2021. június 17., csütörtök

Jennifer L. Armentrout - Wicked



A Passionflix nemrég mutatta be az első Jennifer L. Armentrout könyvadaptációt, a Wickedet, aminek örömére a regény nálunk is megjelent. Az extra állomásokkal felturbózott turnén te is megismerheted Armentrout tündéres történetét!
 
 
Jennifer L. Armentrout: Wicked - Megveszekedett
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634577454
Oldalszám: 424 oldal
Fordító: Tóth Katalin

Fülszöveg:
A ​dolgok kezdenek elfajulni New Orleansban.
A huszonkét éves Ivy Morgan nem épp egy átlagos főiskolás. Jól tudja, hogy az embereken kívül más lények is kószálnak a francia negyed utcáin, hogy szórakozást keressenek… és táplálékot. Ivy életét teljes mértékben kitölti a Rend tagjaként végzett munkája. Nem is lehetne ez másként, hiszen azok a lények, akikre most vadászik, négy évvel ezelőtt mindent elvettek tőle. Romba döntötték a világát, megszakasztották a szívét.
Ivy álmában sem gondolta volna, hogy a szigorú keretek közé szorított életébe belép egy olyan ember, mint Ren Owens. A srác maga a megtestesült tökély. Az erdőzöld szemű, igéző mosolyú, százkilencven centinyi vonzerő számos lány szívét összetörhette már. Rejtélyes, már-már természetfeletti képességével mindent meg tudna adni Ivynak, amire vágyik. Ám ha a lány közel engedi magához, az éppoly veszélyes lehet, mint az utcákon ólálkodó hidegvérű gyilkosok utáni hajsza. Ivyt egykor majdnem felemésztette egykori szerelme elvesztése. De most Ren és közte szikra gyúl, ami hamar lángra is lobban. Ivy mélyen legbelül többre vágyik… többre mint hogy az életét a múltja által kijelölt kötelességnek szentelje csupán.
Ám ahogy egyre közelebb kerül Renhez, rájön, nem ő az egyetlen, aki titkokat őriz, melyek elszakíthatják a kettejük között fonódó vékony szálat. Biztos abban, hogy van valami, amit a fiú nem mond el neki. Már nem is tudja igazán, mi jelent rá nagyobb veszélyt: a várost támadó ősi teremtmények vagy a férfi, aki a szívébe és a lelkébe kíván férkőzni.

Saját véleményem:
Sok éve vártam már a Wicked megjelenését, részben a gyönyörű borítója-, részben a szerző iránti rajongásom miatt, ugyanis odáig vagyok Jennifer L. Armentrout munkásságáért.  Történetei többsége végtelenül bájos, mókás és hétköznapi, még akkor is, ha esetleg éppen fantasy-ről van szó. Számomra ezek a könyvek testesítik meg azt az igazi, klasszikus Young Adult feelinget, amit az Alkonyat idejében megjelenő regények képviseltek, és amit olyan nagyon szerettem.

"– Lecsillapodtál? – érdeklődött Ren.
Hát persze! Képes lettem volna azon a meghökkentően zöld szemén keresztül karóba húzni a fejét."

A fentebbi párhuzam valójában nem véletlen. Anno nagyon sokan gondolták úgy, hogy Armentrout a Twilightból emelt át elemeket az Obszidiánba, többek között az autós jelenetet is. Nekem ez akkoriban nem tűnt fel, ám a Wicked esetében éreztem némi Árnyvadász-The Orinals crossovert.
Adott ugyanis egy titkos társaság, a Rend, melynek tagjai éjjel azon munkálkodnak, hogy megvédjék az emberiséget a tündérektől (és igen, titkos tetkójuk is van), akik kiszipolyozzák, megölik és manipulálják őket. Talping feketébe öltözött, mogorva hősnőnk is fegyverekkel rója az utcákat, azon igyekezve, hogy minél több lényt küldjön vissza a másvilágba. Ám miután egyik éjszaka valami balul sül el, Ivy rádöbben, hogy nagyobb a baj, mint azt gondolták: New Orleans utcáin immár nem csupán tündérek, hanem elpusztíthatatlan őstündérek is járkálnak (helló, The Originals). Hogy a képlet még ennél is bonyolultabb legyen, a Rendbe érkezik egy új, titokzatos, helyes srác, Ren, aki érzelmileg meglehetősen heves érzelmi reakciókat vált ki Ivy-ból, valamint felbukkan egy borzalmas jóslat is egy féltündérről, akit mindenképp el kell pusztítani mielőtt a Tündérek leigázhatnák az emberek birodalmát. 

A sztori talán kicsit elcsépelt, kicsit innen-onnan ollózott, Armentroutnak hála mégis rettentően szerethető. Tökéletesen hozza, amit egy YA pararománctól elvár az olvasó (mert ne tévesszen meg senkit a kék pötty, a szereplők kora, vagy a történetben megjelenő erotika, nyelvezetileg és karakterileg ez bizony egy ízig-vérig young adult kötet, mindegy milyen címkét aggatnak rá): könnyed, humoros, izgalmas és szenvedélyes. A karakterei pedig végtelenül imádnivalóak, különösen Tink, az Amazon- és babamániás brownie. De Ivy badassége is sokat dob a dolgon. Ő bizony egy kőkemény csaj, aki simán tökön rúgja a pasikat, szíven döfi a tündéreket, vagy hatástalanítja a szobájába tévedőket.
Ha tehát szeretitek a nyomozós pararománcokat, amikben izzik a levegő és a főszereplők folyamatosan piszkálják egymást, akkor szívből ajánlom a Wickedet. Gyorsan haladós, könnyed, szórakoztató olvasmány, amit New Orleans még különlegesebbé tesz.   


Pontszám: 5/4
Kedvenc szereplő: Tink, Ivy, Ren
Kedvenc jelenet: Tink összes jelenetétől kidőltem
Negatívum: kicsit eseménytelen a könyv eleje
Borító: 5/5
Sorozat: Megveszekedett #1
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


A Passionflix nemrég adaptációt készített a regényből, a mostani nyereményjátékunk is ehhez kapcsolódik. Minden állomáson találtok egy képet a film valamely színészéről, de kit is alakít? Írjátok be a karakter nevét a rafflecopter doboz megfelelő sorába!
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!






Nézzetek be a többi állomásra is

06/07 Sorok Között
06/10 Dreamworld - Borítók
06/12 Fanni's Library
06/14 Fanni's Library - Idézetek
06/16 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése