2021. december 3., péntek

2021. Adventi blogturné - 3. nap


„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”


Mi, a Blogturné Klub tagjai hiszünk ebben a csodában, és abban is, ha felidézzük a régmúlt idők karácsonyait, rájövünk, hogy a kis apróságok adják a legbensőségesebb boldogságot. Hisz nem az ajándék mérete a fontos, hanem az, akitől kapjuk.
A karácsony a szeretet ünnepe. A legtisztább emberi érzelemé.
Nem kell hozzá pénz, elég egy érintés, hang, mosoly, vagy néhány egyszerű, kedves szó. A szavaknak pedig ereje van! Ezért most egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!

Korábbi turnéink során megtapasztalhattátok: a csoda bizony létezik. Életre keltek a könyvek, megelevenedtek szereplőik, hangot kaptak szerzőik, az elképzelhetetlennek vélt találkozások és kívánságok pedig beteljesedtek! Láthattátok, kedvenceitek miként várják és töltik az ünnepeket, s milyen üzeneteket küldenek egymásnak. Idén viszont úgy gondoltuk, hogy egy best of válogatással lepünk meg benneteket: visszahozzuk a számotokra legkedvesebb tartalmakat.

December elsejétől egészen szentestéig minden nap valami új meglepetéssel kényeztetünk benneteket. Lesznek könyvajánlóink, zenelistáink, ínycsiklandó receptjeink, de újra elkalandozunk kedvenc karaktereink világába is, ahonnan meg sem állunk az őket életre keltő szerzők kedves üzeneteiig, amik érkezhetnek írott- vagy akár képi formában is. S ha mindez nem lenne még elegendő, akkor megsúgjuk: egy igazán exkluzív meglepetés is lapul a puttonyunkban. Ráadásul instagram oldalunkra is érdemes lesz felnézni.

Apropó puttony! Ha egy kicsit közelebb merészkedtek, és vettek bele egy gyors pillantást, láthatjátok, mennyi kincs lapul még benne: sok-sok könyv, ami csak és kizárólag arra vár, hogy szebbé tegye a karácsonyotokat.
Tárd hát ki szívedet, kedves olvasó, és engedd, hogy a boldogság melege átjárjon.




3. nap


Nyájas Olvasó,

Javában tart a 2021-es esztendő adventi időszaka, amikor is minden hölgy, úr és gyermek lázas készülődések közepette, otthona melegében várja az év legragyogóbb ünnepét, a karácsonyt. E sorok írójának mindazonáltal tudomására jutott, hogy a társaság bizonyos tagjai egymással szövetkezve valami elképesztően botrányos eseményre készülődnek! Olyanra, ami jobban felborzolja majd a kedélyeket, mint Bridgerton vikomtesz gyermekeinek házassági kísérletei - mely valljuk be, meglehetősen nagy teljesítmény a nyolc testvér múltjának ismeretében. 
Nem, nyájas olvasó, a Bridgerton hölgyeknek és uraknak ezúttal semmi érdekeltségük nincs eme kedélyeket borzoló eseménysorozatban. Bár e sorok írója megjegyezné, hogy minap Anthony Bridgerton arcszíne árnyalataiban vészesen közel került az odakint e pillanatban is szállingózó hópelyhekéhez, amidőn hitvese, Katherine Bridgerton, Hastings hercegének és hercegnéjének jelenlétében felmutatta legfrisebb szerzeményeit: a méhecske formájú díszeket. Mindez azonban eltörpül az imént említett botrányok mellett.
De vajon valóban botrányról van itt szó, nyájas olvasó, netán valami egészen más van készülőben?
Korai lenne még bármiféle következtetést levonni.
Mindazonáltal e sorok írója úgy véli, kötelessége tájékoztatni a társaság tagjait, és felhívni a figyelmüket arra, hogy járjanak nyitott szemmel. A magát nemes egyszerűséggel Blogturné Klubnak nevező csoport tagjai hetek óta lázasan nyüzsögnek, árnyékba húzódva, egészen a messzi, Amerikai kontinensig visznek-hoznak üzeneteket. Mi több, e sorok írója azt is tudni véli, hogy magával a Mikulással is kapcsolatban állnak, ami valljuk be, szerfelett szokatlan!
És ez még nem minden!
Békés országunk nyugalmát, idegen világokból érkező személyek lepték el, akik között akadnak varázserővel rendelkezők, másvilágbéli, megkérdőjelezhető erkölcsű istenségek, szárnyas harcosok, és olyan teremtmények, amiknek a létezésébe jobb bele sem gondolni.
Nyájas olvasó, járj hát nyitott szemmel és szívvel, hisz könnyen lehet, hogy e idegenek békés, sőt mi több baráti szándékkal érkeztek közénk. E sorok írója úgy véli, a botrány ezúttal maximum Mrs. Featherington személyében ölthet testet, aki már most jóval több alkoholszállítmányt vár otthonába, mint amennyit a karácsony estéjén adandó lakomája, s csekély létszámú vendégköre indokolttá tenne.


L. W. TÁRSASÁGI LAPJA,
2021. december 03.




Nyereményjáték


Ünnepi turnénkhoz hasonlóan mostani játékunk is rendhagyó formát ölt. Minden állomáson találsz egy kérdést, ami az adott poszthoz kapcsolódóan irányulhat az adott könyvre, szerzőre, szereplőre, de olyan is előfordulhat, hogy a te véleményedre, élményeidre, kedvenceidre leszünk kíváncsiak.
A turné végén, a Blogturné Klub bloggereinek felajánlásából hét ajándékcsomag kerül kisorsolásra azok között, akik minden állomást teljesítenek (vagy legalább megpróbálják). A csomagok tartalma minden esetben meglepetés lesz, de a könnyebb választás miatt mindegyiket ellátjuk egy fantázianévvel.
Figyelem, a kiadó csak magyarországi címre postáz; a nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon, ellenkező esetben automatikusan újat sorsolunk!


Kitől származhat a fentebbi üzenet?




Nézzetek be a többi állomásra is

12/01 Könyvvilág
12/02 Utószó
12/03 Dreamworld
12/04 Readinspo
12/05 Könyvvilág
12/06 Olvasónapló
12/07 Readinspo
12/08 Booktastic Boglinc
12/09 Veronika's Reader Feeder
12/10 Csak olvass!
12/11 Fanni’s Library
12/12 Csak olvass!
12/13 Betonka szerint a világ...
12/14 Könyv és más
12/15 Veronika's Reader Feeder
12/16 Booktastic Boglinc
12/17 Hagyjatok! Olvasok!
12/18 Kelly & Lupi olvas
12/19 Utószó
12/20 Szaffi polca
12/21 FüggőVég
12/22 Spirit Bliss Sárga könyves út
12/23 Dreamworld
12/24 Közös

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése