2021. október 14., csütörtök

Marvel - Új történetek


A Kolibri Kiadó most a legfiatalabb Marvel rajongóknak kedvez. A kötetben szereplő 18 mese még közelebb hozza a szuperhősök világát a legkisebbeknek. Ha imádjátok a Marvel univerzumot és a képregényeket, akkor ezt a könyvet Nektek találták ki. Tartsatok velünk, merüljetek el a szuperhősök világában, és vigyétek haza a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet.
 
 
Marvel - Új történetek
 
Kiadó: Kolibri Kiadó
ISBN: 9789634378709
Oldalszám: 300 oldal
Fordító: Horváth Vivien

Fülszöveg:
Marvel-hősök, egyesüljetek!
Csatlakozz a kedvenc szuperhőseidhez, akik összeállnak néhány észvesztő kalandra és epikus harcra, hogy megvédje a galaxist! Marvel Kapitány és Gamora szembenéznek a legnagyobb félelmeikkel, Pókember nagyszerű barátokkal és bosszantó ellenségekkel találkozik, a Bosszúállók pedig összecsapnak a Fekete Renddel… Ez a gyűjtemény számos akciódús, szórakoztató mesét rejt, amelyek életre keltik a folyton bővülő, nagyszerű Marvel-univerzumot!

Saját véleményem:
A Marvel univerzum és annak hősei évek óta különleges helyet foglalnak el a szívemben, az idei évben megjelenő filmek és sorozatok pedig - ha lehet - még többet erősítettek ezen az érzelmi szálon. Izgatottan vártam tehát, hogy ismételten elmerülhessek kedvenceim világában, és oldalukon újabb és újabb kalandban vehessek részt.

"- Ti, srácok, megmutatták, hogy egy csapat részeként egyénileg is jobb lehetek."

Ahogyan azt már a kiadótól megszokhattuk, a Marvel - Új történetek a  hozzá hasonló kiadványokhoz illően gyönyörű kiadásban jelent meg: masszív, kemény borítást kapott, belül pedig a strapabíró, gazdagon illusztrált lapok és gyerekbarát tördelés gondoskodik a maximális élményről. Na meg az a tizennyolc lehengerlően izgalmas történet, ami téren és időn átívelő utazásra hívja olvasóját. És bizony, a tér és idő ebben az esetben a messzi-messzi múltat is jelenti, olyannyira, hogy egy rövid cameo erejéig még néhány raptor és T-Rex is tiszteletét teszi, jócskán megizzasztva szeretett hőseinket. Mindemellett számos karakter eredettörténettel is találkozhatunk, többek között megtudhatjuk, hogyan lett Natashából előbb Fekete Özvegy, majd Bosszúálló, Bruce Banner miért olvadt egybe Hulkkal; és természetesen a legapróbb szuperhős sem maradhat ki. 
A gyűjteményben megjelenő mesék a képregényekben és az MCU-ban megjelenő karakterek keverékei. Az ismert szuperhősök inkább utóbbi felé tendálnak, míg ellenségeik az előbbiből kerülnek ki, ám ez a fura kettősség egyáltalán nem zavaró, sőt kifejezetten érdekes. Mint ahogyan az is, hogyan jelennek meg benne az MCU későbbi részeiben fontos szerepet betöltő alakok is.
Van azonban valami, ami minden mesében közös, méghozzá a választott család és az egyén ereje. Minden egyes történet igyekszik azt az üzenetet közvetíteni, hogy mennyire fontos az összetartás, hisz csoportban az egyén ereje nem elvész, hanem megsokszorozódik. Ez pedig mindenképp olyan tanulság, ami a jövő nemzedéke számára fontos lehet. De minthogy alapvetően egy mesekönyvről van szó, szórakozásból, humorból és érdekfeszítő pillanatokból sincs hiány: parádés harcok, izgi vadászatok, vicces csínytevések teszik élvezetessé a könyvet. 

Mindent egybevetve, úgy gondolom, a Marvel - Új történetek kicsiknek és nagyoknak is egyaránt élvezetes lehet. Biztos vagyok benne, hogy a fiatalabb olvasóközönség csillogó szemmel fog elmerülni a szuperhősök összecsapásaiban, ahol fiúk és egyaránt kemény harcosok, s Lokit kivéve mindannyian a világ megmentésén ügyködnek.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Nat, Loki, Shuri
Kedvenc jelenet:  Nat és Jelena harca
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Marvel univerzum, önálló kötet
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


A Marvel-univerzum rengeteg szuperhőssel, antihőssel és izgalmas főgonosszal büszkélkedik. Ebben a játékban a Ti kedvenceitekre vagyunk kíváncsiak. Minden állomáson találtok egy kérdést. Nincs más dolgotok, mint a Rafflecopter megfelelő sorába megírni a válaszotokat.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Három Marvel karakter kel a védelmedre, a többi az életedre tör. Melyik három védene meg?




Nézzetek be a többi állomásra is

10/10 Csak olvass!
10/12 Spirit Bliss Sárga könyves út
10/14 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése