2019. december 13., péntek

Abbi Glines - Beléd esve


A Maxim Könyvkiadó jelentette meg Abbi Glines legújabb regényét: Fallen Too Far - Beléd esve címmel, ami a Rosemary Beach sorozat első darabja. A Magyarországon is méltán népszerű írónő ezúttal is szívfacsaró szerelmes történetbe kezdett, a gazdag rocksztár fia és a vagány szőkeség fülledt nyári kalandjáról olvashatunk a regényben. Érdemes követni az öt állomást, a kiadó felajánlásában három példány kerül kisorsolásra a regényből a játékunk megfejtői között.


Abbi Glines: Fallen Too Far - Beléd esve

Kiadó: Maxim Kiadó
ISBN: 9789634990512
Oldalszám: 272 oldal
Fordító: Szaszkó Gabriella

Fülszöveg:
Amikor olyan dolgot akarsz, ami nem lehetne a tiéd…
A lány csak tizenkilenc éves.
Az új nevelőapjának a lánya.
Még mindig naiv és ártatlan, mivel az utóbbi három évben a beteg édesanyjáról gondoskodott.
A huszonnégy éves Rush Finlay számára ő az egyetlen, akit nem kaphat meg. A híres apja bűntudatból tömte pénzzel, az anyja elkeseredetten el akarta nyerni a szeretetét, és emellé még elképesztő külsővel is megáldotta a sors. Épp ezért Rushnak senki sem mondott nemet. Eddig,
Blaire Wynn édesanyja halála után elhagyta apró alabamai farmját, hogy összeköltözzön az apjával és új feleségével egy fantasztikus tengerparti házban, ami Florida egyik öblében terül el. Blaire nincs felkészülve arra, hogy teljesen megváltozzon az élete, és tudja, hogy sosem fog igazán beilleszkedni ebbe a csillogó világba. Aztán felbukkan a szexi mostohatesó is, akivel egész nyáron egyedül kell maradnia, mivel az apja elutazott Párizsba a feleségével.
Rush épp annyira csodás, mint amennyire elkényeztetett. Teljesen elbűvöli a lányt, pedig tudja, hogy csak a bajt hozhatja rá, hiszen a fiú még sosem volt hűséges senkihez. Rush túlhajszolt és súlyos titkokat rejt. Blaire tudja, hogy talán sosem leplezi le ezeket, de ennek ellenére…
...már túlzottan beleesett.

Saját véleményem:
Vannak időszakok, amikor a lelkem valami habkönnyű történetre vágyik, olyanra, amin nem kell agyalni, csak ellazulni és élvezni az olvasottakat. Abbi Glines pedig az a szerző, aki ezt megadja nekem. Ha az ő könyveihez nyúlok, pontosan tudom, mire számíthatok, akár minőségileg, akár zsáneri sajátosságokat tekintve. Épp ezért nem is vártam, hogy a Beléd esve felröppenjen a legek listámra... mégis meglepődve tapasztaltam, hogy már két-három fejezet után a szememet forgattam és azon gondolkodtam, harakirit kövessek-e el magamon.
Az alapszituáció, miszerint az édesanyját és vagyonát elvesztett lány beköltözik rég látott apja új családjához, és folyamatosan konfrontálódik dögös, szexmániás mostohabátyjával, nagyon tetszett, rengeteg potenciál rejlett benne. Ám a szöveg minősége annyira alulmúlta az elvárásaimat, hogy egyszerűen képtelen voltam élvezni a történetet. Mintha egy tizenkét éves sorait olvastam volna. Szerencsére ez a későbbiek folyamán javult, akárcsak a faék egyszerű történetvezetés, de mire ez bekövetkezett, én már nem tudtam neki maradéktalanul örülni.
A regény eleje kiborítóan összecsapott, mind minőségben, mind tartalmilag. A szereplők érzelemnyilvánításai hiteltelenek, minden csapong vagy csak úgy puff, bekövetkezik, a megannyi wtf pillanatról nem is beszélve (mert hát melyik golf klubban adnak egyetlen hét leforgása alatt ötszáz vagy ezer dolcsi borravalót?). Blaire, a Hófehérkénél is szűziesebb lány pedig egy vakló buzgóságával zúg bele Rusha, a mostohabátyjába, még azelőtt, hogy az olvasó egyáltalán véleményt formálhatna a srácról.

Szóval ott álltam azon elmélkedve, hogy mit tegyek? Ám míg ezen töprengtem, a történet szép lassan elkezdte olvastatni magát, és azt vettem észre, hogy egyre kíváncsibb vagyok arra, mi Rush titka, mivé formálódik a mostohatestvérek pimasz-távolságtartó kapcsolata. A rejtély, és a páros között kialakuló piszkos kis játék egyre jobban felkeltette az érdeklődésemet, és addig hajszolt, míg egy orbitális függővégnél nem találtam magam. Bizony, a Beléd esve még csak a kezdet, egy igen kényes helyzetben megszülető románc története, mely a bonyodalom kicsúcsosodásánál véget ér, megannyi kérdést hagyva maga után.

Mindent egybevetve, engem nem igazán varázsolt el a Beléd esve, számtalan pontjába bele tudnék kötni, ám ettől eltekintve  kedveltem Rush figuráját, a benne rejlő potenciált, a pimaszságát, ahogy Blaire nyakába sugdosott, vagy ahogyan a családja és a lány között egyensúlyozott. Ráadásul Abbi újfent érdekes témákat érintett, olyanokat, melyekhez jól idomult az egyfelől rettentően naiv, másfelől talpraesett, puskával hadonászó, modern Hampupipőke karaktere, akárcsak a szövevényes rokoni kapcsolatok tömkelege.
Elsősorban főként akkor ajánlom, ha nincsenek nagy elvárásaitok, és szeretnétek valami igazán lightosat olvasni, olyat, amibe belefér bármennyi csacskaság.


Pontszám: 5/2,75
Kedvenc szereplő: Grant
Kedvenc jelenet: -
Negatívum: volt egy pár...
Borító: 5/3
Sorozat: Rosemary Beach #1, Beléd esve #1




Nyereményjáték


A szerző népszerű szerelmespárjairól szól a játékunk. Minden állomáson találsz egy fiú és egy lánynevet, a feladatod megfejteni a könyv címét, amelyben főszereplők voltak. Ezek a könyvek magyarul is megjelentek, de elfogadjuk az angol címeket is.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Amanda - Preston




Nézzetek be a többi állomásra is

12/01 Kelly és Lupi olvas
12/04 Deszy könyvajánlója
12/07 Könyvvilág
12/10 Sorok között
12/13 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése