2019. május 15., szerda

Emma Chase - Királyi szerető


Emma Chase: Királyi szerető

Kiadó: Álomgyár Kiadó
ISBN: 9786155875144
Oldalszám: 318 oldal
Fordító: Seres Noémi

Fülszöveg:
Vannak férfiak, akik felelősségteljesnek születnek, és vannak, akiket rákényszerítenek, hogy felelősséget vállaljanak. Henry John Edgar Thomas Pembrook, Wessco hercege megkapta a létező összes kötelezettséget, amit a királyi körökben csak lehet.
De nem kezeli valami jól a helyzetet.
Lenora királynő, azt remélve, hogy unokája felnő a feladathoz, teret ad neki – csakhogy ha nincs otthon a macska, cincogni kezdenek az egerek. De amikor Henry találkozik egy amerikai tévés producerrel, végre hajlandó meghozni a saját döntését:
Üdv a királyi párválasztón!
A pártaláló televíziós valóságshow-ban a világ húsz leggyönyörűbb kékvérű nőjét gyűjtötték össze egy palotában. De csak egyikük nyerheti meg a gyémánt fejdíszt, és csak egyikük nyerheti el a jóképű herceg szívét.
Miközben Henry jól szórakozik a lányok versengésének szánalmas bohóckodásán, valaki igazán felkelti a figyelmét: egy csendes, szemüveges lány a sarokban, akinek a hangja angyali, a teste pedig egy szentet is kísértésbe vinne.
Minél jobban megismeri Henry Sarah Mirabelle Zinnia Von Titebottum kisasszonyt, annál inkább elbűvöli a lány természetes szépsége, az erélyessége, a kedvessége… és a mocskos humora.
De ahogy Rómát sem egy nap alatt építették, úgy a megbízhatatlan nemesek sem változnak meg egyik napról a másikra.
Ahogy Henry igyekszik jóvátenni a hibáit, úgy nyernek új értelmet a régi szavak a rámenős herceg fejében. Szavak, mint amilyen a tisztelet, a becsület és a szerelem.

Saját véleményem:
Az első kötet kellemes meglepetése után naná, hogy kíváncsi lettem, miként folytatódik a testvérpár második tagjának, Henry-nek a története, akitől úgy váltunk el, hogy jócskán előrelépett a trónöröklési sorrendben.
Miután bátyja lemondott a koronáról, rá hárult a feladat, hogy átvegye a helyét. Egy olyan férfira, akinek életútja és jelleme igencsak távol áll mindattól, amit az uralkodói cím megkövetel. 

"De soha nem voltam jó abban, hogy azt tegyem, amit elvárnak tőlem.
És ez elég nagy baj volt."

Henry karaktere Harry herceg fiktív megfelelője. Vérbeli élvhajhász, aki amellett, hogy két kanállal habzsolja az életet, katonaként megjárta a háborút, melynek borzalmaitól mai napig képtelen szabadulni. Ám ahelyett, hogy alkalma nyílna feldolgozni az ott átélt tragédiákat, hirtelen még nagyobb teher zúdul rá: megfelelő királlyá kell válnia. Méghozzá záros határidőn belül.
A királyi szerető ezen a ponton veszi fel a fonalat.
Henry-nek meg kell tanulnia mindazt, amire bátyját születésétől fogva nevelték; azt, hogy miként viselkedjen, kinek mit és legfőképpen hogyan mondjon, a tengernyi szabályról és protokollról nem is beszélve. Bulik és felejtés helyett rideg kötelezettségek kötik gúzsba, miközben figyelő szemek lesik minden lépését.

"Elküldött abba a kurva Anthrop kastélyba!
Ami nemhogy a semmi közepén van, hanem a semmi végén. (...) Ez nem "tér", hanem száműzetés."

A harmadik fejezettel azonban megérkezik a fordulópont, amikor is a királynő egy elszigetelt kastélyba száműzi unokáját, távol mindentől, hogy megadja neki azt a nyugalmat, ami a fejlődéséhez kellhet. Ám Henry ahelyett, hogy feladatára koncentrálna, titokban megszervezi élete utolsó, ámde legnagyobb buliját: egy királyi párválasztót húsz gyönyörű, nemes szűzzel.
Anthrop kastélyába azonban nem csak a kamerák és a szűznek egyáltalán nem nevezhető lányok érkeznek, hanem a csendes, szemüveges, könyvmoly, Sarah is, aki kapva kap az alkalmon, hogy gardedámként elkísérje húgát, ezzel hat hét mentességet kapva munkahelyén. 

"Vannak olyan mély tekintetek, amikor az egyik lélek azt mondja a másiknak: – Hát itt vagy. Téged kerestelek."

A Királyi szerető humorban és szenvedélyben bővelkedő tündérmese. Néha talán kissé szirupos, de mindenképp szerethető a maga szürreális helyzetével, melyben a kanos herceg a visszahúzódó kisegér társaságában lel menedékre.
Emma Chase mókásabbnál mókásabb szituációkba sodorja főszereplőit, így lökdösve egyre közelebb és közelebb egymáshoz a két, merőben eltérő személyiségű fiatalt, akik a kezdeti élcelődések után a másik mentsvárává válnak. Sarah visszahúzódó, szorongó könyvmolyságát tökéletesen ellensúlyozza Henry harsány személyisége.
Szerettem kettejük kapcsolatát, a cukiságukat, az irodalmi utalásokat, az őket körüllengő intim hangulatokat, és az ebből kipattanó szenvedélyt is. Sarah aranyos, értelmes lány, olyan, akivel olvasóként könnyű azonosulni, míg Henry a történet motorja. Imádtam a vele párosuló bolondságot, sokszor könnyeimet törölgetve hahotáztam a hülyeségein. Eszméletlenül vicces, amikor a kanos herceg nem hogy nem kaphatja meg, amit akar, de még menekülnie is kell a zakkant szüzek és kamerák figyelő tekintete elől. Ugyanakkor Henry karaktere jóval több is ennél, a felszín alatt megható mélység rejtőzik, köszönhetően a srác múltjának és az őt ért veszteségeknek.

Szívből ajánlom mindenkinek, aki szereti a modernizált tündérmeséket, melyek egyaránt cukormázasak, humorosak és szenvedélyesek. A Királyi szerető tökéletes választás, legyen szó tóparti pihenésről vagy esős napról,  valóságos lélekbonbonként hat az olvasóra. Én a magam részéről imádtam, és alig várom a következő részt.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Henry
Kedvenc jelenet: együtt éneklés-gitározás
Negatívum: Sarah szüzességét kétszer vették el (?)
Borító: 5/3
Sorozat: Uralkodj magadon #2, de önállóan is olvasható


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése