2021. december 12., vasárnap

Christi Caldwell - A gróf ágyában

Új szerző debütált történelmi romantikus műfajban a General Press Kiadónál. Christi Caldwell A ​gróf ágyában c. regénye idén ősszel jelent meg, a könyvről pedig a blogturné tagjai is elmondják véleményüket. Amennyiben ti is kíváncsiak vagytok Verity Lovelace és Maxwell grófjának történetére, tartsatok velünk, és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.
 
 
Christi Caldwell: A gróf ágyában
 
Kiadó: General Press
ISBN: 9789634525172
Oldalszám: 350 oldal
Fordító: Harcsa Henrietta

Fülszöveg:
Az önfejű újságíró, Verity Lovelace minden követ megmozgat annak érdekében, hogy megoldja a londoni arisztokráciát foglalkoztató legújabb rejtélyt. Ezért még arra is képes, hogy lemerészkedjen a város csatornarendszerébe. És pontosan ez az a hely, ahol rátalál Maxwell grófjának eltűnt örökösére, Malcom Northra.
A férfi, akit még gyerekkorában raboltak el az otthonából, elégedett az életével, amelyet önerőből épített fel, és egyáltalán nem óhajtja elfoglalni az őt megillető helyet az előkelő társaságban. Miután azonban Verity a címlapon leplezi le a kilétét, Malcom kincsvadászból hirtelen a lányos apák célpontjává válik. A férfi pedig egyetlen módot lát arra, hogy távol tartsa magától az elsőbálozókat: megkéri Verityt, hogy tegyen úgy, mintha házasok lennének. Végül is miatta került ebbe a helyzetbe…

Saját véleményem:
A történelmi romantikus zsáner nagy rajongójaként igyekszem minden új szerzőnek esélyt adni. Nem történt ez máshogyan Christi Caldwell esetében sem, aki a  London elveszett lordjai sorozat első kötetével debütált idehaza.

"– Azok közül a nők közül mindegyiknek lenne annyi esze, amennyivel a jóisten kegyének köszönhetően még a londoni csatornapatkányok is rendelkeznek, és nem jönne el hozzám, ahogy maga tette. Másodszor is."

A gróf ágyában egy izgalmas, s nem mellesleg rendkívül formabontó történet, ami két sokszorosan sérült főszereplővel dolgozik, s a bálok csillogó világa helyett egyenesen London mocskába kalauzolja el olvasóját.
Törvénytelen gyermekként Verity nem rendelkezik a grófkisasszonyokat megillető kiváltságokkal, így hát nő létére kénytelen egy újságnál dolgozni, hogy fenntarthassa magát, húgát és a dadusukat. Ám helyzete nem könnyű, ha nem akar nincstelen senkivé válni, muszáj előrukkolnia az évtized sztorijával - lehetőleg még azelőtt, hogy elbocsátanák. És hát mi más is lehetne izgalmasabb címlapsztori, mint az évtizedek óta eltűnt Maxwell örökös holléte, akiről az a hír járja, hogy valahol St. Gilesben rejtőzik? A végletekig elszánt nő kapva kap az alkalmon, s mit sem törődve a nyomornegyedben rá leselkedő veszélyekkel, nekilát, hogy felkutassa a férfit. 
Csakhogy Malcolm North tökéletesen elégedett jelenlegi helyzetével: megfelelő életet épített fel maga számára, esze ágában sincs visszaszerezni azt, amitől gyerekként megfosztották. Ám Verity cikke mindent a feje tetejére állít: Malcolm hirtelen a figyelem középpontjába kerül, s néhány egyéb fordulatnak köszönhetően Verity is az élete részévé válik, miközben rég eltemetett múltja is teret hódít magának.

Izgalmas, fordulatokban, humorban és szenvedélyben gazdag történetről van szó, melyben két végtelenül makacs, céltudatos szereplő küzd egymással és a világgal céljaik eléréséért. Christi Cladwell pedig határozottan olyan szerző, akinek érdemes lesz megjegyezni a nevét: stílusa könnyed, gördülékeny, nem mellesleg remek érzékkel adagolja az infókat, s építgeti világát, illetve karaktereit. Ahogy korábban említettem, a fényűző londoni élet helyett egy, az Elizabeth Hoyt rajongók számára ismerős helyszín, cseppet sem barátságos részét helyezi előtérbe, s ismerteti meg olvasóját az ottani élet mocskával és veszélyével. Számomra roppant üdítő volt ez a fajta változatosság, mint ahogyan a karakterek árnyaltsága is. Tetszett a független, kitartó nő képe, aki képes volt mindennel és mindenkivel szembemenni pusztán azért, hogy elérhesse céljait, ráadásul merészebb lépésektől sem riadt vissza. De hasonlóan szépeket mondhatnék a morc Malcolmról is, akinek a béketűrése jócskán meg lett tornáztatva.
Szívből ajánlom hát mindenkinek A gróf ágyábant, aki szereti a zsánert, a formabontó regényeket, a talpraesett, kissé makacs szereplőket, a humort és a szenvedélyt. Verity és Malcolm története végtelenül szerethető, szócsatáik megmosolyogtatóak, míg a köztük izzó levegő perzselő - a beteljesedésig vezető útjuk pedig bonyodalmakban gazdag.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Verity, Malcolm
Kedvenc jelenet: egy bizonyos találkozás
Negatívum: -
Borító: 5/4
Sorozat:  London elveszett lordjai #1, önállóan is olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunkban a grófoké lesz a főszerep. Az állomásokon olyan történelmi romantikus könyvek címét találjátok meg hiányosan leírva, amelyeknek főszereplője egy gróf. A feladat, hogy kitaláljátok melyik könyvről van szó, és beírjátok a címet a Rafflecopter doboz megfelelő sorába. Segítségként megadtuk a szerzőket.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Madeline Hunter: A ​_s_ _de_t_rs




Nézzetek be a többi állomásra is

12/10 Betonka szerint a világ…
12/12 Dreamworld
12/14 Könyvvilág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése