2020. szeptember 20., vasárnap

Blogturné extra - Like Gravity



A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából végre a magyar olvasók is a kezükbe foghatják Julie Johnson A szerelem vonzásában című nagysikerű debütáló regényét, amelyben végigkövethetjük, hogy egy pimasz zenész hogyan bontogatja le egyenként egy sebzett lány maga köré húzott falait. Tartsatok velünk a Blogturnén, és nyerjétek meg a kiadó által felajánlott példányt a könyvből!




Idézetek


"– Ugye, tudod, hogy ez nem lesz könnyű? – kérdeztem.
Felvonta a szemöldökét.
– Micsoda nem lesz könnyű? – kérdezett vissza.
– Hát ez. Mi ketten… együtt – nyögtem ki nagy nehezen, és az utolsó szónál elcsuklott a hangom.
Finn elmosolyodott, és a jobb orcáján felvillant a gödröcskéje.
– A jó dolgok… azok a dolgok, amik igazán megérik… általában nem is szoktak könnyűek lenni – válaszolta"

"A könyvek menedéket adtak a hosszú években, amikor a leginkább szükségem volt arra, hogy felejtsek. Olvasás közben nem Brooklyn voltam, hanem valaki más lehettem, egy másik időben, egy másik helyen."

"– Nyugi – suttogta a fülembe. – Nem harapok… hacsak az esetleg nem jön be neked."

"– Már megint rákattantál a Szívek szállodája – ismétlésekre a tévében, mi? – vontam kérdőre.
– Ugyan már Brooke, minek nézel te engem? Még hogy ismétlések a tévében… Természetesen az egész sorozat megvan DVD-n!"

"Talán legbelül mindenki meg van törve egy kicsit."

"– Mi, emberek alapvetően esendőek vagyunk – folytatta. – Nagyrészt önzőek és gyávák. Talán nincs is, ami jobban menne nekünk, mint a hazudozás, csalás és lopás. Bántjuk egymást szavakkal, tettekkel és titkokkal. – A doktornő felsóhajtott. – Előre tudhatjuk, százszázalékos bizonyossággal, hogy azok, akiket a legjobban szeretünk, csalódást fognak okozni nekünk. Ezt a kockázatot vállaljuk fel, amikor a szívünkbe zárunk valakit. – Egy pillanatra elhallgatott, és felém hajolt a dohányzóasztal fölött, hogy mélyen a szemembe nézzen. – Ám egy ponton muszáj eldöntenünk, kik érik meg ezt a fájdalmat, és meg kell bocsátanunk nekik."

"Végül minden rendben lesz. Ha valami nincs rendben, akkor még nincs vége."

"(...) mindenki úgy szokott beszélni a szerelemről, mintha olyan felismerés lenne, amire egy napon egyszerűen csak rádöbben az ember: egy váratlan, megdöbbentő pillanat, mikor beléhasít a tudat, hogy beleszeretett valakibe, már napokkal, vagy akár hetekkel, sőt hónapokkal azelőtt. Mintha szerelembe esni nem is a szó szoros értelmében vett zuhanás lenne, hanem annak a ténynek a szimpla tudomásulvétele, miszerint már rég landolt az ember."

"Minden érzelemhez megvan a hozzáillő dal, Bee. Minden könnycsepphez, minden mosolyhoz, minden szívfájdalomhoz és minden győzelemhez. A zene feltüzeli a lelket, és feltárja a legbenső énünket. Áthatja, meghatározza a lényünket. Még akkor is, ha nincs senki más, akihez fordulhatnál, és teljesen egyedül érzed magad, ne feledd, hogy mindig találhatsz vigaszt a dallamokban és ritmusokban, refrénekben és szerelmes dalokban."

"– A közeledben lenni, Bee… Az olyan nekem, mint a légzés. Nem tudatos választás kérdése. Egyszerűen csak muszáj, szükségem van rá, mert nélküle nem maradnék életben."




Nyereményjáték


Mostani játékunk során az állomásokon olyan könyvekből találhattok idézeteket, amelyekben a főszereplő lány egy zenészbe zúg bele. A rafflecopter dobozba kérjük írjátok be az adott blogon található könyv címét. Tartsatok velünk, és nyerjétek meg a Könyvmolyképző Könyvkiadó által felajánlott példány a könyvből!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“– A lehető legrosszabb dolog, amit tehet az ember az életben, ha félelemből nem használ ki egy lehetőséget.”
 



Nézzetek be a többi állomásra is

09/16 Könyvvilág
09/18 Veronika’s Reader Feeder
09/20 Dreamworld - Idézetek
09/22 Csak olvass!
09/24 Fanni’s Library
09/26 Dreamworld
09/28 Veronika’s Reader Feeder (extra)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése