2019. június 24., hétfő

Limonádé - Hűsítő könyvek vízpartra II.


Tombol a nyár, süt a nap, mindenki felszabadultabb, vége a sulinak, kivehető a jól megérdemelt szabadság, úgyhogy arra gondoltam, összegyűjtök néhány kifejezetten nyári, vízpartra, vagy csak otthoni hűsölésre alkalmas könyvet. Legtöbbjük egyszerű, könnyed, szórakoztató olvasmány a tikkasztó melegben. Vagy azt is mondhatnám: kényeztető pihenés a megfáradt agytekervényeknek.


Jenna Evans Welch: Love & Gelato - Firenzei nyár

Miért pont ez? Nyárízű, édes történetet. Olyan, mint a szerelem és a fagyi: ellenállhatatlan. És az sem utolsó szempont, hogy közben Firenzével is megismerkedhet az olvasó.
Kinek ajánlom? Bárkinek, aki szereti a cuki ifjúsági regényeket.
Itt be is szerezheted!

Tartalom:
Egy olaszországi vakáción romantikus és titokzatos kalandok során át barangolhatjuk be a toszkán vidéket – ezt ígéri nekünk az írónő sodró lendületű bemutatkozó regényében.
Lina az idei nyarat Toszkánában tölti, jóllehet, eleinte semmilyen érdeklődést nem mutat az ország napsütötte, varázslatos tájai iránt. Csupán édesanyja utolsó kívánságának eleget téve érkezett addig nem látott apjához. De milyen apa az olyan, aki tizenhat évig a gyereke felé sem néz? Lina ezért nem is vágyik másra, mint hazatérni, amilyen gyorsan csak lehet.
Aztán a kezébe kerül egy napló, amit a mamája az itáliai tartózkodása idején vezetett. A lány előtt hirtelen feltárul egy csodás világ, amely titkos románccal, műalkotásokkal és eldugott pékségekkel van teli. Mindez arra ösztönzi Linát, hogy újdonsült barátjával, Rennel, anyja nyomdokain haladva felfedjen egy titkot, melyről már rég tudomást kellett volna szereznie. A titok pedig azonnal más megvilágításba helyezi a mamájáról, az apjáról, sőt még az önmagáról alkotott képet is.
Valaki egyszer azt mondta neki, hogy az emberek a szerelem és az olasz fagylalt miatt mennek Olaszországba – néha azonban ennél sokkal többet találnak.


Vivi Greene: Sing

Miért pont ez? Tipikus nyári limonádé. Lenyugtat, szórakoztat, és egyszerűen csak jólesik elmerülni benne. Pont annyit ad, amennyit vár tőle az ember. Ráadásul hozza a Mamma Mia-feelinget.
Kinek ajánlom? Lányoknak, nőknek.
Itt be is szerezheted!

Tartalom:
A többszörös platinalemezes popikon, Lily Ross legnagyobb slágerei és fájdalmai (mert a kettő egy és ugyanaz):
1. GYÖTRELEM Amit akkor érzett, amikor az exe minden előzetes nélkül kitépte a szívét a helyéről.
2. SZELLEMEK Mert igen, még a híres embereket is kísértik néha bizonyos pasik. És ez szívás.
3. AKIT A KÍGYÓ MEGMART Folytatás: az a gyíktól is fél. Soha, de soha nem randizik többé színésszel vagy zenésszel.
A többszörös platinalemezes popikon, Lily Ross, miután darabokra törték a szívét, kivonja magát a rivaldafényből. Három hónapja van, hogy teljesen magára és a zenére koncentrálhasson. Bármire, csak ne a pasikra. Ez így is megy addig, amíg Lily találkozik a csodás és földhözragadt Noel Bradley-vel, aki teljesen megbabonázza a lányt. A férfit nem vonzza a hírnév és a rivaldafény, Lily viszont bármit megtenne a rajongóiért. Vajon megtalálja az egyensúlyt a két szerelem között? Ha eljön az augusztus, muszáj lesz választania.


Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Playbook

Miért pont ez? Könnyed, humoros és szenvedélyes. Semmi drámaláma.
Kinek ajánlom? Bárkinek 16 év felett.
Itt be is szerezheted! Már a második kötet is megjelent!

Tartalom:
Minden ​szabályt megszeg, hogy övé legyen a lány.
Miután egy baleset véget vet profi sportolói karrierjének, Ian Hunter visszatér az egyetemre – és készen áll arra, hogy egy újfajta játékban vegyen részt. Az ő agyából pattan ki a Szárnysegéd Bt. gondolata, ami, szájról szájra terjedő sikeres és titokzatos szerelmi tanácsadó szolgáltatást nyújt a szerelemre éhes lányoknak. Amikor Blake Olson jelentkezik, hogy igénybe vegye a Szárnysegéd Bt. szolgáltatásait, Ian megismeri minden idők legreménytelenebb ügyfelét.
A slampos sportruhákban és tangapapucsban pompázó Blake-nek csodára van szüksége ahhoz, hogy megszerezze a kiszemeltjét. Csak egy profi randiguruval van rá esélye. Ian tudja, hogy a tanácsai és az átváltoztató munkája nyomán Blake is sikerrel járhat. Ám ahogy a lány lassan átváltozik, Ian rájön, hogy komoly veszély fenyegeti az első számú alapszabályát… Ne ess bele az ügyfélbe!
Frappáns és szenvedélyes szerelmi történet, amiből az olvasó a fejét fogva döbbenhet rá a férfi és a női gondolkodás különbségeire.
Bájos, pajkos, humoros. 


Simone Elkeles: Tönkretett vakáció

Miért pont ez? Laza, néhány órás kikapcsolódáshoz való limonádé, amiben nem kell nagy bonyodalmakkal számolni, ellenben megmosolyogtat, néha-néha pedig megérinti a szívet. Ráadásként elkalauzol Izraelbe.
Kinek ajánlom? Elsősorban a fiatalabb, 14-17 éves korosztálynak.
Itt be is szerezheted a sorozatot!

Tartalom:
Forró nyár.
Amikor Amynek az egész nyári szünetet az otthonától távol kell töltenie, minden vakációs terve kútba esik. Egészen addig, amíg meg nem ismerkedik a jóképű és kemény kötésű tizennyolc éves Avival – az egyetlen sráccal, akinek talán nem tud ellenállni. Gyorsan felforrósodik a hangulat közöttük, de mi van, ha Avi csak egy nyári kalandot akar, Amy pedig többet?


Alessandra Torre: Hollywoodi mocsok

Miért pont ez? Üde, fiatalos, szenvedélyes történet sok-sok humorral fűszerezve, amit a déli vidék hangulata és az erős karakterek tesznek felejthetetlenné. És hát ki ne álmodozott volna arról, hogy összejön egy helyes filmsztárral?
Kinek ajánlom? Lányoknak, nőknek 16 év felett.
Itt be is szerezheted!

Tartalom:
Cole Masten. Hollywood Tökéletes Férjéből Hollywood Legszexibb Agglegénye lett, miután szupersztár felesége elhagyta. Most minden partiban benne van, és mindenkit megfektet, akit tud. Los Angeles, vigyázz: új rosszfiú van a városban!
Summer Jenkins. Ez én vagyok. Kisvárosi lány, aki a Georgia állambeli Quincyben ragadt. A csirkés kajáim mennyeiek, a pókerasztalnál ki tudok forgatni egy felnőtt férfit a vagyonából, és az érettségi évében közfelkiáltással választottak meg a Legbarátságosabbnak.
Más világban éltünk. Nem is lett volna szabad találkoznunk. Csakhogy Cole Masten elolvasott egy könyvet az én kis városomról. Hat hónappal később pedig leszállt a magángépével a poros kis repterünkön, és magával hozta Hollywoodot.
Azonnal tudtam, hogy ez bajt jelent. A városnak ‒ és nekem is.
Néha az ellentéteknek nagyon nem kellene vonzania egymást.


Emma Chase: Egy ágyban a herceggel

Miért pont ez? Üde, humorral és szenvedéllyel átszőtt tündérmese. A régi Hilary Duff filmek hangulatát idézi vissza. Azokat a kis szeleburi, léleksimogató, cukros, de minden ízében szerethető filmeket, amikért annyian rajongtunk. Nyomokban brit királyi családot, Micsoda nő!-t, valamint Én és a hercegemet tartalmaz.
Kinek ajánlom? 16 éves kortól bármelyik hölgynek.
Itt be is szerezheted!

Tartalom:
Nicholas Arthur Frederick Edward Pembrook Wessco királyságának trónörököse, úgy is mondhatnánk, méltóságos őszexisége, elképesztően vonzó, ellenállhatatlanul jóképű és szégyentelenül öntelt – de hát ki ne lenne az, ha folyton hajbókolnak előtte?
De egyszer csak egy hóeséses manhattani éjszakán a herceg találkozik egy fekete hajú szépséggel, akinek esze ágában sincs meghajolni előtte. Helyette inkább belevág egy tál pitét a herceg képébe.
Nicholas a fejébe veszi, hogy kideríti, vajon a lány is olyan ízletes-e, amilyen a pitéje. Trónörökösként hozzászokott, hogy megkap mindent, amit csak akar.
Egy herceggel randizni nem éppen olyan, amilyennek a pincérnőként dolgozó Olivia Hammond elképzelte.
Adott egy folyton ítélkező királynő, egy lelkesen helytelenítő másodörökös, egy csapat könyörtelen lesifotós és a nyilvánosság fürkésző tekintete.
Bár ló húzta hintón tartanak a Roll Royces-ok felé, és újabban senkit nem nyakaznak már le, a királyi család tagjai még messze vannak attól, hogy maguk közé fogadjanak egy közembert.
De Oliviának mindez talán megéri Nicholasért.
Nicholas úgy nőtt fel, hogy az egész világ őt figyelte, és most a házasságával készülnek ugyanezt tenni. Itt az ideje, hogy eldöntse, ki is ő valójában, és ami még ennél is fontosabb, mit szeretne az életben: királyként uralkodni… vagy egyszerű férfiként örökké birtokolni Olivia szerelmét.


Emma Chase: Királyi szerető

Miért pont ez? Modernizált tündérmese, mely egyaránt cukormázas, humoros és szenvedélyes. Amolyan Nagy ő brit királyi család feelinggel.
Kinek ajánlom? 16 éves kortól bármelyik hölgynek.
Itt be is szerezheted!

Tartalom:
Vannak férfiak, akik felelősségteljesnek születnek, és vannak, akiket rákényszerítenek, hogy felelősséget vállaljanak. Henry John Edgar Thomas Pembrook, Wessco hercege megkapta a létező összes kötelezettséget, amit a királyi körökben csak lehet.
De nem kezeli valami jól a helyzetet.
Lenora királynő, azt remélve, hogy unokája felnő a feladathoz, teret ad neki – csakhogy ha nincs otthon a macska, cincogni kezdenek az egerek. De amikor Henry találkozik egy amerikai tévés producerrel, végre hajlandó meghozni a saját döntését:
Üdv a királyi párválasztón!
A pártaláló televíziós valóságshow-ban a világ húsz leggyönyörűbb kékvérű nőjét gyűjtötték össze egy palotában. De csak egyikük nyerheti meg a gyémánt fejdíszt, és csak egyikük nyerheti el a jóképű herceg szívét.
Miközben Henry jól szórakozik a lányok versengésének szánalmas bohóckodásán, valaki igazán felkelti a figyelmét: egy csendes, szemüveges lány a sarokban, akinek a hangja angyali, a teste pedig egy szentet is kísértésbe vinne.
Minél jobban megismeri Henry Sarah Mirabelle Zinnia Von Titebottum kisasszonyt, annál inkább elbűvöli a lány természetes szépsége, az erélyessége, a kedvessége… és a mocskos humora.
De ahogy Rómát sem egy nap alatt építették, úgy a megbízhatatlan nemesek sem változnak meg egyik napról a másikra.
Ahogy Henry igyekszik jóvátenni a hibáit, úgy nyernek új értelmet a régi szavak a rámenős herceg fejében. Szavak, mint amilyen a tisztelet, a becsület és a szerelem.


A cikk I. részét ide kattintva érheted el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése