2021. december 7., kedd

Kylie Scott - Dirty


A Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából hazánkban is megjelent Kylie Scott legújabb regénye, a Dirty, mely itthon a Húzós címet kapta. Ennek örömére a Blogturné Klub bloggerei bemutatják a Dive Bar sorozatból ismert, immár csaposként dolgozó Vaughan, és az oltárnál faképnél hagyott menyasszony, Lydia szenvedéllyel teli történetét
 
 
Kylie Scott: Dirty - Húzós
 
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
ISBN: 9789634576709
Oldalszám: 392 oldal
Fordító: Komáromy Zsófia

Fülszöveg:
Végre ​egy romantikus könyv, aminek egy átlagos külsejű, duci nő a főszereplője!
Vaughan Hewsonnak álmában sem jutna eszébe, hogy amikor hazatér gyermekkori otthonába, egy összetört szívű menyasszonyt talál majd a kádjában. Arra pedig végképp nem számít, micsoda drámát és káoszt hoz magával a fiatal nő.
Lydia Green azt sem tudja, hogy üvöltsön a dühtől vagy inkább kétségbeesetten bőgjön a sarokban. Már önmagában az is elég baj lenne, hogy az esküvője napján szembesült a ténnyel, hogy élete szerelmének viszonya van. De a tetejébe a vőlegénye a legjobb haverjával, a saját esküvői tanújával csalja meg Lydiát.
Éppen akkor, amikor úgy tűnik, hogy a szökevény menyasszonynak már nincs kihez fordulnia, egy jóképű idegen felajánlja széles, izmos vállát, hogy azon sírhassa ki magát. Vaughan minden szempontból az ellentéte a látszólag tökéletes, tiszteletre méltó üzletember típusnak, amihez Lydia általában vonzódik. A csaposnak szegődött egykori zenész maga is válaszút előtt áll, és nem éppen könnyű eset. De Lydia már próbálta megtalálni álmai férfiját, és csak rémálom lett belőle – úgyhogy talán ideje megpróbálkoznia erotikus álmai férfijával.
Elvégre mi baj lehet egy futó kalandból? Hiszen mindketten ugyanarra szomjaznak: valami jó húzósra.

Saját véleményem:
Négy évvel ezelőtt, amikor a Stage Dive utolsó kötetét, a Deepet olvastam, nem voltam maradéktalanul elégedett azzal, amit kaptam, ám akadt a történetnek egy olyan szereplője, aki jócskán felkeltette a figyelmemet. Vaughan már akkor sokkal karizmatikusabb fickónak tűnt, mint a tényleges főszereplő - és hát valljuk be, ez nagy szó. Mindezek tekintetében nem is volt kérdés, hogy belevágok-e Kylie Scott Dive Bar c. sorozatába, ami itthon a szörnyűséges A csehó címen fut.

"- De mi van, ha létezik az őrület első látásra? Mert szerintem ahhoz nagyon is jó alapunk van."

A sorozat első része roppant erős felütéssel indít. Lydia épp arra készül, hogy oltár elé álljon szerelmével, Chrisszel, amikor kap egy névtelen videóüzenetet. A videóban vőlegénye és annak legjobb barátja, egyben tanúja, Paul látható intim helyzetben. A lány, noha képtelen felfogni a látottakat, úgy dönt, elmenekül, mielőtt totálisan felsülne az egész násznép előtt. Elkeseredésében bemászik a szomszédos telken álló, elhagyatottnak látszó ház nyitott ablakán, s bevackolja magát a fürdőkádba, ahol aztán álomba sírja magát. Szendergéséből hideg vízsugár ébreszti, majd hirtelen megjelenik tekintete előtt egy méretes fallosz, illetve annak vonzó, ám igencsak meghökkent tulajdonosa is. Nem sokkal később pedig beállít majdnem-anyósa, majdnem-apósa, vőlegénye, valamint annak szeretője is, melynek következtében az amúgy is elcseszett nap még elcseszettebben, betört orral, feldagadt kézzel, és kiérkező rendőrséggel végződik. 
Az egész szituáció a maga képtelenségével rendkívül szórakoztató, ráadásul tökéletesen megalapozza az önbizalom hiányos lány és az álmait kergető zenész kapcsolatát. Lydia és Vaughan meglepő találkozása erős, cinkostársi köteléket képez közöttük, ami kezdettől fogva remek táptalajul szolgál a bajtársiasságból barátsággá, majd annál is többé váló viszonyuk során. Merthogy Vaughan és Lydia az őrületes események hatására egyből összehaverkodik, nem sokkal később pedig egy "extra" részt is hozzácsapnak mindehhez. Végül is mi baj lehe abból, ha két barát, akiknek az élete kétfelé ágazik, kihasználja az együtt töltött időt, és enged a nagyon is jelenlévő vonzalomnak? 

Vaughan és Lydia karaktere erős és szerethető. Lydia egy kissé duci, ebből fakadóan pedig nagyon önbizalom hiányos lány, barátok és szerető család nélkül. Olyan típus, aki legbelül ezer fokon ég, mégsem meri szabadjára engedni a benne tomboló tüzet, hisz világéletében mindig lenézték a súlya miatt. Úgy vélem, ez a fajta kirekesztettség- és félelemérzet olyasmi, amivel nagyon sokan tudunk azonosulni, Kylie Scott pedig nagyon is reálisan ábrázolja. Mindazonáltal mi, olvasók megkapjuk a valódi Lydiát, a belső énjével és a fergeteges humorával együtt, ami rengeteget old a téma nehézségén, egyszersmind tökéletesen bebizonyítja, mennyire szerethető is ez a lány.
A történet során az ex az elnyomó és kizsákmányoló fél, míg Vaughan a menedék. Egészen szívet melengető, ahogy az agyontetovált gitáros segít ráébreszteni a lányt arra, hogy igenis értékes, szép,  szerethető és kívánatos. Olyan feloldozás ez, amire sok embernek szüksége lenne. 
Ugyanakkor Vaughan és Lydia kapcsolatát a kölcsönösség teszi varázslatossá, az, ahogyan egymásra gyógyírként hatnak, mert ahogyan a lánynak, úgy a fiúnak is megvannak a maga démonai, kezdve a gyászfeldolgozástól az álmok hajhászásáig.
A Dirty amellett, hogy végtelenül szórakoztató és szenvedélyes, egy igencsak összetett történet, melyben sem az egyes szereplők, sem a felmerülő problémák nem csak feketék vagy fehérek. Minden karakternek megvan a maga sorsa, keresztje, kezdve az elnyomástól, a családi viszonyokon át, egészen az elfogadásig. Van, akinek az önbizalmát kell újraépítenie, másnak kitörnie a rá kényszerített elvárások ketrecéből, de olyan is akad, akinek be kell látnia, hogy az álmok és a célok idővel megváltozhatnak. 
Ami a bár és zenei vonalat illeti, szuper hangulati elemek, az amúgy is nagyszerű történethez adnak egy családias, mégis kissé füstös-karcos atmoszférát. Szóval bátran ajánlom minden romantikus könyv rajongónak. Ha szeretnétek egy tartalmas, humorban és szenvedélyben bővelkedő, igazán olvasmányos regényt, akkor a Dirty tökéletes választás lehet.


Pontszám: 5/5
Kedvenc szereplő: Lydia, Vaughan
Kedvenc jelenet: Lydia menekülése, és az első találkozás
Negatívum: -
Borító: 5/5
Sorozat: Dive Bar (A csehó) #1, önállóan is olvasható
Megtetszett? Vidd haza!




Nyereményjáték


Mostani játékunk során olyan könyveket keresünk, melyekben valamelyik főszereplő Vaughanhoz hasonlóan pultosként dolgozik. Minden állomáson találtok egy idézetet, nektek pedig ki kell találnotok, melyik könyvből származhat.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


“– Te minden csajt elhívsz, aki belép? – Mert ha igen, egyetlen gyors körbepillantással megállapíthattam, hogy nem sok választása van. Eltekintve attól a sráctól, aki az előbb a sört vette, majd visszaült a haverjai mellé az asztalhoz, a vendégek többségét mindössze egy hajszál választhatta el a nyugdíjtól.
Félmosolya egy kicsit szélesebb lett.
– Csak a szépeket.”




Nézzetek be a többi állomásra is

11/26 Dreamworld - borítók, playlist
11/28 Könyvvilág
11/30 Sorok Között
12/04 Hagyjatok! Olvasok! - idézetek
12/06 Hagyjatok! Olvasok!
12/07 Dreamworld

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése