szokva. Ámbátor Summer jelleme pontosan olyan, amilyen szereplőt Cole filmjéhez keresnek...
Summer nem színésznő, megveti Cole Mastent és ha lehet, messzire elkerülné, mégis kénytelen elfogadni a filmes ajánlatot, ha mielőbb szeretne lelépni a városból, ahol nem szívlelik.

"Különös, hogy a szerelem miként tudja teljesen más irányba terelni az életedet már azelőtt, hogy észrevennéd, hogy ez történik. Amikor pedig észreveszed, nem érdekel, mert a szerelem túlnő rajtad és a saját vágyaidon."

A történet eleinte lassú, ám a folytatás bőségesen kárpótolja az olvasót. Szexi, humoros és letehetetlen. Summer és Cole hol gyermeki, hol érzéki évődése zseniális, a nyilvánvaló vonzalmuk dacára - vagy épp azért - folyamatosan piszkálják egymást, azt lesve, mivel tehetnének alá a másiknak - és én imádtam ezt.
Cole a nagyképű, öntelt macsó, aki életében először egyedül kénytelen helyt állni egy számára idegen  környezetben, miközben olyan női magatartással szembesül a talpra esett Summer személyében, amivel korábban nem volt dolga. A forgatásokon pedig mindez megfordul, a hősnő kerül számára ismeretlen szituációba, ami nem kevés bizonytalanságot okoz számára. És tulajdonképpen ez az ellentéteken alapuló adok-kapok játék adja a regény lelkét. Hol egyik, hol másik fél kerekedik felül, megtörve, egyszersmind elősegítve a másik karakterfejlődését. Sokszor hasamat fogva nevettem Summerék leleményességén; a vidéki élet - és annak velejárói -, valamint az a szerzői szabadság, amit Cole megengedhet magának a film fogatókönyvével kapcsolatban, szédületes poénokat generál. Többek között így kerül Hollywood legszexibb pasijának birtokába egy kakas, és így fordulhat elő olyan, hogy a szövegkönyv napról napra pikánsabb részletekkel bővül.

A Hollywoodi mocsok egyszerre ötvözi a filmes világ csillogását a vidéki élet bájosságával. Üde, fiatalos, szenvedélyes történet sok-sok humorral fűszerezve, amit a déli vidék hangulata és az erős karakterek tesznek felejthetetlenné. Imádtam!
Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a vidám, romantikus történeteket. Alessandra Torre nevét pedig érdemes megjegyezni.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Cole, Summer, és a kakas
Kedvenc jelenet: képtelenség egyet kiemelni, de a kakasos részeket imádtam
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése